Friday, September 21, 2007

Uusi motto




Uuden elämäntilanteeni helmiä: tänään vierailin täällä, arabi-instituutissa. Aivan mahtava paikka. Tämän koristeellisen, mutta hieman julman julkisivun sisältä löytyy kirjaston, ravintolan, kirjakaupan sekä luentosalin lisäksi valoisa ja raikas näyttelytila, jossa upeasti asetellut pystit, matot, kalligrafiat sekä tiede-esineet vievät katsojat vallan toiseen maailmaan. (Voikohan tätä positiivisemmin esittää?)


Kierroksen lopuksi nälän jo kurniessa vain pikaisesti valitsin kaupasta kortin. Kymmenien kauniiden taide- ja kalligrafiakorttien joukosta valitsin sen kauneimman. Osa tekstistä herkullista oranssia, hallitut suuret kaaret, ornamenttiä muistuttava syvä musta virke alla. Kotona paneuduin ostokseeni paremmin ja takaa löytyi käännös arabiaksi toteutetusta Dostojevskin tekstistä:

"Kauneus pelastaa maailman."

10 comments:

  1. Pariisin arabi-instituutti on, kuten sanoit, aivan upea paikka.
    Värejä ja muotoja, paljon yksityiskohtia ja aikaa tarvitsisi minusta muutaman käyntikerran verran. Itse en ainakaan oikein voinut sulattaa kaikkea yhdellä näkemällä.

    ReplyDelete
  2. Eikö olekin uskomaton paikka ? Näitkö niiden ikkunoiden "aukkojen" avautuvan ja sulkeutuvan valoisuuden mukaan ? Hämmästyttävä koko juttu, kuin seinä täynnä silmiä pupilleineen.

    Tuo loppukaneetti kruunaa päivän !

    ReplyDelete
  3. Minä ajattelen niitä aukkoja kameran sulkijoina, siis linsseinä.
    Olivat mitä vaan, hyvin toimii1

    ReplyDelete
  4. Violet, jäi todellakin sellainen olo, että täytyypä palata toistekin.

    Maurelita, Tutkailin metalli-ikkunoita sisäpuolelta ja ihmettelin niiden rakennetta, että miksi niissä oli eräänlaiset kierteet. Kiitos, nyt sekin selvisi! Aika ihmeellistä, mutta idea sopii jotenkin täydellisesti juuri tuohon taloon. Ja sisällä todellakin oli sopiva lämpötila.

    ReplyDelete
  5. Loppukaneetti pelasti tämän päivän.
    Kiitos jakamisesta!

    ReplyDelete
  6. Hienolta näyttää, pitää ehdottomasti käydä seuraavalla Pariisin visiitillä!

    Ja nyt kuvaamaan Pariisin katuja, kurkkaa blogistani haaste.

    ReplyDelete
  7. Äh, uudestaan. En näköjään oikein osaa aina postata niin että blogini osoite tulisi näkyviin...

    ReplyDelete
  8. Arabi-instituutti on ollut must-listallani jokaisella Pariisin reissulla, aina on aika loppunut kesken sinne ehtiäkseni. Ehkä vielä sinne joskus pääsen...

    ReplyDelete
  9. Hienoja kuvia. Arabikulttuuri on kiehtovaa. Meillä on vesipiippu.

    ReplyDelete
  10. Mitä näet ikkunastasi? Haastoin sinut meemiin.

    ReplyDelete