Thursday, December 6, 2012

Loksahtelua

Aamulla heräsin kysymykseen. Epävarmuus valtasi minut, etten vaan onnistu loukkaamaan jotakuta, sopiikon moinen, onhan sentään itsenäisyyspäivä. Mutta kyllä ne matot on tampattava ja tuuletettava. Ja sitten käärin ne rullalle sängyn alle, pois muuttomiesten tieltä. Sillä huomenna saapuu muuttokuormamme Kiinasta! Ja tarkemmin ajatellen aivan lähinaapureita tuskin loukkaan, sillä yläkerran perhettä lukuunottamatta KAIKKI naapurimme ovat kiinalaisia. Kuvitelkaa, Kiinasta palaava perhe vuokraa aluetta sen kummemmin tuntematta asunnon ja päätyy Chinatownin sydämeen. Meillä on siis enemmän kiinalaisia naapureina Helsingissä kuin Pekingissä!
Hissukseen avaan vuosien varrella ruostuneita lukkoja ja opettelen uudelleen käyttäämään tämän maan avaimia. Vaikeaa oikeastaan selittää mitä tarkoitan, mutta vähän väliä huomaan ajattelevani, että näinhän tämä olikin. Ihan pienen pieniä juttuja. Kuten, että ihanaan Mannerheimin kotimuseoon partiolaiset pääsevät ilmaiseksi. Niinhän se oli. Vaikka en jäsenmaksua olekaan 15 vuoteen maksanutkaan, niin hengessä partiolaisuus elää minussa edelleen. Arvatkaapa minne vie tyttäret tänään? Mannerheimin kotiin tietenkin ja tyytyväisenä maksan pääsymaksun!

8 comments:

 1. Aika hullu juttu tuo kiinalaisten naapureiden määrä!

  Mulle tuli tätä lukiessani mieleen että kun käy Suomessa harvoin, mulla se on se kerta vuodessa keskimäärin ja silloinkin pari viikkoa vaan, niin alkaa tulla tilanteita että mulla on avaimia oviin joita ei enää ole olemassakaan. Tiäks mitä meinaan? Että yritän tehdä kuten olen (joskus) oppinut olevan oikein mutta enää se ei käy.

  Ja tämä pätee aika moneen elämänalueeseen kun alan ajatella.

  ReplyDelete
 2. Ei voi olla totta! :-D Että elämä voikin olla joskus hassua. Ette te kyllä pääse niistä kiinalaisista millään eroon. :-)

  Meidän yläkerran mummeli tuli Espoossa kerran huutamaan parvekkeelle, kun joku onneton tamppasi mattoja sunnuntaina. Hän oli niin vanhan kansan ihmisiä, että hänen mielestään sunnuntai piti pyhittää levolle. Tamppaaja ei kuitenkaan välittänyt vaan jatkoi vain uhmakkaasti tamppaamistaan - ja taisi vain lisätä tehoja. :-)

  ReplyDelete
 3. Violet, oi kyllä tiedän mitä tarkoitat. Ne tapahtumat kuuluvat ihan samaan kategoriaan. Kaikki tekninen kehitys menee nii hurjalla vauhdilla eteenpäin, että tunen itseni ihan kärryiltä tipahtaneeksi. Alkaen vaikkapa Helsingin lähiliikenteen lippujen kanssa! Kyllä oli alussa ymmärtämistä.

  Olit muuten unessani toissayönä! Olit tilannut, kuten minäkin, meidän kuopuksen luokan välittämiä metsäylioppilaiden joulukuusen. Kun me ne saimme, niin paljastuivat 75 euroa maksaneet 2m kuuset sellaisiksi kolmioksaiseksi pikkurimpuloiksi. Lähdimme yhdessä meidän tyttöje ja sinun kuopuksesi keralla Kauppatorille kuusimyyjää etsimään. Ja kuten uniin kuluu ei häntä löytynyt vaikka kuinka etsimme. Ja minä olin tietenkin kuusenvälittäjänä kauhean nolona sekä vihainen. Että sellainen seikkailu meillä oli.

  Hippu, emme päässeet eroon, mutta voimmepahan pitää mandariinin taitoja yllä! Tuli kieltämättä itselle juuri sellainen mummo-olo, kun tätä soveliaisuutta niin pohdin! Mutta voihan kuvitella, että meillä olisi suuri vastaanotto itsenäisyyspäivän kunniaksi illalla ja sehän olisi ainakin minusta varsin kelvollinen syy siivoukseen, pyhäpäivästä huolimatta.

  ReplyDelete
 4. Nuo ruostuneet lukot ovat tuttuja juttuja. Kesäisin Suomessa menee aina sellainen pari viikkoa kuutamolla, sen jälkeen muistuu taas paikallinen "koodisto" mieleeni. Lisäksi Helsinki muuttuu niin vauhdilla, ja uusia asuinalueita tuntuu nousevan vähän joka kulmalle, että hieman nolona myönnän eksyväni entisessä kotikaupungissani! Ihanaa, että saatte viimein muuttokuormanne. Tiedän tunteen, me odotimme omia tavaroitamme kolme kuukautta. Tunnelmallista itsenäisyyspäivän iltaa sinne! Me suuntaamme tervehtimään suurlähettilästä.

  ReplyDelete
 5. Tuosta unesta tulee mieleen Heinähatun ja Vilttitossun kuusenhakureissu.

  Ja hupaisaa, että paluumuutitte kiinalaiskeskittymään.

  Puuttuukohan multa jotkut hoksottimet, kun minä en huomaa Suomessa käydessäni kovinkaan paljon muuttumista? Olen asunut muualla reilut 15 vuotta ja käyn noin kerran vuoteen.

  Vai onkohan se sitä, että olen siellä aina lomalla. En siis hoida mitään virastojuttuja tms. tai muutenkaan tee mitään "järkevää".

  Lempi Sveitsistä

  ReplyDelete
 6. Kaisa, Helsinki, kuten minulle tutumpi Porvoo, kasvavat tosiaan kohisten. Joka pellolle nousee uusia ihmeellisen nimisiä alueita, eikä niiden sijainnista ota selvää Erkkikään. Saati miten niille julkisilla pääsee.

  Lempi, en minäkään Suomen muuttumista niin kesälomilla ole huomannut, mutta nyt kun täällä tätä arkea pyörittää ja yrittää toimia kuten "kaikki" muutkin ja yrittää ujuttautua virtaan. Sitten välillä on vain pakko sanoa, että anteeksi, olen juuri muuttanut maahan... Maistuu hassulta sen sanominen, kun kuitenkin näyttää ja puhuu kuin paikalliset, mutta silti on vielä aika ulkopuoline olo. Mutta ihan neutraalisti siis.

  ReplyDelete
 7. Mitä! Onko Helsingissä Chinatown? Missä? :-D Tämä kaupunki muuttuu todellakin nopeammin kuin me asukkaat perässä pysymme.

  ReplyDelete
 8. Kirjuri, Kiinan suurlähetystön kupeesta löytyy! Ovat pikkuhiljaa ostaneet joka toisen talon työntekijöilleen.

  ReplyDelete