Thursday, September 11, 2008

Värihoitoa


Onkohan olemassa erityinen lääkäriasemien sisustajien ammattikunta? Niin ovat kaikki samanoloisia. Siis ihan kamal... hups, enhä minä haukkua tarkoita, kunhan vähän ihmettelen.


Työskennellä nyt täysjärkisenä ja iloisella mielellä persikan- ja mintunvihreänvärisessä tilassa vaaleansininen asu päällä. Päivästä toiseen, viikosta kuukauteen.


Minkä väriset kodit heillä on? Karttavatko tuollaista vihreää vapaa-aikoina, ajattelevatko värejä ollenkaan, vai ovatko niin tottuneita ettei häiritse enää. Minun työpaikkani seinät ovat haalistuneet ja erittäin likaiset, alkuperäisväri lienee sitruunankeltainen, huh huh. Niitä ei siedä katsella kyllä laisinkaan. Kaiken kruunaa preussinsiniset ovet. Onneksi pääsemme uusiin tiloihin kahden kuukauden kuluttua! Lääkäriasema jäänee paikoilleen, niin näyttää hiljattain remontoidulta. Sääliksi käy noita terveysammattilaisia.

7 comments:

 1. Hauska aihe :) Itse olen entinen terveydenhuoltoalan ammattilainen, ja minulla meni alalta lähtemisen jälkeen ainakin 3-4 vuotta, ennenkuin pystyin vapaaehtoisesti käyttämään valkoisia vaatteita :)

  Vihreä on tutkitusti rauhoittava väri (käytetään esim. neuvoloissa, synnäreillä, tai ainakin pitäisi käyttää). Tosin, en tiedä miten se rauhoittaa, jos mukana on persikkaa ja sinistä ;)

  ReplyDelete
 2. vihreää käytetään (leikkaussaleissa) myös siksi, ettei veri näy siinä yhtä hyvin kuin esim. valkoisessa. täällä pohjolan valkeassa kaupungissa sairaalan henkilökunnan vaatetus on joko hailakan vaaleansininen tai leikkaussalissa vaihtoehtoisesti tummanvihreä. joillakin fysioterapeuteilla ym. on myös hailakkaa vaaleanvihreää... erittäin yököttävä väri. leikkaussalit ovat pääosin vihreitä ("ihastuttavaa" kaakelia, en ehkä ottais omaan keittiöön...), vaikka sairaala kokonaisuudessaan mielletään usein valkoiseksi, sairaalanvalkoiseksi. toki esim. osastot ovatkin pääosin valkoisia ja joissain sairaaloissa myös hoitajien puvut.

  ReplyDelete
 3. Minustakin mielenkiintoinen aihe.
  Pitkään alalla olleena kuulun kategoriaan, joka ei ajattele työpaikan seinien värejä ollenkaan. pitää oikein miettiä, onko nykyisen työpaikkani toimenpidehuoneen seinät vihreät vai valkoiset, täytyy katsoa huomenna tarkemmin.
  Minua ei myöskään ole koskaan haitannut se, että joudun/saan pitää työssäni ( ajoittain) juuri noita vihreitä tai sinisiä vaatteita. Silloin on tekemisen meininki päällä, kun niihin pukeudutaan. Paperinpyörityksessä ei suojavaatteita tarvita.
  Koti on sitten ihan eri juttu. Täällä ei noita värejä näy ja kaakeleista en tykkää ollenkaan.

  ReplyDelete
 4. Kaikesta huolimatta keskimmäinen kuva on kuin maalaus! Tuonhan voisi suurentaa kotinsa seinälle jättimäisenä, ja olisi kuin suoraan Wallpaperista.

  Mutta ei noi nyt niin pahalta näytä, kuin vastaremontoitu koulu täällä, mihin menen kohta opettamaan. Synkkää synkkää kaikki siellä.

  ReplyDelete
 5. Anioni, tiedän vihreän rahoittavuudesta, mutta että tuollainen vihreä, se lähinnä paleltaa!

  Henni, muistan toki opiskeluaikoijen kesätyöstä, sihteerinä leikkausosastolla, tuon salien värimaailman. Veri muuttui lattialla lähes tunnistamattoman väriseksi. Mutta roiskuuko hammaslääkärissä veri seinille? En uskalla edes ajatella tuota mahdollisuutta!

  White Linen, minulla oli taidekirjansitomoaikoina työesiliina. Se li niin ihana työasu, siitä se päivä alkoi kun siihen pujahti!

  Liivia, töitä, onnea!!! Kuinka pitkä pesti?

  Anioni, tulen käymään.

  ReplyDelete
 6. Hammaslääkäri jonka luoda täällä Belgiassa ollaan koko perhe käyty on valinnut toisin: seinällä on ihanista koristekaakeleista tehty suuri teos, ja kattoon on maalattu potilaiden ihailtavaksi sellainen tekofresko...niin karmea että on oikeastaan aika hassu! Siellä paksut enkelit lentää liihottaa eikä yksityiskohdista muutenkaan pidä puuttuman...

  Muistuu mieleen myös yksi gynen vastaanotto, en muista missä jossa oli katossa lääkärin lapsen tekemiä teoksia. VAihtuva näyttely ja saattoi jopa viedä ajatukset varsinaisesta asiasta toisaalle.

  ReplyDelete