Monday, November 1, 2010

Värikästä keittoa


Vierailulla on loistava kokki, joka löysi saksalaisen teurastajan tiskiltä juuri oikeanlaiset häränhännän palaset lihakeittoaan varten. Jäljelle jäi vain juuresten hankkiminen, joka on helpommin sanottu kuin tehty... Niinpä suuntasimme oikein keskustaan, paikkakunnan parhaimmalle torille.






Ei näkynyt vanhoja tuttuja, kuten lanttua, naurista tahi purjoa. Mutta paljon löytyi, eikä aivan kaikkea tarvinnut keittoon kelpuuttaa. Nyt illallisen jo nautittuani voi kuitenkin todeta, että juures on juures ja lihakeitto maistui erinomaiselta!

13 comments:

  1. haaa! meiltapa loytyy kaikki! intialaiseen keittioon kuuluu yllattavan paljon erilaisia tuttuja juureksia. olen loytanyt little indiasta melkein kaiken.
    mutta etta haranhantakeittoako saitte? tuo lotusroot=lootusjuuri on ihan lempiallotys. yok.

    ReplyDelete
  2. Torikuvia on sitten kiva katsella; fiilistellä sitä tunnelmaa, mikä eksoottisemmista raaka-aineista tulee ja miettiä, mitä ihmettä ne eri tuotteet ovatkaan. :D

    Mikä ihme on tuo punainen juures on? Entä oliko alimmassa kuvassa jamssi?

    ReplyDelete
  3. Oooooooh, paljon eksoottisempaa kuin meidän vihannestorilla mistä myös hiljattain postasin :)

    ReplyDelete
  4. Minäkin tykkään torikuvista,niissä on jotenkin aina niin mkava tunnelma. Jopas on taas sen näköisiä vihanneksia etten ole ikinä törmännyt. En tietäisi mitä noista saattaisi edes kokata :o

    ReplyDelete
  5. Tuli nälkä. Ei ehkä häränhännät mutta ah nuo juurekset ja kaikki ihanat sienilaadut...

    ReplyDelete
  6. Kiinnostavia ihmeellisyyksiä, joiden nimistä ei hajuakaan. Tuo yksi näyttää pesusieneltä...

    En taitaisi olla niin rohkea, että ihan summissa jotain ennennäkemätöntä ostaisin ja vielä soppaankin laittaisin.
    Kuvat jälleen loistavia.

    ReplyDelete
  7. En ole tehnyt vuosiin lihakeittoa, mutta tiedän että häränhännistä tulee maukas keitto.

    Erikoisen näköisiä kasviksia, ei aavistustakaan, mitä ovat ovat.

    ReplyDelete
  8. Välillä tuolla toisaalla joutuu miettimään joitain vihanneksi mutta nyt luovuttaisin suosiolla ja nostaisin kädet pystyyn.

    ReplyDelete
  9. Mielenkiintoisia... mitä kaikkia nuo ovat?

    ReplyDelete
  10. Kiitos kaikille kommenteista!

    Punainen juures lienee jokin retiisin sukulainen, mutta hyvin mieto. Sopi keittoon hyvin. Nimestä ei ole tietoakaan.

    "Reikäpötköt" ovat lootuksen juuria, suosittu juures. Mutta minun makuuni liian rapisevia ja jotenkin kylmiä. Emme kokeilleet keittoon.

    Ja alinta en itswe tiennyt ollenkaan, mutta Fannihan sen arvasi eli jamssihan se! Kuvagooglasin ja näytti juuri jamssilta. Olen aina luullut jamssin olevan vilja... kun Afrikassakin syödään jamssipuuroa, mutta olikin siis pitkä, puolimetrinen juures, karvainen ja sisältä kuorittaessa limainen. Mutta sopi keittoon erinomaisesti. Kelpasi raakana myös marsuille!

    ReplyDelete
  11. Kiitos pläjäyksestä!
    Aika soppa!

    ReplyDelete
  12. Jamssi ja maniokki taitavat olla ne Afrikan ja Aasian peruna, jotka pitävät ihmisiä hengissä aika hurjissakin oloissa. Koitin joskus korvata jamssilla perunan kasvislaatikossa, mutta lopputulos oli täyttä kittiä. :D Ilmeisesti juuri sisältää hurjan paljon tärkkelystä ja on sen vuoksi hieman haasteellinen käsiteltävä...

    ReplyDelete
  13. Blogisi lukeminen on kuin ihana matka. Kurkistus toiseen maailmaan. Arjen ilo. Kaunis. Kiitos!

    ReplyDelete