Monday, December 3, 2012

Toteutunut toive

Tähän aikaan vuodesta tyttäret raapustavat lahjatoivelistoja. Tiedättehän niitä: "Toivoisin marsun, villakoiran, Barbie-talon, elävän ponin kokoisen leikkiponin jne." Keskimmäisen lista ei perinteiseen tapaan meinaa yhdelle arkille mahtua ja suloisesti toimii myös nukkejensa kirjurina. Tosin vuosien karttuessa on hänen listansa toki kohtuullistuneet. Kuopus puolestaan tuskailee ja sai kuin saikin paperille yhden ainokaisen toiveen.
Ehkä sitten tein emäkasvatusvirheen, mutta kun kuopus purskahti itkuun toiveensa kirjoitettuaan ja todetessaan, ettei sitä kuitenkaan saa lukaisin kirjeen ja topakasti totesin, ettei hänen tätä varten sentään joulua tavitse odottaa, vaan toive toteutuu heti huomenna! Ja niin menimme kaksin heti seuraavana päivänä koulun päätyttyä Korkeasaareen katsomaan Oikeita Eläviä Poroja. Samalla iskulla sai kuopus bongattua välituntileikkeihin hevosroturoolikseen Mongolian villihevosen. Kaikki helsinkiläiset lukijani, nyt kipin kapin eläintarhaamme, siellä ei ruuhkat kiusaa kuten kaupoissa ja näihin alkuviikon kuviin on lisätty ainoastaan 40cm valoa!

6 comments:

 1. Ihana toive kuopukselta. Teillä ei varmaan sitten kokkailla poronkäristystä...

  ReplyDelete
 2. Hieno juttu!


  Lempi Sveitsistä

  ReplyDelete
 3. Merja, ei kokkailla kun en osaa eivätkä edes myy poroa meidän Alepassa tai Lidlissä. Mutta kyllä kuopus tykkää Lapista kotoisin olevan mummin poronkäristyksestä! Eläinrakkaudestaan huolimatta kuopus ei ole vielä keksinyt, että liharuoasta voisi kieltäytyäkin tai että sen syöminen olisi jotenkin ristiriitaista. Helpompaa näin!

  Lempi, niin olikin, meillä oli oikein mukavaa.

  ReplyDelete
 4. Ihana toive! Voi kunpa muutkin lapset osaisivat toivoa muutakin kuin pelkkää materiaa. En tiedä olisinko itse keksinytkään lapsena tuollaista toivetta. Pitääpä laittaa tämän tapainen toive itsekin muistiin :) Kiitos.

  ReplyDelete
 5. Suloista! Ihanaa, että kuopus pääsi katsomaan poroja sekä muita eläimiä. Teillähän on eläintarha aivan nurkan takana!

  ReplyDelete
 6. Voi toisia pieniä toiveikkaita! Hyvin ovat ajanhermolla aineettomien lahjojen osalta.

  Suloista viettää joulua lapsiperheessä.

  ReplyDelete