Tuesday, September 16, 2008

Sadonkorjuu / Corn is ready


Kylänraittimme on kokenut äkillisen muodonmuutoksen. Kuin kultaisilla teillä pyöräilisi, niin kaunista ja tuoksuvaa. Oikeastaan aika erikoinen kokemus ulkoilla maissin tuoksussa, en ole ikinä moista ajatellut mahdolliseksi.


Kultapenkki rajoittuu keltaiseen keskitien merkkiin. Yllättävän varovaisesti autot ajavat sadon ohitse, sillä murskaantuneita palkoja ei näy laisinkaan.
Maissit kuoritaan kuumalla tiellä - käsin. Olin laskevinani yhden palon kuorintaan menevän kymmenisen sekuntia. Ja sitten työn alle seuraava ja seuraava. Niitä riittää tuhansia kaikille kuorijoille.Heitä on paljon, vanhuksia ja nuorisoa, äitejä ja lapsia, jokunen mieskin. Yhtä vikkelään kävi työ kaikilta.


Joukkoon oli päässyt mukaan pieni nukkekin, joka oli tullut viikonlopuksi tervehtimään isoäitiään. Hän irrotti ahkerasti siemeniä lasipurkkiinsa, illalliseksi kenties.


Ilta-auringossa palasin valokuvausretkeltä kotiin, ilmastoituun asuntoomme, raikastavaan suihkuun, pehmeille sohville lukemaan kirjaa... Kuorijat jatkoivat vielä työtään, Kuunjuhlan päivänä, helteisessä Pekingissä.

13 comments:

 1. VOI ETTÄ MITEN IHANAN NÄKÖISTÄ!

  Tämä oli piristävämpää kuin kahvini.

  ReplyDelete
 2. Yllättävä näky, kertakaikkiaan !

  ReplyDelete
 3. Kumpa noita kuvia saisi isommiksi! Mahtavan näköistä.

  ReplyDelete
 4. Ihan mieletön juttu. Ei oikein voisi kuvitella tänne. Vaikka olisihan se aika mieletöntä, että katu olisi vaikka kaalinpäitä täysi.

  ReplyDelete
 5. Tosi vaikuttavia kuvia! En ollut voinut kuvitellakaan, että maissia käsiteltäisiin tuolla tavalla. Wau, kiitos tästä!!!

  ReplyDelete
 6. Vaikuttavaa tosiaan, kiitos kaikille kommenteista. Ja kuvat olen laittanut "pieniksi" hitaan nettiyhteyden vuoksi normaalikokoisina kuvien lataukseen menee useampi kymmennen minuuttia ja välillä ei onistu olenkaan ja sellaiseen ei minun kärsivällisyys riitä. Olen pahoillani, ettette pysty suurentamaan kuvia, sen vuoksi pyrinkin laittaamaan ainoastaan hyviä ja selkeitä kuvia blogiin.

  ReplyDelete
 7. Aivan ihania kuvia! Enpä ole vastaavaan törmännyt täällä päin.

  ReplyDelete
 8. Vautsi, olipas kivat kuvat ja mielenkiintoinen postaus. Kiitos.

  ReplyDelete
 9. Todella kauniita kuvia, ja mitä vastakohtia koettekaan siellä. Kirjoituksistasi aistii ihanasti, kuinka imet täysillä uuden kulttuurin kokemuksia. Bisous syksyisestä Pariisista!

  ReplyDelete
 10. Näin ja koin itsekin nuo upeat maissimatot, kun pyöräilin kiinan tunneille. Aivan häkellyttävän kaunista. Kullankeltaista tuoksuvaa. Ja niin yllättävää!!

  Arvasinkin, että teet postauksen tästä aiheesta. Itselläni jäi kamera kotiin sillä kertaa. Näköjään pitäisi aina jaksaa raahata mukana joka paikkaan. ;)

  ReplyDelete
 11. Toisiksi alin on kaunis. Pieni maissinkuorija. Mielenkiintoinen postaus!

  ReplyDelete
 12. I wish this was in english so I could know what the corn was about. looks fun.

  ReplyDelete