Saturday, December 15, 2012

Grönlanti opettaa

Kävin häkeltymässä Tiina Itkosen valokuvien äärellä. Huikea valo ja puhtaat värit saivat haukkomaan henkeä. Mahtava piristysruiske juuri tähän elämäntilanteeseen, kun oma koti muistuttaa realityohjelmien tavararöykkiöisiä keräilijäkoteja. Oi ystävät, katsokaapa tätä yksityiskohtaa Grönlantilaisesta kylämaisemasta! Voiko talo olla selkeämpi? Väritkin pelkkiä pää- ja välivärejä. Ihan rehellisesti sanottuna tuskin itse haluaisin noin riisutussa oppikirjakuvituksessa asua, mutta kyllä minua kovasti kotini yksinkertaistaminen kiehtoo. Haluan vapautua enemmän. Helpommin sanottu kuin tehty. Ja sunnuntaina saapuvat kaksi viimeistä kiinansuomalaista perheenjäsentä uuteen kotiin - 60kg matkalaukkujensa kanssa. Huokaisen.

10 comments:

 1. Ihanaa kun saatte perheen pian koolle!!!!
  Mutta oi oi, mulla on ollut aivan samat tunteet koko syksyn. LESS IS MORE. Uffille on mennyt eräskin jätesäkillinen vaatetta ym. kiinarättiä, mummolle on lähtenyt 2 pakettiautollista ja yksi peräkärryllinen tavaraa... ja vielä riittäisi matkan varrella kertynyttä hävitettäväksi. Jossain vaiheessa, kun olin lopen väsynyt ainaiseen romujen siirtelyyn paikasta a paikkaan b - eli epätoivoiseen yritykseen löytää kertyneille tavaroille paikat, uhkasin pistää tulen alle ja polttaa kaiken... No, sitä en tehnyt vaikka kiusaus olis ollut suuri ;) terkuin, Maarit

  ReplyDelete
 2. Häkellyttäviähän ne kuvat tosiaan ovat.. kiva että ehdit katsomaan ne ennen näyttelyn loppua. Ja se vielä kivempaa että saatte perheen koolle! Meilläkin tiedossa pian kaksi ja puoli viikkoa putkeen joululomaa koko sakilla.. olen niin onnellinen :)

  ReplyDelete
 3. Hienon selkeitä kuvia. Itseäni kiehtoo juuri nyt kaikki puhtaat talviset maisemat. Imen itseeni Suomen lumikuvia! Kas, yritän virittäytyä sillä joulutunnelmaan, kun aurinko porottaa ja lämpöä on +25 astetta - ja maisema otsonin utuinen :(. Halauksia sinne! Ihanaa, että saat loppuperheen kotiin.

  ReplyDelete
 4. Sattuipa hyvään saumaan tämä kirjoitus, laittelen tÄssä juuri tavaraa roskiin, keräykseen etc.
  Kuuluu mulla joka ikinen vuosi ohjelmaan tässä vaiheessa. Tulee ihan pakottava tarve suorastaan. SelkeyttÄ, tyhjyyttä, perusjuttuja, kyllä tiedÄt.

  ReplyDelete
 5. Voi, olisin niin halunnut nähdä tuon valokuvanäyttelyn! Kävin kesällä Grönlannissa ja sen häkellyttävämpää ja vaikuttavampaa paikkaa en tiedä. Illuusio Grönlannista ei särkynyt, se vahvistui.

  Mukavaa joulunodotusta koko perheen kera!

  ReplyDelete
 6. Minä olen aina tykännyt hurjasti Tiina Itkosen Grönlanti-kuvista. Olen nähnyt ensimmäiset jo kauan sitten. Värimaailma on kuvissa tosiaan hätkähdyttävä.

  ReplyDelete
 7. hypnoottinen kuva.

  minä se vaan en onnistu karsimaan vaikka tahtoisin ja niin elämänipysyy monimutkaisena. huokaus.

  ReplyDelete
 8. LÄmmin kiitos kaikille kommenteista! Olen samaa mieltä, ymmärrän ja ilman muuta, mutta nyt on olo sen verran flunssainen ja väsynyt, että menen vain nukkumaan ja ajattelen teitä lämmöllä. Öitä!

  ReplyDelete
 9. Itkosen Grönlanti-kuvat on niin hienoja! Hesaan en ehtinyt, mutta kuvia oli näytillä Tampereella vuosia sitten, muistan vieläkin selkeästi sen näyttelyn monet kuvat.
  Hyvää joulun aikaa teille kaikille!

  ReplyDelete
 10. Hienot kuvat. Tulisivatpa turkuun..

  ReplyDelete