Tuesday, March 30, 2010

Varma kevään merkki
Toki kaikkea tapahtuu talvellakin, mutta kevätauringon lämmittäessä hieman enemmän ilmestyvät katukuvaan morsiusparit valokuvaajineen. Yhden päivän bongausennätys taitaa olla viisi pariskuntaa: puistossa, moottoritien penkalla, kauppakadulla, hedelmäpuulehdossa, ravontolan edustalla, ihan missä vain.


Kiinalainen elämä on pohjoismaista huomattavasti julkisempaa, yksityisyyttä on niukalti. Asutaan hyvin tiiviisti, kuljetaan aina vähintään kaksin, eletään toisella tapaa katutilaa hyväksikäyttäen. Miksipä ei myös otatettaisi hääkuva kadulla, kotoisissa oloissa?

Minusta ei kyllä olisi poseeraamaan kaiken kansan nähtävänä! Entä sinä?

13 comments:

 1. Ehei minustakaan:)
  Enkä välttämättä katukuvaa liikennemerkkeineen tahtoisikaan taustalle. Mutta suloinenhan tuo pari on.

  ReplyDelete
 2. Olen tavallaan tehnyt sen jo. Tai no, miten sen nyt ottaa.Omissa häissäni kävelimme kaikki hyvin meluisana kulkueena kirkosta laivarantaan. Hääpari ja satakunta vierasta kiinnitti Tampereen heinäkuisena lauantaina suheelisen paljon huomiota ja jotkut sanoivat nähneensä että ohikukijat ottivat kuvia. Siinä oli kiva tuunelma: vastaantulijat hymyilivät (eikä se ole Treella tavallista!) ja autot pysähtyivät:-)

  ReplyDelete
 3. Parhaimmillaan olen myos nahnyt viisi pariskuntaa samaan aikaan eraan mutarapakon reunalla poseeraamassa takanaan upea vuorimaisema. En olisi kylla valinnut sitakaan paikkaa. Saaliksi kavi kun morsiamet tarpoivat nilkkojaan myoten helmoja pidellen ( farkun lahkeet alta villkuen ) mudassa.

  ReplyDelete
 4. Olen ihan Tallinnassakin nähnyt katuposeerausta - hääpari viimeisen päälle tällingissä ja hyvin näytti sujuvan poseeraus yleisön edessä. Tai yleisöstä huolimatta, miten lie.

  Tajusin kurkata työhuoneen puolelle ja nyt ymmärrän paremmin, jotta mikä kirja...Kiva projekti - puhtia!

  Lempi Sveitsistä

  ReplyDelete
 5. Poseeraaminen onnistuisi varmaan mutta tiivis yhteiselo saattaisi ahdistaa jossain määrin.

  Erikoinen kuvauspaikka. Mutta totta puhuen, en tiedä eroaako tuo yhtään maistraatin puuseinästä.;)

  ReplyDelete
 6. Mä taas tykkään tuosta liikennemerkki maisemasta kuvan takana. Kivan erikoinen hääkuvapaikka. Ehkä se liittyy jotenkin heidän tapaamiseen tai työhön tms :)

  Olsipa ihanaa nähdä täällä edes kerran valokuvaaja tekemässä hommia ulkoilmassa. Ihan sydämestä otti viimeksi pukujuhlan aikaan kun päiväkodin pimeimpään nurkkaan oli kasattu lavasteet valokuvaukselle ja tukittu kaikki räppänät pimeiksi ja sitten usealla lisäsalamalla räpsivät kuvia. Täällä missä upaa luonnonvaloa riittää vaikka muille jakaa ja mahtavia kuvataustoja ympäri kaupunkia. En ymmärrä.

  ReplyDelete
 7. Vaikea olisi siinä keikistellä. Ja yhtä vaikeaa olisi yväksyä hääkuvaansa liikennemerkkiä. Nytkin heti toinen ajatus oli, että onkos tuo pysäköinti kielletty vai pysähtyminen kielletty.

  Hellyyttäviä he ovat silti.

  ReplyDelete
 8. No ei kyllä varmaan minunkaan hääkuvaa otettaisi julkisesti missään kadunvarrella, mutta myönnettäköön että erilainen ja persoonallinen hääkuva näin suomalaisen silmin. :)

  ReplyDelete
 9. Enemmän ahdistaisi se tiivis yhdessäolo kuin poseeraus. Mä tarviin tilaa ympärilleni :)

  ReplyDelete
 10. En tieda olisiko minusta, mutta tykkaan tuosta kontrastista! Etta vimpan paalle laitettu pari on liikennemerkkien, ohikulkijoiden ja tavallisten rutiinien keskella.

  ReplyDelete
 11. Mun kommentti katosi, yritän uusiksi. Kaunis hääpari! Meistä ei edes ole hääkuvaa, kun mentiin niin pienimuotoisesti (lähes salaa) naimisiin. Nyt voisi toki ottaa jälkikäteen kuvan! Vaikka jollain Pariisin bulevardilla.
  Bisous!

  ReplyDelete
 12. Minä tykkään kanssa kontrastista, morsiuspari arkisen aherruksen keskellä. En sitten tiedä, että osaisiko sitä itse morsiona olla luonnollisesti kuvattavana kajaanilaisessa "katuvilinässä", koska kotikaupunkihan se sitten "pitäisi" olla.

  ReplyDelete
 13. Niin tosi kaunis (ja nuori) hääpari! Itse olisin mieluusti poseerannut luonnossa, mutta meidät kuvattiin studiossa. Eikä ulkona olisikaan voinut kuvata - silloin taisi olla sen kesän myrskyisin päivä :)

  AnnaP.

  ReplyDelete