Wednesday, March 31, 2010

Kirjakauppassa nähtyä

Meillä pidetään kirjoista. Luontainen keräilytarve aktivoituu haistaessani antikvariaatin tai kirjakaupan. Mieheni tilanne on minuakin vakavampi. Mutta Maon kirjaa emme ole hankkineet. Vaikka hauskaltahan tuollainen punainen tilkkutyö näyttäisi, esineenä. Kesällä voisi tyhjentää Porvoon kirpparit virsikirjoista. Musikaalinen tilkkuliina mökin pöydälle!

4 comments:

 1. Meillä on punainen kirja hyllyssä, mies jollain Kiina-reissulla hankkinut. Samanlaista keräilyintoa ilmenee meilläkin..

  ReplyDelete
 2. Kirjojen keräily on tosi mukavaa, niiden muuttaminen on kamalaa. Varsinkin, jos pitää itse ne pakata ja kantaa. Täydenpalvelun muutto maksaa maltaita, paitsi Kiinassa ja ehkä jossain muuallakin päin maailmaa. Silti...kirjat vaan "tarttuvat mukaan", kaikkialta:)

  ReplyDelete
 3. Merja, luin erään niin riipaisevan kulttuurivallankumouksen aikaan sijoittuvan omaelämäkerrallisen teoksen, etten halua tuota punaista kirjaa meille... Kaikkea muu mahdollinen painatustuote kyllä kelpaa.

  Anonyymi, Kiinaan muutettaessa saimme tuoda maahan ainoastaan 10 kirjaa/hlö eli toimme ainoastaan satukirjoja. Nyt niitä on taas kertynyt 5-6 hyllymetriä. Muutoista pidän, sillä yleisesti tavaran karsiminen, kierrättäminen ja pakkaaminen on musta kivaa, mutta jatkuva kirjahyllyjen ostelu, se on jotenkin erityisen rasittavaa. Täällä onneksi olemme saaneet vuokraemännän hankkimaan taloon kirjahyllyt.

  ReplyDelete