Thursday, June 14, 2007

Terveisiä Pariisista

Te tunnette varmasti myös niitä ihmeellisiä ihmisiä, jotka kylään piipahtaessaan tuovat tuliaisia. Jokaiselle jotain, juu, tuoretta raparperimarmeladia emännälle ja isännälle viinipullo ja sitten vielä lapsille pienet muumit tai saippuakuplapullot tai tuoksukynät tai... Itse valitettavan usein keksin viedä ainoastaan sen viinipullon, tylsää. Ja lapsille vain kättäpäivää.


Kesäloma alkaa ylihuomenna, monta vierailua edessä, alkaen heti lauantai-illasta. Kerrankin ainakin lapset, jotka ilahtuvat tuliaisista eniten, saavat meiltä vierailijoilta jotain. Ostin nimittäin läjän pieniä Eiffel-torniavaimenperiä, monen värisiä, kaikki hieeenosti kiiltäviä! Pieniä ja halpoja ovat, mutta silti aivan toisella tavalla aloin odottaa tulevia tapaamisia.


Mutta koska tuomiset ovat paketoinnin Euroopan Japanista, innostuin ne myös kääräisemään paperiin. Näin kerran erään hienostoalueen vieläkin hienomman tuoksukaupan ikkunassa erityisen värikkäästi ja kauniisti paketoituja unelmatuoksuja. Nämä yrittävät imitoida niitä. Oikeastaan ei tullut ollenkaan hullumpia, lapsiystävällisiäkin ovat, kun ei teippailuja tai harmittavia solmuja. Täältä tullan Saksa, Ruotsi ja Suomi!

5 comments:

 1. Hhhhhienosti paketoitu!
  Toivottavasti lapset malttavat katsoa edes sekunnin ennen kuin....
  Olen kans sitä mieltä että kaunis paketti on tärkeä. Ja niiden tekeminen on kivaa.
  Minusta toisten lapsille on kauhean vaikea viedä mitäään...mitähän riivattua sitä elokuussa itse...

  ReplyDelete
 2. Todella kauniit paketit, lapset harvemmin vaan arvostavat paketteja -ainakaan meillä! Sisältö täytyy repiä esiin välittömästi!

  Itse tuskailin saman tuliaisongelman kanssa ja löysin kivoja jäätelökuppeja tosi kivaan hintaankin vielä. Täytyy vaan kurvata aina ennen kyläpaikkaa lähimmälle kiskalle ostamaan vielä paketti jäätelöäkin kuppien täytteiksi...

  Pihistän ideasi Eiffel-avaimenperistä tulevaa tuliaistarvetta varten ;)

  ReplyDelete
 3. Voi että on nättejä, ulkoa että sisältä! Meidän perheessä on aina arvostettu paketointia, jouluisinkin lahjat saattavat olla hinnaltaan vaatimattomia, mutta kaikki panostavat paketointiin ja pakettikortteihin, sitten ihastellaan ja hykerrellään. Lapsikin on oppinut avaamaan lahjat antaen kuorelle huomiota.
  Tuliaisista puheenollen, minusta on parempi pysyä viinipullo-kukka-linjalla mieluummin kuin vääntää väkisin, ellei sitten jotain erityisen nasevaa, kuten nuo eiffelit osu eteen.

  ReplyDelete
 4. Ihania torneja. Sattumoisin olen juuri väsäämässä tuliaisia mieheni puolesta Saksaan! En ole siis lähdössä reissuun edes mukaan, mutta kunnon vaimon tavoin ompelen viemisiä.

  ReplyDelete
 5. Hienoja paketteja, oikein herkkuja! Kiintoisaa lukea elämästä Suomen ulkopuolella, kuitenkin suomalaisesta näkövinkkelistä.

  ReplyDelete