Sunday, September 7, 2008

Sunnuntailapset / Sunday children

Sunnuntai, kiinaksi taivaspäivä (tai jotain sinnepäin), on pyhä täälläkin. Lähikylän pikkuputiikit ovat auki puolella teholla eli ovet ammottavat auki, mutta tavaroita ei ole levitetty katupöydille. Asiakkaan ilmaantuessa riennetään naapurista paikalle ja myydään jonkun halutessa jotain ostaa. Lapsia vilistää kaikkialla nauttimassa vapaapäivästä, kylässä näkyy yllättävän paljon pienokaisia yhden lapsen politiikasta huolimatta.


Korttia pelaavia aikuisia on jatkuvasti siellä täällä, mutta tänään näin ensimmäisen kerran pikkupoikien kerääntyneen yhteen opettelemaan pelien saloja. Kuinka sympaattinen porukka!


Pieni neiti hienoin mekko päällään, katuvilinää turvallisesti seinustalla seuraamassa. Vapaapäivänä on pienimmälläkin lupa vaipua ajatuksiinsa.


Kaikenlaisia nuoria puuhastelijoita riittää joka kadunkulmaan. Varsin sosiaaliselta vaikuttaa kylän elämä, sillä ovet ovat sepposen selällään ja katu kodin kohdalla on aktiivisessa käytössä. Tai jos naapuritalo on autioitunut, käytetään myös sen edustaa oman olohuoneen jatkeena.


Iloiset pojat alkoivat virnuilla minulle oikein urakalla. Ja sitten syöksyivät kamerani luo katsomaan otoksiani. Vilpittömiä ja riehakkaita kouluikäisiä, joilla selvästikin päivän päätavoite oli koheltaa ja käkättää mahdollisimman paljon.

Sellaisia sunnuntaiden pitääkin olla. Lepoa, rientoja, perheen kanssa ateriointia ja hauskoja tekemisiä.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

4 comments:

 1. Miten sympaattista väkeä, varsinkin tuo pikku tyttö on ihan uskomattoman herttainen.

  ReplyDelete
 2. Hyvin olet tavoittanut sunnuntaitunnelmaa kaduilla. Tosi söpö tytteli punaisissaan. Tuli ihan mieleen kun kerran kuvasin esikoista tuommoista superrosoista seinää vasten... hienosti toi esille tytön viattomuutta, ihan kuten tässäkin kuvassa.

  ReplyDelete
 3. Monenlaista puuhastelijaa siellä;-)
  Tyttö on kyllä kuin karkki.

  ReplyDelete
 4. Hei, tasa-arvoasiantuntija akiinnostaa, etta nakyyko yhden lapsen politiikka ja sex selective abortions voimakkaasti katukuvasssa?? Toivottavasti omalla esimerkillanne kolmen tyton kera saisitte siella asenteita muutettua. Vietnam on muuten hyvaa vauhtia kahden lapsen politiikallaan (mutta kun se poika on saatava), Kiinan kanssa samoissa lukemissa mita tulee abortoituihin tyttovauvoihin. Pahimpien provinssien tilastot ovat jo lahes 130 poikaa 100 tyttoa kohden. MUTTA - koiran lihan syonti ovulaatioaikana kuulema auttaa!!!

  ReplyDelete