Tuesday, June 12, 2007

Onnen merkki

Tyttöjen entinen perhepäivähoitaja Suomessa kertoi löytävänsä helposti neliapiloita. Niin, hän onkin sellaista rauhallista ja pitkäpinnaista tyyppiä, toisin kuin kirjoittaja. Minusta sellaisen pienen poikkeavuuden löytäminen apilapellosta tuntuu vallan mahdottomalta. Ja kun en ole löytänyt sitä ensimmäistäkään, niin huono onni vain jatkuu enkä löydä niitä muitakaan.


Mutta nyt onni saapui luokseni, kenties olenkin etsinyt neliapiloita väärästä paikasta! Opiskellessani Joka naisen niksikirjaa vuodelta 1951 yhtäkkiä huomasin neliapilan olevan edessäni ja odottavan ihailijaansa. Ajatella, sain kirjan lahjaksi muinoin sulhaseltani 952:n yhteisen päivän johdosta (omistuskirjoituksen mukaan), tuskinpa hänkään tiesi samalla antavansa minulle tätä pientä lisälahjaa.


Tästä innostuneena ryhdyin todella opiskelemaan tullakseni lahjan antajalle paremmaksi emännäksi, heh. Ja tätä WSOY:n 1935 julkaisemaa Emännän tietokirjasarjaa suosittelen kaikille, jopa isännille. Sieltä löytyy nimittäin ihan kaikki (satunnaisotos): reumatismin kotihoito, ruoanvalmistuspöytä, sanomalehtikoukku, sähkövastus, valaistusneuvoja, vesikato, viemäri, villiviini, voilaitteet, yöpaita. Kaikki selvennetty rakenne-, mitta- ja kaaviokuvin. Kunpa tähän kirjasarjaan tehtäisi vielä viides osa, päivitys jossa kerrottaisiin yksissä kansissa näistä nykyajan vimpaimista, kulttuurishokista, kaapeleista, kevätrullista ja mp3-soittimista, silloin ei olisi huolen häivää!

3 comments:

 1. Hitsi, mitä aarteita! Ja mieheltäsi ihana lahja, ja vielä tuo extrayllätys, tuollaisen on pakko taata pitkää onnea!

  ReplyDelete
 2. Mutta kyllä kai tuollakin pärjää vaikkei mp3:n käyttöohjetta olekaan..?.. vai?
  Hieno kirja! :)

  ReplyDelete
 3. IIK, nyt löysin toisen Emännän tietokirjan ihailijan!! Juuri tuo sotia edeltävä laajempi painos on se paras. Sitä voisi lukea vaikka vuorokauden ympäri. Aivan huikea tietopaketti. Halkolaatikko ja esiliina syntyisivät varmaankin käden käänteessä kirjan mainioiden piirrosten avulla.

  ReplyDelete