Saturday, March 20, 2010

Sävymäärityksenä luonnonseepia


Aamulla herätessäni oli huoneessa mielestäni jotain outoa. Heti en käsittänyt mikä tuntui olevan vinksallaan, kunnes tarkensin katseeni kylpyhuoneen oven ikkunaruutuihin. Unisena ihmettelin kuinka joku on yön aikana vaihtanut kylpyhuoneeseen keltaiset lamput...Avasin ikkunaverhot ja hitaasti aloin muistaa, kuinka meitä jo etukäteen varoiteltiin keväisistä hiekkamyrskyistä. Kahteen vuoteen ei niitä ole kunnollisina näkynyt, joten olin jo vallan unohtanut koko jutun.Esikoinen suhtautui asiaan tavallisen tapaansa eli innostuen uudesta: "Vau, en ole koskaan ennen ollut hiekkamyrskyssä!". Itse en enää tiennyt itkeäkö vai nauraa, sen verran keuhkoja painoi, mutta joka tapauksesa aamuni meni yhdessä hujauksessa väri-ilmiötä ihmetellessä.


Kymmenen aikaan alkoi pahin hiekkapöly jo laskeutua ja maisema kohti kaupunkia matkatessa lähentyä "normaalia" Pekingin ilmaa.

Alan ymmärtää miksi eilen kiinalainen taiteilijakollega muistutti useampaan kertaan, että huomenna sitten kannattaa pysytellä kotona sillä tulee tuulinen päivä... Ei ole Jumala helpoksi pekingiläisten elämää luonut. Talvella on hyytävän kylmää ja kuivaa, keväällä tuulista ja hiekkaista, kesällä läkähdyttävää hellettä ja kaatosateita. Onneksi on sentään kaunis syksy!

12 comments:

 1. Juuri luin hesarista näistä hiekkamyrskyistä ja tulin heti katsomaan tänne pitääkö uutinen paikkansa :)

  Ei mua enää tämä lumi ja räntä täällä niin kovasti haittaakaan.

  ReplyDelete
 2. meillakin vaan rankkasadetta joten en taida valittaa. varsinkin kun helmikuussa ei satanut ollenkaan ja puskat paloivat.

  ReplyDelete
 3. Isoinpapu, kappas, että oikein Hesarissa. Kävin lukaisemassa ja selvisi minuakin askarruttanut kysymys, että onko tämä lievä, tavlline vai voimakas hiekkamyrsky. Helpottava uutinen, ettei sentään tämän pahempia (ehkä) ole luvassa. Eikö ollakin saatu Hesarin kuvaajan kanssa hienosti saman väripaletin kuvat aikaiseksi!

  Autinko, nauttisin puhdistavasta ripsaisustakin kovasti!

  ReplyDelete
 4. Hui! Toivottavasti keuhkot ei rupee rahisemaan moisessa...

  Hienot värit tuolla vihreän käytävän hostellissa. Ahtaan paikan kammosta kärsivänä en kyllä ole varma, haluaisinko tuolla nukkua.

  Ja sitten vielä syyhyriski...Mulle riittää kyllä tää täirumba. Täällä on lapsilla tosi paljon täitä. Minä teen lapsille näin koulukautena pari kertaa viikossa täitarkastuksen ja ollaankin saatu homma pysymään kurissa - kirjaimellisesti nitistettyä alkuunsa, heh.

  Parilla vanhimman tytön kaverilla on ongelma päässyt pitkälle ennen kuin on huomattu ja äidit on itkeneet sitä työnmäärä, mitä karkotus pitkätukkaisen tytön päästä vaatii.

  No, eksyinpä aiheesta, ei kai se niin nuukaa...

  Mukavaa viikonloppua hiekasta huolimatta,

  Lempi Sveitsistä

  ReplyDelete
 5. Samoin kuin isoinpapu huomasin uutisen Hesarissa, ja ajattelin että täältä saadaan inhimillistä näkökulmaa... Toivottavasti menee pian kokonaan ohi, vaikka hienoja kuvia tuosta saikin.

  Ei saisi nauraa mutta tuo viimeinen kommentti.. Voi elämä...

  ReplyDelete
 6. Upeat värisävyt joka tapauksessa!

  ReplyDelete
 7. Lempi, ei rahise mutta minulla hengittäessä ahdistaa, muilla perheenjäsenillä onneksi ei. Ja loisista, hah, lempiaiheeni. Täiltä ollaan säästytty, mutta Pariisissa oli useampaan otteeseen lapsilla kihomatoja. Syytän siitä koulun siivoajia, jotka eivät koskaan pesseet mm. ovenkahvoja ym. kosketuspintoja. Munat kun voivat elää jopa kaksi viikkoa odottaen pienen käden kosketusta ja sitten hipaisua huuleen... Ja syyhynkin saimme tuliaisina Italiasta Pariisiin tulleilta kahdelta epäonniselta interrailaajatyttöseltä. Mutta se vaiva saatiin onneksi kuriin ajoissa, sillä tyttöparat soittivat perästä diagnoosistaan. Muuten emme olisi vielä pitkään aikaan älynneet mennä lääkäriin lapsen jalkaan ilmestyneen ihottuman vuoksi. Oli muuten aika ikävän voimakas lääkitys, saimme se koko perhe. Siinä meinasi ruumiin herkemmät osat syöpyä kokonaan pois.

  ReplyDelete
 8. Anu, inhimilistä näkökulmaa, hih, naurattaa. Olen yllättynyt suomalaisten viestimien aktiivisuudesta Kiinasta kertomisen suhteen. Tuntuu kuin melkein pävittäin oltaisiin etusivulla. Hyvä tietysti, että raportoidaan maailman suurimman kansan touhuista, mutta kauhean negatiivisen kuvan mielestäni antavat. Onneksi on myös happynews.com. Siellä ei tarvitse ihmisen niin masentua.

  Maiku, hienoja olivat, nyt illan pimetessä sävyt ovat jo onneksi normalisoituneet!

  ReplyDelete
 9. Samoin minä huomasin uutiset Hesarissa ja tekstitv:ssä,ja ajattelin myös,että Vilijonkan blogissa kerrotaan totuus keltaisesta Pekingistä.Muistan Shanghaissa kun odottelin Taifuunimyrskyjä pojan ja koiran kanssa (aviomies oli Suomessa) ensimmäisinä Kiinan kuukausinani.Onneksi Taifuuni jäi kesyksi versioksi ja vain katujen viemärit tulvivat ja haisi pahalle.Lisbet

  ReplyDelete
 10. Aika hurjalle näyttää tuo myrsky. Löysin tieni blogiisi toisen blogin kautta=)Tulen varmaan uudelleen. Mukavaa seurata ulkosuomalaisten elämää.

  ReplyDelete
 11. Vai sellaistakin. Esikoisellasi on kyllä hyvä asenne!

  ReplyDelete
 12. Minä taas kuulin myskyistä Suomen telkkarin uutisista, kanavaa en muista. Hurjilta näyttivät filmit.

  ReplyDelete