Friday, December 28, 2012

Normi joulu sano mies

Esikoinen oli etukäteen kovin huolissaan, että joulustamme tulee ns. kaupasta ostettu. Sanoin höpön höpö ja laitoimme tuulemaan: pyöräytin piparkakkutaikinan, mies valmisti lanttulaatikon ja yhdessä kypsensimme imelletyt perunalaatikot veistoksellisiksi levyiksi.
Kuin myös osan piparkakuista. Ja Helsingistä kohti maaseutua lähtiessämme unohtui kylmäkaappiin kaksi ruokakassia, joissa oli niin porkkanalaatikot, maitotuotteet kuin glögitkin.
Mutta mitäpä tuosta, maalla haimme kaupasta uudestaan puuttuvat olennaisuudet ja joulusta kehkeytyi lastenkin yllätykseksi "oikein kiva". Aaton kauppa- ja kyläilyreissulla käväisimme jännityksen vuoksi hieman penkassa, mutta saimme vetoapua heti toisesta ohitsemme ajaneesta autosta. Perinteen vuoksi myös osa paketeista ajautuivat vääriin osoitteisiin.
Loppuhuipennukseksi kaksi nuorempaa lasta sairastuivat flunssaan, mutta kaikesta huolimatta nämä pyhät painuvat mieleeni suorastaan ihanina päivinä. Yhtä onnellista ensi jouluna, kiitos!

5 comments:

 1. Hih, mitä sattumuksia teidän tunnelmallisessa joulussa! Tärkeintähän näissä juhlapyhissä on yhdessäolo perheen kanssa. Meillä on menty hyvin matalalla profiililla koko joulu. Joulupuuroa ristottoriisistä ja tapaninpäivänä jo peruspastaa. Joululauluja olemme sentään kuunnelleet, jotta pääsisimme edes ajatuksissamme livahtamaan tältä kesäkeliltä talvisempiin tunnelmiin. Halaus sinne!

  ReplyDelete
 2. Kaisa, yhdessäolon merkitys korostui tietenkin, kun juuri olimme olleet sen verran pitkään erossa toisistamme. Ulkomailla vietetyissä pyhissä on mielestäni oma viehätyksensä. Silloin kulttuurierot korostuvat ja voi helposti oppia ja nähdä jotain uuttaa. Jos siis on kuitenkin kristityssä maassa. Ei siellä sitten myydä japanilaista sushi-riisiä missään? Siitä minä Kiinassa puuroa keitin.

  ReplyDelete
 3. :-DD Ainakin teillä tuntui olevan joulufiilis kohdallaan, kaikista sattumuksista huolimatta. :-) Hyvää uutta vuotta!

  ReplyDelete
 4. :D Hyvä että muillakin meni perunalaatikot pipariksi, eihän joulu muuten tuntuisi joululta!

  ReplyDelete
 5. Mun mielestä ihan nappiin menny joulu!
  Piilomajan Kati

  ReplyDelete