Wednesday, March 31, 2010

Tiivistä kimppahoitoa

Jossain postauksessa taisin mainita kiinalaisen elämän tiiviydestä ja välittömyydestä. Tänään sain siitä oman osani.


Päätäni on särkenyt taas useamman päivän. Johtuuko ilmasta vai jäykästä niskastani, tiedä häntä. Buranan hotkaisemisen lisäksi päätin kuitenkin mennä hierottavaksi, eihän se pahaakaan tekisi. Ajattelin oikein nauttia ja miettiä kesää, ruusuja. Minut ohjattiin hierontaloossiin, jossa oli puolen metrin etäisyydellä toisistaan kaksi hierontapöytää. Asetuin makuulle toiseen, ovi suljettiin ja herttainen hieroja ryhtyi työhön. Vaivuin syvälle ajatuksiini, kunnes havahduin läheisiin ääniin, joista päätellen viereiselle vuoteelle asettui toinen asiakas ja hoitaja hääräsi kovasti jotain. Ehkä hieman ärsyynnyin, mutta päätin yrittää olla välittämättä, jolleivat kauheasti rupea mekkaloimaan ja ähkimään.


Alkoi kuulua kummallista kilinää ja kolinaa, jotain humisevaa... Uteliaisuuteni pakotti minut nostamaan pääni ja ensimmäisenä näin 20 sentin päässä kasvoistani lasin, jota sohotetaan kaasuliekillä. Sain tarkennetua katseeni naapurin selkään. Siinä niitä jo oli, kosketusetäisyyden päässä minusta, kuppauslaseja pystyssä imemässä nahkaa... Jotain taisin önähtää.

Hetken mietin nousenko ja kaivanko kameran laukustani - en viitsinyt. Säännöllisin väliajoin jatkoin kuitenkin kurkkimista ja yllättävän nopeasti oli kuppaus toimitettu. Asiakas lähti varsin kolmiulotteisen ja värikkään selkänsä kanssa pois.

Nyt on sekin nähty, kuppaus siis. En usko haluavani sitä kokeilla, vaan pitäydyn pelkässä hieronnassa. Ja seuraavalla kerralla kun alkavat vieressäni kilistellä pyydän siirtymistä yksityishuoneeseen, että tämän filmin olen jo nähnyt!

(Kuppauslasi on dokumentoitu kylän sekatavarakaupassa. Käsikauppatavaraa, á 20 senttiä.)

11 comments:

 1. Kuivakuppausta jos jotain on Kiinasta ikävä.
  On minulla itsellänikin kuppausvehkeet jossakin laatikossa mutta en ole vielä itseeni testannut.

  Suosittelen kokeilemaan, se ei satu!

  ReplyDelete
 2. Tarinasi toi mieleen omat kokemukseni seitsemän vuotta sitten.

  Itse kärsin Mosambikissa asuessani kovista selkäsäryistä, ja jouduin käymään päivittäin fysioterapiassa. Siellä tapasin Iranilaisen kauppiaan, jonka kanssa jäin yhteisen kielen (englanti, Mosambikissa kun puhutaan portugalia) vuoksi jutuille. Hän suositteli minulle kiinalaista akupunktiota, missä hänen vaimonsa oli käynyt monta kertaa, toipumassa vaikean synnytyksen jäljiltä.

  Seuraavana lauantaina tämä Iranilainen mies tuli hakemaan minut hienolla hummerillaan, ja ajoimme johonkin sivukatujen hökkelikujalle. Vanhempi kiinalainen mies teki akupunktiota, hän ei puhunut vuorostaan kuin kiinaa. Mutta silmä kovana seurasin että neulat olivat uusia ja suoraan paketista otettuja, sitten pystyin jo rentoutumaan.
  Hän käytti akupunktiossa myös sähköä, mikä oli todella villi tunne, mutta ei mitenkään paha. Siinä minä retkotin topissa ja pikkareissa vattallani hierontapöydällä, akupunktioneuloja kauttaaltaan käsissäni, jaloissani ja selässäni, ja niissä kaikissa pienet sähköjohdot kiinni. Seuranani tuntematon iranilainen kauppias ja vanha kiinalainen mies. Mietin että tästä ei äidille pidä kertoa :)

  Lopuksi hän laittoi yhden lasikupan vasempaan lapaani, mikä oli eniten jumissa. Se ei tosiaan sattunut lainkaan, tuntui oikeastaan heti oikein hyvältä, mutta melkoinen mustelma siitä jäi, ja kesti parantua pitkään.

  ReplyDelete
 3. Kuika ihmeessä sait itseesi hillittyä, etkä noussut kuvaamaan. Siis jotakin kainoutta. Minä olisin ainakin noussut katsomaan moista ihmettä. Kuivakuppaus voisi olla kokemus, mutta siihen missä veri lentää en suostuisi.

  ReplyDelete
 4. Olen kokeillut seka "verikuppausta" etta kuivakuppausta. Naita luontaishoitoja pitaa malttaa tehda pisempi jakso etta saa hyotya. Kuivakuppausta suosittelisin sullekin. Mulla olisi muuten yhta rasvaa joka voisi toimia sun niska-hartiaseudulle.

  Mua arsyttaa joskus suunnattomasti kun olen hoidoissa, kiinalaisten tapa jattaa ovi auki. Siina makaat ilkosillasi ja jengi kulkee ohi ja molyaa metrin paasta. Sitten kun pyytaa etta voisitko sulkea oven, niin katotaan kummasti ja jatetaan ovi kuitenkin raolleen.

  ReplyDelete
 5. Helsingissä saa onneksi kuivakuppaustakin tarvittaessa - olen kerran käynyt ja sain niin taltutettua sairastelukierteen. Suosittelen :)

  ReplyDelete
 6. Nimeni on Liisa ja kerroin aiemmissa kommenteissa avoimesti siitä mitä olen kokenut Kiinassa lapsen koulutuksen suhteen.Tarkoitukseni ei ollut terrorisoida Vilijonkan blogia.Ehkä hän koki sen sellaisena.Pyydän anteeksi kaikilta.Ihmisillä on taipumus puhua toisista pahaa selän takana.En laittanut nimimerkkiö koska kyseinen firma,joka aiheutti perheelle monenlaista harmia mukaanlukien ongelmia opiskelussa voi aiheuttaa niitä myös jatkossa.Aihe mielestäni sopi koulutusblogiin kommenttina,kertoivathan muutkin kokemuksistaan ulkomailla lasten kanssa opiskelusta.Anteeksi vielä kerran. Enää en kommentoi,Vilijonkka voi olla huoleti.Minä kärsin varmaan enemmän.Liisa eli Lisbet

  ReplyDelete
 7. Nimeni on Liisa ja kerroin aiemmissa kommenteissa avoimesti siitä mitä olen kokenut Kiinassa lapsen koulutuksen suhteen.Tarkoitukseni ei ollut terrorisoida Vilijonkan blogia.Ehkä hän koki sen sellaisena.Pyydän anteeksi kaikilta.Ihmisillä on taipumus puhua toisista pahaa selän takana.En laittanut nimimerkkiö koska kyseinen firma,joka aiheutti perheelle monenlaista harmia mukaanlukien ongelmia opiskelussa voi aiheuttaa niitä myös jatkossa.Aihe mielestäni sopi koulutusblogiin kommenttina,kertoivathan muutkin kokemuksistaan ulkomailla lasten kanssa opiskelusta.Anteeksi vielä kerran. Enää en kommentoi,Vilijonkka voi olla huoleti.Minä kärsin varmaan enemmän.Liisa eli Lisbet

  ReplyDelete
 8. Hei ja hyvää Pääsiäistä! Käyhän kurkkaamassa blogissani, siellä on sinulle jotain. :)

  ReplyDelete
 9. No siis, kai sä seuraavalla kerralla otat kameran ja räpsit kaiken talteen :-)

  Olet ollut jo hammaslääkärin vastaanotolla kameran kanssa eikä potilas ollut moksiskaan, joten yksi kuppaus sinne tai tänne...

  Odotan kuvia!

  ReplyDelete
 10. Kuivakuppausta kannattaa kokeilla aivan ehdottomasti!
  Selka on senjaljilta aivan jarkyttavan nakoinen, mutta olo taivaallinen.

  ReplyDelete
 11. Oi kokeile ihmeessä, kävin täällä Suomessa akupunktiossa, ja samalla vatsani hoidettiin imukuppihieronnalla.
  (lasia liikuteltiin ihanien eteeristen öljyjen liukastamalla vatsalla)

  Se oli pelkästään mukavaa, heti kun alkujärkytyksestäni selvisin, että joku vieras koskee raskausarpi-masuani :D.

  Jumittunut energia saatiin liikkeelle ja olen voinut sen jälkeen loistavasti.
  Sillä on myös rasvasoluja hajoittava vaikutus, vähentää massaa ja selluliittia, jos käy usemamman kerran kuurin.
  Itse en raaskinut, kävin vain 5 kertaa, ja pääpaino oli akupunktiolla, ja muilla vaivoilla, kuin kosmeettisilla :)

  Mutta kuvittelisin, että siellä teillä se on edullisempaa,
  silloin voisin ihan hemmottelun vuoksikin käydä :)

  (Vatsaan ei jäänyt mitään mustelmia tai muita jälkiä siitä)

  -Synnöve

  ReplyDelete