Saturday, December 8, 2012

Jälleen yksi muuttotarina

Eilen ne sitten rynnivät kotiin, ne mukamasten huolellisesti karsitut 28 kuutiomatriä tavaraa. Pihan mäkisyys sai muuttomiehet hetkellisesti onnettomiksi ja kadunvarsi näytti villiltä.
Kontin uumenista löytyi muutamia yllätyksiä. Kuten tämä pahvilaatikon ympärille rakennettu hieno vanerilaatikko. Huolellisesti viidelläkymmenellä naulalla suljetun kannen alta löytyi viivottimia, leikkuualustoja, muovinen lampunjalka, paljon rytättyä paperia ja joitain 1,5 litran maitotölkin kokoisia paperimyttyjä joiden sisällä oli kussakin yksi hehkulamppu. Lisäksi paljastuimme varkaiksi, sillä eräästä kummallisen muotoisesta pahvilaatikkoviritelmästä esiin ilmestyi kiinalaisen vuokraisännän omistama Ikean banaanipuun lehdistä punottu kiikkusnojatuoli...
Kun muuttofirman heput olivat juuri jättämässä minut keskelle lähes huoneen korkuisia pahvilaatikkokasoja ja pyysivät minulta allekirjoituksia papereihin ajattelin hetken huokaista ja kerrankin huolellisesti lukea kaavakkeet läpi. Ja kas, toisin kuin aamulla muuttomiesten sanomisten mukaan, palveluun kuului MYÖS laatikoiden purku, huonekalujen ja lamppujen kokoaminen sekä valtavien pakkauspaperimäärien pois vienti, aivan kuten Kiinassakin. Ja niin luin pojille, jotka jo olivat kiirehtimässä perjantai iltapäivän kunniaksi Alkoon, paperit ääneen. Samalla huomasin, että ne olisi itse asiassa pitänyt näyttää minulle jo aamulla! Vaativana asiakkaana allekirjoitin lipuskat vasta kahden tunnin kuluttua, kun kaikki laatikot olivat tyhjiä ja poissa. Muuttomiesten livahtamisyrityksen puolustus oli, että eivät ihmiset yleensä halua laatikoiden avaamista ja tyhjentämistä... Haloo, kuka on niin tarmokas, ettei ota vastaan firman jo maksamaa purkua? Vai onkohan minusta vain ulkomaanvuosien aikana tullut patalaiska hienorouva?

5 comments:

 1. Häh. Ai ei halua että makettu palvelu hoidetaan loååuun asti? Jos laatikoiden purku ja pois vienti kuuluu hintaan, niin kuka ihme haluaa tehdä sen itse? En tajua. Itse olen päättänyt, että seuraavassa muutossa ostetaan muuttomiehet jotka hoitaa kaiken. Olen väsynyt raasittamaan ystäviä ja sukulaisia romuillani. :)

  ReplyDelete
 2. Mahtavan niminen muuttofirma - Trans Dragon International! Meillä on vieläkin pari laatikkoa purkamatta, niitä säläsellaisia, joihin on paniikissa heitetty sekaisin tiskirättejä, nauloja, kyniä, lehtiöitä sekä ranskalaisia postimerkkejä (juu, hyödymme niistä tosi paljon täällä!). Me luulimme löytäneemme jonkin eksoottisen toukan yhden keittiökipon pohjalta, mutta se paljastuikin homehtuneeksi ja kuivuneeksi aidoksi pariisilaiseksi kuivamakkaraksi.
  Ihanaa, että saitte omat tavaranne!

  ReplyDelete
 3. törkeitä muuttomiehiä, hyvä kun vaadit rahoillesi vastinetta!

  ReplyDelete
 4. Heh, varmasti vinkeää käydä laatikoiden sisältöä läpi. Itse en varmaan edes muistaisi, mitä olen pakannut niihin! :D Oi, grand piano. Ottaisin! :)

  ReplyDelete
 5. NO olipas taas tarina ja miehillä livahtamisyritys!

  Mun mies on siellä teitsien entisessä kotimaassa just paraikaa jossain neuvotteluissa. (Varmaan jo makaa jossain pöydänalla henkihieverissä, näen sieluni silmin) Hän meinaan eilen puhelimessa sääli itseään, kun oli joutumassa johonkin maakuntaan, jossa oli erityisesti kunnostauduttu niissä liikemiesten "maksa paskaksi" -juomingeissa. Tiedät varmaan maan tavan, kieltäytyä ei sovi tai ei asia etene. Kuppi tyhjäksi vaan ja uutta kaadetaan. No ei mun tänne pitänyt tätä alkaa vuodattamaan!

  Mutta yhtä mielenkiintoisena jatkuu sun jutut, ilo seurata!

  ReplyDelete