Monday, September 1, 2008

Yllätyksiä / Surprise


Talonyhtiömme pohjoisreunalta näkymä on tällainen. No, eihän siinä mitään erityistä sinäänsä ole, pusikkoon johtava suojatie ja taustalla vuoristo. Ihmeellisen asiasta tekee sen, että näimme tyttöjen kanssa tämän vuoristo eilen ensimmäistä kertaa! Tuolla se on aina ilmeisesti ollut, mutta ilman sumuisuuden ja likaisuuden vuoksi emme sitä ole koskaan aiemmin havainneet. Ihmiset ovat maininneet vuorille tekemistään retkistä, joista olen vain hiljaa itsekseni tuumanut, että aika pitkälle saa ajella päästäkseen vuoristoon. Olen ollut väärässä, mikä hauska yllätys.


Talonyhtiömme eteläisellä reunalla huomasin jo keväällä kolme vaatimatonta lammikkoa. Vesi ei näyttänyt erityisen houkuttelevalta, jotain vihertävää siellä lillui. Vaan mitä lilluikaan, lootuksia! Lammikot ovat kehittyneet huikeiksi lootus- ja lummelammiksi. Kukinta alkaa olla lopuillaan ja päivä päivältä lisääntyvät terhakkaasti aurinkoa kohti kurkottelevat siemenkodat kukkien samalla vähentyessä.

Näin tämä ympäristö vähitellen meille selkiytyy. Kokonaisen vuodenkierron täällä asuttuamme olemme jo paljon viisaampia. Maltan tuskin odottaa.

------------

This long it took to see the mountains! We did not know you could see them! The last couple of days air has been really good and we got really surprised when we saw the view close to our home. As happily surprised I was last week when I saw the three lotus bounds other side of our compound. So beautiful and full of energy.

12 comments:

 1. Voih, teiltähän tosiaan näkee vuorille! Ainakin vielä.. Kyllä siihen eteen varmaan jokin uusi villa-alue tai muu nousee, tässä lähivuosina.. Mutta vielä on ainakin tuntu, että tehän asutte ihan maalla! Vuoriston kupeessa melkeinpä ;)

  Nuo ei mihinkään -johtavat suojatiet ovat täällä kyllä kummastus. Mitähän ihmettä niillä on ajettu takaa?!

  ReplyDelete
 2. Kivan kuvan oot muuten saanu siitä räpsättyä. Oikein veikeä!

  ReplyDelete
 3. Suojatie pusikkoon! Heh.

  Mutta yllätysvuorista saamme varmaan jonain päivänä raporttia. Odotan teidän vuorenvalloitusta!

  Minä en ole itse edes kävellut vielä meidän tietä toiseen suuntaan, vain kaupalle päin. Olen kuullut että siellä on paljon vanhoja taloja, kai ne on jo purettu siihen mennessä kun saan mentyä...Kotiseutukierrokselle täälläkin siis mars.

  ReplyDelete
 4. Lootuslammikko! Ihanaa. Taitavat ehtiä lakastua parissa viikossa! Kiva kun laitoit kuvan blogiin.

  ReplyDelete
 5. Hienoja yllätyksiä!
  Minä olen nyt asunut tässä hiukan yli vuoden ja on totta että eri vuodenajat näyttävät eri asiat.
  Kun puista lähti lehdet eka kertaa niin ne paljastivat uusia juttuja - ja kun taas tuli uudet lehdet niin monet tyhmät asiat peittyivät niiden taakse, kuin niitä ei olisi koskaan ollutkaan. Kätevää!

  ReplyDelete
 6. Nuo kuvan vuoret taisin nähdä kuusi vuotta sitten ensi visiitilläni Beijingissä lokakuun lopulla, pääsin jopa niille vaeltlemaan. tänmän vuoden toukokuussa ne myös yllättäen putkahtivat hetkeksi esiin.
  Lähellä kuvaamasi paikkaa muuten riippui tien yli kyltti jossa varoitus "Do not dringking driver", joten suojatie ei mihinkään isommasti yllätä.
  Ihastelen usein tarinointiasi ja kuvia sieltä kaukaa.

  ReplyDelete
 7. Hienot kukat!

  Täälläkin paljastuu yllätyksiä. Pihan limepuu onkin appelsiinipuu. Ja talon toinen pääty, jonne en ollut kurkannut, kasvaakin rosmariinia.

  ReplyDelete
 8. Ai että, kyllä lootukset ja vuoristo aina marketin piha-asfaltin voittavat ;)

  ReplyDelete
 9. Ihana lammikko kukkasineen! Toivottavasti ilma pysyisi niin puhtaana, että saisitte nauttia vuorimaisemasta!

  ReplyDelete
 10. Mikä ihana yllätys horisontissa! Meilläkin jatkuu lähiympäristön haltuunotto kun päästään takaisin kotiin. Ollaan tehty lasten kanssa luontokävelyitä ja puhuttu/piirretty sen jälkeen mitä nähtiin ja kuultiin kävelyllä. Ihanasti avartaa ihan omien nurkkien koluaminen!

  ReplyDelete
 11. Tämä on hauska kuva!
  Toivottavasti matkaraporttia vuorilta seuraa.

  Toivon minäkin, että reviirimme laajentuisi nyt kun palaamme takaisin. Viime kevään matkarajoituksia en kaipaile.

  ReplyDelete
 12. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete