Tuesday, March 16, 2010

Ongelmanratkaisu


Pientä epäröintiä,


mutta kun tuolta eläinsairaalan sisätiloista saakka oikein tähän kadun varteen ovat tulleet,


niin hoitavat homman oikein sutjakkaasti loppuun.


Tyhjät!


Mitä ne muut oikein puhuvat ongelmajätteistä tai kemikaalien aiheuttamista ongelmista niiden joutuessa viereiseen jokeen? Outoa. Eihän tässä mitään ongelmaa ollut, nesteet valuivat ihan kiltisti viemäriin joka virtaa ihan sujuvasti talojen takan olevaan jokeen. Outoa nipotusta. Huomenna taas.

27 comments:

 1. Jotkut yrittää ja toiset tekee kaksin käsin kaiken tyhjäksi... höh, melko sanattomaksi vetää.

  ReplyDelete
 2. Voi ei mitä meininkiä :( Tuntuu aika turhauttavalta kierrättää jokainen leipäpussin sulkijakin, kun toisaalla sitten tosiaan tapahtuu tällaista.

  AnnaP.

  ReplyDelete
 3. Thilda ja Anna P, te ehkä nukutte yönne paremmin ja saatte elää puhtaammassa arkiympäristössä. Tälläisten näkyjen sattuessa kohdalle on lähtölaskennan aloittaminen hyvin herkässä.

  ReplyDelete
 4. Uskomatonta.. menin kyllä ihan sanattomaksi..huh.

  ReplyDelete
 5. Kyyninen minäni ei ylläty. Samaa näkee täälläkin. Huoh.

  ReplyDelete
 6. Hmm. ja sitten täällä valtiovalta on huolissaan pihasaunamme likavesistä. Kun se 40 litraa pesuvettä pilaa nyt kaiken ympärillään.
  (toki se meillä huolehditaan, eli imeytetään)

  ReplyDelete
 7. Eikä! Ite vielä kun olen biokemisti, niin tiedän aineiden haittavaikutukset yms.. Ei näin!

  ReplyDelete
 8. Sovitaanko, että toinen oli mansikkamehua ja toinen vettä.
  Jooko pliis!
  t. Maija

  ReplyDelete
 9. Voi ei. Eikä ihme jos Kiina sensuroi Rouva Vilijonkan raportteja. Minusta ansaitsisit mitalin!

  ReplyDelete
 10. Joo näyttää just tuollaiselta kivalta Aasia-meiningiltä.

  ReplyDelete
 11. Hurjaa. Tulee mieleen melamiinimaidot ja muut. Eipä ole tuolla asenteella niin kovin ihmeellistä nekään kohut.
  Tsemppiä sinulle!

  ReplyDelete
 12. No huh huh!Mitähän sytostaatteja sinne lorahti...GRRRRR......

  ReplyDelete
 13. Voi ei... tämä vetää kyllä niin sanattomaksi. Voihan pliip mitä menoa.

  ReplyDelete
 14. Kiitos kaikille kommenteista! Minua alkoi oikeastaan kiinnostaa nuo aineet enemmänkin. Että mitähän tuollainen vaaleanpunainen voi olla? Entä tuo vihertävän keltainen, jonka vaaleanpunapaitainen lorautti kädessään olevasta mustasta pullosta minun vasta kaivaessa kameraani esille? Mitä sanovat eläinlääkärilukija tai biokemisti?

  ReplyDelete
 15. Voi tsiisus sentään! Tuollaista ei kyllä tahtoisi nähdä, niin voisi tuudittautua siihen uskoon, ettei sellaista ole. Ei ihme että täällä Kiinassa muuttuu kyynisemmäksi, skeptisemmäksi ja epätoivoisemmaksi. :(

  Tuo musta pullo vallankin vaikuttaa todella epäilyttävältä. Varsinainen pimeä pullo.

  ReplyDelete
 16. Huh huh. Joo, uutisia seuranneena ei pitäisi yllättää, mutta silti. Surullista :( Todellakin tuntuu ihan typerältä yrittää kierrättää kaikki, kun muualla asenne on taas tuo.

  ReplyDelete
 17. APUA! Kemistin silmissä tuo näytti juuri niin luvattomalta, mitä se varmasti on ollutkin. Ja sitten ihmetellään, kun tuhansia ihmisiä sairastuu likaisesta vedestä. Mamma mia, mikä meininki! Pystytkö suhtautumaan kaikkeen siellä näkemääsi "ulkopuolisesti"? Tarkoitan, että pystytkö jotenkin suodattamaan näkemääsi niin, ettei ala ahdistaa? Näet toki paljon positiivista uutta, mutta miten negatiivisten asioiden (tarkoitan juuri tuollaisia kemikaalien kaatamisia kadulle ym.) kanssa?

  Suukkoja!

  ReplyDelete
 18. vielä noista aineita. Punainen on kovin kirkasta, toivon, että se on vain jokin indikaattori-aine (värjää liuoksen, kun pH muuttuu). Väritön voi olla mitä vain (toivottavasti ei kovin vahvaa happoa - ritilä tosin muutti uhkaavasti väriä). Tunnen itseni voimattomaksi. Päivästä toiseen jaksan kiltisti kantaa pahvit pahvinkeräykseen ja lasit lasinkierrätykseen. Ja jossain toisaalla kaadetaan kemikaaleja katukaivoon. Maailma, minne olet menossa? Kirjoitathan kirjan Pekingin vuosistasi, jooko?

  ReplyDelete
 19. Apua. Semmonen täysin lannistunut, voimaton: apua. Ei edes huutomerkkiä. Olen ihan puulla päähän lyöty.

  ReplyDelete
 20. Tää on kyllä ihan järkkyä! Kävin just yliopistolla ympäristöjohtamisen kurssin ja siellä kävi ilmi, että yritykset laskevat ERITYISANSIOKSEEN Suomessa sen, jos eivät myy jätteitää Kiinaan. Toisin sanoen monet suomalaiset teollisuusfirmat myyvät jätteensä Kiinaan ja ympäri kolmatta maailmaa "jatkokäsittelyyn", voi vaan kuvitella miten ne meidän ongelmajätteet siellä sitten jatkokäytön jälkeen "käsitellään". Tosi vastuullista siis, täällä Suomessakin...

  ReplyDelete
 21. Jotain labran puolen aineita nuo varmaan oli,toivottavasti ei lääkkeitä...Epäilystä kyllä herättää,että ne täytyy kaataa oikein ulkoviemäriin?!Vai eikö hospitaalissa ole sisällä muka viemäröintiä?

  ReplyDelete
 22. Heh.
  Ystävämme asuivat Pekingissä useamman vuoden. Nämä postaustesi pöyristyttävimmätkin kuvat, varastelevat ayit ym. kuulostavat ja näyttävät valitettavan tutuilta tarinoilta - kavereillamme oli usein ja paljon kerrottavaa paikallisesta elämästä!

  Vierailimme siellä muutama vuosi sitten pääsiäisen aikaan - silloin kun siellä edellisen kerran oli niin rajuja hiekkamyrskyjä, että ne ylittivät uutiskynnyksen täällä Suomessa asti. Huh, se oli kamalaa, se hieno keltainen pöly, jota oli joka puolella. Ja pilalla kaunis valkoinen kevättakkini, jossa tyhmänä turistina lähdin reissuun...
  Vaikka me emme reissussa viipyneet kuin pari viikkoa, ehdimme mekin nähdä yhtä ja toista. Muunmuassa kiinalaisen possujenkuljetusauton. Siinä niitä oli naskeja oikein useammassa kerroksessa... Jostain syystä ei mieleni sen jälkeen enää tehnyt mieli ostaa Ikeasta lampaantaljaa, joka oli madeinchina.

  ReplyDelete
 23. Arvaas Viljonkka, onko täällä Suomessa asuessa tullut ostettua mitään elintarvikkeita, missä lukee "Made in China"?

  Nykyään ihan huvittaa Kiinassa käyttämämme "luomuotuotteet". Miten voi olla Shangahin lähellä luomutuotantoa, kun pohjavedet ovat saastuneet! Mutta se oli parasta, mitä silloin oli tarjolla...

  Tsemppiä! Pysykää terveinä!

  ReplyDelete