Wednesday, June 27, 2007

Suomea suomalaisin silmin

Kotona kesälomalaukkuansa pakatessa tuumasi 6-vuotias ottavansa mukaan ainoastaan hellemekkonsa. Niin sitä pärjättiin edellisenäkin kesänä! Pientä ohjausta, niin saimme laukkuun mahtumaan myös yhdet farkut, ihan varmuuden vuoksi vain sekä kaksi pitkähihaista paitaakin. Mitä olisikaan Suoman kesä, jos sään tietäisi jo etukäteen, että lämmintä on yhdeksän viikkoa ja sitten alkaa ukkossade kello 13.30 joka jatkuu kaksi ja puoli viikkoa...Talvella Ranskassa eletään enemmän lukujärjestyksen ja kalenterin mukaan, mutta yllätykset ovat kesän parasta antia.


Juhannusaattoaamuna rantauduimme Helsingin satamaan ja tuossa tuokiossa jo pääsimme käsiksi kesäjuhlan valmisteluihin. Kala-asetelmaa vadille, pökköä pesään saunalla, sininen taivas helotti, lapset ja hellemekot viuhahtelivat pihalla, naapurista lainaamaan snapsit pakkaseen, grilli palamaan. Eipä mennyt montaakaan hetkeä päästyämme lempeään juhannustunnelmaan.


Keskikesän lumo oli ja meni...Satoi eilen, sataa tänään. Saunan lämmittänen tänäänkin, herättääkseni eloon kylmenneet varpaani, saadakseni seuraa illaksi. Sauna on onneksi parhaimmillan kaikilla säillä. Tämä postaus kuuluu osastoon Suomi-nostalgiaa pahimmillaan. Iltaruoaksikin tulee Saarioisten maksalaatikkoa!

4 comments:

 1. On se kuitenkin KESÄ ja LOMA
  sateesta huolimatta-
  pää-asia ettei sada lunta!!!
  Meinaa sitä toki kärsivällisempikin immeinen epätoivoikseksi heittäytyä,kun vettä loikottaa TUNTI tolkulla yhteenmenoon ja vielä monena päivänä peräkkäin...APUVA!!!
  Silloin meinaa ruveta horjumaan myös ajatus:no kukat tykkää..
  -kun kukat ovat jo aikoja sitten hukkuneet uimaharjoituksiinsa.

  Toivotaan,että sade lakkaa pian ja suomen kesä näyttää oikeat ja suloiset kasvonsa ulkomaan matkailijoille,jotka toivovat suomalaisten tavoin saavansa nauttia helteestä ja sen tuomista ihanuuksista!!!Sade latistaa vääjäämättä odotukset!!!
  Kaikista huolimatta
  toivottelen antoisia lomahetkiä suomenkamaralla!!!=O)
  Herkutelkaahan maksalaatikkoa-kylmänä monen herkkua!!!

  ReplyDelete
 2. Onnenpekat ! Kohta tullaan perässä...

  =)

  ReplyDelete
 3. Suomalainen suku ja ystävät nauravat minulle kun painun aina heti ostamaan Saarioisten maksalaatikkoa....toinen naurunaihe on Kotijuusto...se mauton ja hajuton. Tuntuu vaan suussa niin ihanalta!
  Kerran kesässä syön myös yhden tietyn kebabin yhdessä tietyssä paikassa Treella, sitten tietysti mustamakkara. Ai juu, grahamlihapiirakoilleni nauretaan myös.

  ReplyDelete
 4. Äää sen Kainuun leipâjuustoko ? Se narisee suussa, on kuin söisi kuminauhaa. (Joo, olen kokeillut, naperona teki kaikkea villiä...)

  =P

  ReplyDelete