Saturday, February 21, 2009

Vahdit hakusessa


Pienen pohtimisen jälkeen päätimme uusia nykyisen asunnon vuokrasopimuksen. Tunnemme talon, sen ilmastointilaitteet ja pesukoneet, niin heikkoudet (kuten ajoittainen lämminvedettömyys) kuin vahvuudetkin (laadukkaat pintamateriaalit). Eikä ole edes näkyviä vesivahinkoja ja se on jo arvo sinäänsä! Nyt keskitymme laittamaan kodin entistä enemmän MEIDÄN näköiseksi.


Individualistina haluaisin muunmuassa kotimme portin erottuvan alueen muista sisäänkäynneistä, niistä 231 muusta samanlaisesta. Ratkaisuja olisi tarjolla montakin, kukkamarketit pullollaan. Yksi tyypillisimmästä olisi pläjäyttää portinvartijat ovien sivuille.


Eniten valinnan varaa löytyy leijonista. Mutta haluanko vieraiden ensimmäiseksi kohtaavan kuolaavan suun meille tullessaan?


Tai tällaisen peräkammarin karsastavan löllykän?


Terhakas koiraleijona voisi tietysti olla erottuva, mutta ihan hirveän ruma otus. Saapuisin mieluusti hyvällä mielellä kotiin, mutta tämän nähdessäni saattaa hilpeäkin ihminen vakavoitua.


Toistaiseksi parhaimmat leijonat näin jääveistosnäyttelyssä, lempiväriänikin. Ne vain eivät olleet myynnissä. Ja taitaisivat haihtua näkymättömiin tässä kuivuudessa, kuten kävi taannoiselle lumellekin. Myös kesän kuumuudessa kivihökötykset saattaisivat olla paremmat. Jotain olen kuitenkin päättänyt löytää, mutta hankin vasta kun ne täydelliset erottumiskoristeet osuvat kohdalle. Onneksi on vielä kaksi vuotta edessä tätä kiinaelämää, niin voin rauhalliseen tahtiin etsiä. Kevään pärjäämme pelargonioillakin.

11 comments:

 1. Kaksi vuotta vielä! No sitten tosiaan jo kannattaa portinvartiatkin hommata:)

  Liittyykö noihin leijoniin joku uskomus, tuovat kodinonnea tai jotain?

  ReplyDelete
 2. Kaksi vuotta vielä! No sitten tosiaan jo kannattaa portinvartiatkin hommata:)

  Liittyykö noihin leijoniin joku uskomus, tuovat kodinonnea tai jotain?

  ReplyDelete
 3. No jo on hurjannäköisiä vartijoita. Taitavat teiltä kyläilijät loppua ;o) Eikö sieltä löytyisi kotitonttuja tai kissimirrejä...

  Kiinalaisilla on kyllä vahvat uskomukset noiden portin- ja kodinvahtien suhteen. Siinä mielessä kannattaa etsiä erottuva ja voimakas vahti!

  Tuntuuko ajatuksena kaksi vuotta pitkältä vai lyhyeltä?

  ReplyDelete
 4. Liivia, leijonat karkottavat demonit ja pahat henget.

  Jatink, kaksi vuotta tuntuu juuri tänään sopivalta. Huomenna saattaa tietenkin tuntua joltain muulta!

  ReplyDelete
 5. Kaksi vuotta...no siina ehtii kyllä kotiutua.
  ota vartijat kiinalaisten horoskooppimerkkienne mukaan.ja alan ihmisiä kuin olet -tuunaa leijona! ;)

  ReplyDelete
 6. Kiinaan, muttei kiinalaisuuteen, saatta kahdessa vuodessa "luulla" hiukan kotiutuvansa.

  ReplyDelete
 7. Aurinko ja kuu, hmm, yrittänen pitäytyä jonkin asteisessa tyylikkyydessä, ihan vain jotta olisi kiva tulla kotiin.

  Anonymous, eiköhän minkä vain kansallisuuden todelliseen ymmärtämiseen mene vähintään pari vuosikymmentä. Sitten ollaan aika pitkällä kun ymmärretään kansallisuuden huumoria. Niin pitkälle ei meidän kolmessa vuodessa tarvitse unelmoida yltävän.

  ReplyDelete
 8. Hei vaan, löytyipä mielenkiintoinen blogi!
  Ota tuo kakkosleijona, se on ihan Narnian Aslanin näköinen, siis myös vähiten pirulaisesti irvistelevä, kuten nuo muut. Minulla ei olisi mitään kunnon ovivahteja vastaan, aikas komeita ovat kaikki.
  Vilijonkka, toinen blogisi ei anna mitään tekstejä, oletko poistanut ne? Oliko se Pariisin aikasi blogi?

  ReplyDelete
 9. Soli, kiva kun jätit kommentin Ja tervetuoa tänne jatkossakin! Toiseen blogiini oli tarkoitus julkaista tekeleitni, ikään kuin pieni galleira. On vaan niin mahdottoman hieno ja korkeatasoinen, ettei ole vielä kahden vuoden olemasaolonsa aika hyväksynyt mitään näytille... Vilijonkassa on Pariisiaikaakin siis, Kiina alkaa vasta viime huhtikuussa.

  ReplyDelete
 10. Mina olen jo kauan haaveillut kiinalaisista leijonista, ne ovat ihania, mutta toisaalta ei minulla nyt ole mitaan paikkaa mihin ne sopisivat. Olen joskus vuosia sitten taalla Hollannissa nahnyt ikkunalla todella kauniit posliinileijonat enka saa niita mielestani...

  ReplyDelete
 11. Et hyväksynyt sinne mitään näytille? Ja se on silti olemassa. Voihan se olla hyvä kannustinkin, että vielä teen niiiin hyvän duunin, että se kelpaa omaan galleriaani...:-)

  Toivon ettet jätä kuitenkaan itseäsi kokonaan kynnyksen taakse!

  ReplyDelete