Tuesday, March 2, 2010

Uudesta ystävästäniMinulla on uusi tarkkailun kohde. Huomaan ajattelevani siitä kuin ystävästä - kenties se onkin, mikäli talot voivat olla ystäviä. Ensimmäisen kerran tavatessamme oli näky surkea. Etupihan rakennelmat, kuten huussi, varastotilat ja pieni kaupantapainen ehkä, oli jo tiilikasoina pihassa. Katseeni tarkentuessa rakennuksen yksityiskohtiin huomasin monia räpeltäen korjattuja kohtia, mutta vanhat rakenteet näyttivät pitäneet pintansa kymmenien vuosien iästä huolimatta.Kaunis helmikuinen aurinko loi kolmen huoneen taloon viehättävän tunnelman ja sydämeni itki ajatellessani sen tulevaisuutta polttopuuna ja kasana kierrätystiiliä.Voi minkä onnentunteen koinkaan eilen, palatessani lumivaipan saaneen valkoisen talon luokse. Ei sitä pureta, kuten ei sen kymmeniä samassa tilassa olevia naapureitakaan! Ne saavat entistä ehomman silauksen päälleen, juoksevan veden, viemärin, lämmityksen. Ja ties mitä kaikkea, siitä lisää huomenna!

Valoa ja iloa Pekingin laitamilla!

8 comments:

 1. Siis mistä taloista nyt on kyse??? Mitä ei pureta? Mä myös ilahdun, jos joku vanha pytinki jää pystyyn eikä tule uusia (rumia) tilalle. :)

  ReplyDelete
 2. Mimosa, Ying yang -keskuksen ja viereisen Ravintola Orchidin kylän talot, aika lähellä WABia. Ravintoloitsijalla on isot projektit meneillään ja kuulemman sopimus valtion kanssa kylän säilyttämisestä. Suhteita, suhteita, joskus on niistäkin hyötyä!

  Merja, niinpä!

  ReplyDelete
 3. Minäkin iloitsen ystäväsi ja hänen ystäviensä puolesta!

  Silmäni osuivat tuohon aitaan(?). Ideana ihana, mutta vähän vankempi saisi olla...

  ReplyDelete
 4. Hauskaa! Mullakin on muutama lempitalo joiden muutoksia aina kyttäilen ja kuvailen :D

  ReplyDelete
 5. taalla on jo monenmonta kivaa vanhaa taloa havinnyt sitten 2003. joistakin on kuva tallella, joistakin ei mitaan.
  tilalle rakennetaan aina moninkerroksinen condo uima-altaalla. yksi talo harmitti erityisesti. talo oli mun blogin etusivulla pari kuukautta. kirkkaan punainen shophouse.
  sitten vaan yksi paiva huomasin etta se oli purettu.

  ReplyDelete
 6. Luin taas satsin postauksiasi.
  Hyva loma ja takaisin Kiinassa.
  Taisi olla virkistavaa paasta vahaksi aikaa pois Pekingin ilmasta...

  Tuo talouutinen on upea!
  Hienoa etteivat kaikkea pura. Maailma on muutenkin jo taynna samanlaisia pilvenpiirtajia ja kerrostaloja.
  Todella hieno juttu!
  Mukavaa viikon jatkoa sinne!

  BLOGitse

  ReplyDelete