Wednesday, December 2, 2009

Kamera laulaa

Viikkoon en ole kuvannut. Olen lähtenyt jopa kaupungille ilman kameraa, mikään näkemäni ei yksinkertaisesti ole inspiroinut. Säikähdin jo, ettei Kiina enää kiinnostakaan. Alanko turtua, masennuinko vai missä mättää?

Mutta tänään vaihtui ääni kellossa, heti vietyäni lapset kouluun riensin kylään dokumentoimaan Kiinan ihmeitä. Olkaa hyvät, Peking, Shun Yi keskiviikkona 2.12 klo 08.50-09.30.Ihmettelen itseäni, että mitä minä oikein viime viikolla ilmanlaadusta ja sumusta nurisin, kun en mistään mitään tiennyt. Nyt loppuu valitus ja sopeudun elämään siten kun se minulle tarjoillaan! Tai ainakin melkein. Ja eikös tuossa viimeisessä otoksessa ilma jo hieman kirkastu!

ps. Lopuksi pyydän anteeksi kuvien muokkausta, mutta valoa oli yksinkertaisesti pakko lisätä, jotta näkisitte edes jotain!

24 comments:

 1. Hölmöläiset muinoin kantoivat säkillä valoa sisälle tupaan. Tekisi mieli lähettää muutama säkillinen raikasta suomalaista ilmaa teille.

  ReplyDelete
 2. Pensastasku, mutta vain nykyajan hölmöläiset, kuten minä, lähtee tuonne vapaaehtoisesti mopoilemaan! No sitten palasin kotiin kun silmät niin vuotivat. Suomessakin ne vuotavat, mutta vain kylmyydestä johtuen.

  ReplyDelete
 3. oho. aika rajua sanoisin.
  vahampikin masentaa.
  ainiin piti sanoa jotain piristavaa! kauniita kuvia, kuten aina:-)
  mulla on kamera havinnyt valtamereen ja kuvaan puhelimella. aika haastavaa mutta jotekin pakottava tunne kuvata.

  ReplyDelete
 4. Aurinko, raju on oikein sopiva adjektiivi! Päivän mittaa on ilma onneksi hieman selkiytynyt. Mutta tulihan tuota taas hengitettyä... Tuli mieleen, että sehän on ihan oma taiteen ala se kännykkäkuvaus. Sellaista dokumentääristä, vähän kun vielä muutama vuosi sitten jotkut friikit kuvasivat polaroideilla. Kaikella on paikkansa ja jos kännykän kamera toimii piirtämistä paremmin tai nopeammin, niin sittenhän se on hyvä!

  ReplyDelete
 5. Huijaan itseäni ja ajattelen, että kuvissa on raikasta aamusumua. Kauniit sävyt, mutta kun tietää, mistä värit johtuvat ahdistun teidän puolesta. Tässä pullollinen Saint-Germain-en-Layen joulukuun aamun harmautta (raikkaan oloista kylläkin), ole hyvä!!
  Bisous & jaksamisia saasteiden keskelle! Pian pääsette Suomeen raikastumaan.

  ReplyDelete
 6. Kauniiden kuviesi takaa paljastui todella karu totuus.

  ReplyDelete
 7. Näyttävät aivan sumukuvilta kuitenkin.
  * * * * * Kuvien säätö ei ole syntiä eikä kiellettyä, ei myöskään muokkaus. Kuvat tulevat raakileina kamerasta ulos, ennen ne jälkikäsiteltiin pimiössä, nykyään erilaisilla kuvakäsittelyohjelmilla. Mikä kumma meitä suomalaisia riivaa, kun sooc-kuvat (straight out of camera) ovat monelle niitä ainoita hyväksyttyjä kuvia? Vaikka niissä olisi väärät värisävyt, vaikka ne olisivat väärin valottuneita ja vaikka ne kaipaisivat monessa tapauksessa tiukempaa rajausta ja ainakin terävöittämistä. Kaikella rakkaudella sanottuna.

  ReplyDelete
 8. Kaisa, kiitos, taidan haistaa myös teidän ihanan juustokaupan ja leipomon!

  Eeva, karua juu. Totuus on, ettei aamulla (taaskaan) ilmansaastemittarin lukemat riittäneet, vaan oli nappulat vääntyneet kaakkoon.

  Krisu, niinpä, valuvat silmät, kirvelevä nenä ja hengitysvaikeudet kertoivat muuta, kuin myös mittari ameriikkalaisten lähetystön katolla. Ja taisipa olla pieni ironinen ilme mulla tuossa anteeksipyyntöä kirjoittaessani. Minä ainakin säädän jokaista kuvaa, vähintään rajaan ja lisään terävyyttä ja kontrastia ja... Mutta tänään vain rajasin ja hieman lisäsin valoa.

  ReplyDelete
 9. Ihania, ihania, ihania. Mä niin haluaisin kuvata välillä tälläisiä eikä aina kirkkaan sinisiä pilvettömiä taivaita :D (siitäkin huolimatta, ettei teillä ole vain kiva aamusumu)

  Itse en erityisemmin tykkää kuvista mitkä on selvästi kovin käsiteltyjä mutta kirkkautta ja valoa toki voi ja pitääkin välillä lisätä. Näistä en olisi edes huomannut mitään muokkausta.

  ReplyDelete
 10. Voi itku, ajattelin ensin että onpa ihana sumu...

  Kuvien käsittelystä sen verran että en aina ihan ymmärrä "puritanismia" siitä, että kuvat tulisivat suoraan valmiina ulos digikamerasta. Ennen vanhaan filmiaikanakin filmit kehitettiin, jolloin niiden värit ja valot käsiteltiin. Nykyäänkö niitä ei tarvitsisi? Digi saattaa hyvinkin vääristää esimerkiksi värit, samoin kuin tuossa mainitsit että valoa oli lisättävä. Tuntemani ammattikuvaajat eivät ikinä päästä maailmalle kuvia, joita eivät olisi "tehneet valmiiksi".

  ReplyDelete
 11. OMG! En enää koskaan valita mistään! (ainakaan vähään aikaan.) Pidän sun blogista juuri tämän takia, että kuvaat sen mitä näet (olkoonkin, että lisäät valoa, että mekin näemme ;) - se ei haittaa. Suhtaudut myös ihailtavan positiivisesti noihin asioihin, jotka veisivät useimmilta hermot. Lisäksi sun kuvissa silmä lepää.

  Hmmm. tuliko kehuttua tarpeeksi? Vielä se, että olen saanut Kiinasta ihan erilaista kuvaa tämän sun blogin kautta. Kiitos sinulle siitä!

  ReplyDelete
 12. Mizyena, vaihdetaan päittäin viikoksi! Lapsien lukumääräkin pysyisi samana.

  Maiku, sekunnin murto-osaksi ihastuin itsekin aamulla ulos kurkistaessani, kunnes heräsin ja tajusin.

  Shaoli, oikein hyvin kehuit, tarpeeksi tälle päivälle, kiitos!

  ReplyDelete
 13. "Moni kakku päältä kaunis vaikkon silkkoa sisältä"
  Eikös se vanha sananlasku jotenkin noin mennyt?
  Kauniita kuvia, vaikka onkin myrkkyä keuhkoille

  ReplyDelete
 14. Intensiivinen sumu, saa kyllä maiseman muuttumaan. Minusta myös kuvat tulevat kamerasta raakileina ulos, kameran kenno ei ole koskaan tarpeeksi herkkä saadakseen valon kohdilleen ja fiksiä tarvitaan, on suorastaan vaadittua. Ihanaahan se on jos tuntuu että ei tarvitse tehdä kuvalle mitään, tulee sellainen hölmö olo että täytyyhän tässä jotakin säätää, jos minä vaikka tuota nappulaa koittaisin... ;)

  ReplyDelete
 15. Hei Vilijonkka! Karun kaunista. Pysähtynyt tunnelma, mutta silti kuville voisi hyvin kuvitella jatkotilanteet videon lailla.

  ReplyDelete
 16. Kauniita kuvia. Ei mulle tullut mieleenkään, millaista sumua se oikeasti on! Aika raadollista.

  Kiitos onnitteluista, Vilijonkka! Roikun netissä vauvasta huolimatta, tai ehkä juuri hänen vuokseen, entistä ahkerammin! Kun eihän tästä mihinkään muallekaan vielä pääse, viikon ikäisen kanssa. Tänään kävin ensimmäistä kertaa vähän käpöttelemässä ulkona, kun täällä oli vaihteeksi kirkas pikku pakkanen ja aurinkokin pilkahti, vaikkei juuri puiden latvojen yli jaksanutkaan kivuta.

  ReplyDelete
 17. Olisin tahtonut olla tuolla sumussa, mieluiten sun seuranas.
  Kiitos kun tarjoilit nämäkin:)

  ReplyDelete
 18. Kauniita kuvia - ja kaunis mutta karmea sumu. Täällä Suomessa näkyi tänään hetken ajan aurinko. ( ks. blogini)
  Blogiasi on kiinnostava seurata ja kuvat ovat hienoja!

  ReplyDelete
 19. Harmillista tietää, ettei tuo sumu ole niin hyvä kuin on kaunis kuvissasi. Tenhoavia kuvia!

  ReplyDelete
 20. Hyvä että tulette jouluna vähäksi aikaa hengittämään raitista ilmaa kotipuoleen. Langon henkeä ahdistaa, toivottavasti ei kummitytön!

  ReplyDelete
 21. Voi kauhistus sentään. Aika roisilta näyttää tuo saastesumu.

  Muistan että kun reilu vuosi sitten tulimme Kaliforniaan ajattelin että ilma näyttää pikkuisen harmaalta, auringonpaisteesta huolimatta. Mietin että johtuu varmaan saasteista. Mutta mitään tuollaista en ole kyllä ikinä nähnyt.

  ReplyDelete
 22. Sovittu!! Haluan nähdä miltä tunisia näyttää sinun linssin läpi :))

  ReplyDelete
 23. Ihastuttavia kuvia jos ei tiedä niiden taustaa. Taiteen takia on kärsittävä?

  ReplyDelete
 24. Tuli kyllä mieleen ne syksyiset aamut Hangzhoussa kun verhot aukaisi, eikä nähnyt yhtään mitään valkoisen seinämän lisäksi!
  Ihan käsittämätön sumu!

  Nämä Suomen sumut ovat niin raikkaita ja kosteita... Ihania!

  ReplyDelete