Thursday, December 17, 2009

HuomennaTänään hyvästelimme espanjalaiset ystävämme jotka muuttavat Brasiliaan. Heitä tuskin enää tapaamme tässä elämässä. Kyynelhän siinä silmäkulmaan ilmestyi. Heille huominen on suuren lennon päivä.

-----

Ulkona on muutama pakkasaste ja taivas on sininen, mutta ilma, siinä on kyllä jotain kummaa. Yritämme tarkkailla uutisia, muttei kukaan mitään paljasta. Ei ennen kuin on pakko. Mutta keuhkot kertovat kysymättä omaa tarinaansa. Kenties huomenna on paremmin.

-----

Perheen malttamattomin taitaa olla tässä näppäimiä painelemassa. Vielä kaksi yötä, kuinka kestän odottaa. Juuri tänään ajatuskin joulun viettämisestä Kiinassa tuntuu irvokkaalta. Ai miksikö? Katsokaa kuvat ja kertokaa tuhannella. Huomenna vain pakkaan ja lopuksi lämmitän lasin Ikean glögiä ja sanon, että huomenna tytöt lennetään Suomeen.

14 comments:

 1. Onnellista lentoa teille, on sekin ainakin keskiSuuri lento.
  Ollappa edes Ikean glögiä. En ole vielä lasillistakaan juonut ja nyt juuri alkoi tehdä mieli.

  ReplyDelete
 2. Turvallista lentoa Suomeen. Kiina ilmoitti juuri Kòòpenhaminassa, ettei sità oikein huvita tuo ilmastonmuutos!!! Miksikòhàn???

  ReplyDelete
 3. Liivia, ja meillä on juotu glögiä jo kuukausi!

  Lissu, ei huvita kun silloin pitäisi puhua vaikeista asioista, jopa ongelmista, mutta se ei täkäläiseen kulttuuriin oikein sovellu, ongelmista kun kuuluu vaieta. Olisi kiva omata selvännäkijänkykyjä. Silloin kyllä kurkkaisin kristallipallostani millainen katasrofi tarvitaan jotta kiinalaisia huvittais miettiä ilmastoanmuutosta.

  ReplyDelete
 4. Tervetuloa Suomeen! Joulu taitaa täällä olla valkoinen, sillä pakkanen näyttää vain jatkuvan, ehkä hieman hellittäen.

  ReplyDelete
 5. Kimmo, kiitos. Sää kuulostaa aivan täydelliseltä.

  ReplyDelete
 6. Hei,

  En ole varma olenko aikaisemmin kommentoinut, mutta kiva lukea teidän kokemuksia Kiinasta. Hyvää matkaa ja joulua teille!

  ReplyDelete
 7. Turvallista lentoa ja lumista joulua! Meillä täällä onkin taas afrikanjoulu, en laita vastaan, onhan kesä ja minä kesäputkessa!

  ReplyDelete
 8. Hienoa kun pääsette odotettuun ja mukavaan paikkaan jouluksi, kieltämättä noiden kuvien perusteella voisi olla joulumieli vaikea löytää. Mitä kimaltavampaa, sitä kauniimpaa kai siellä... Upea kelinen joulu on ainakin täällä odottelemassa!

  ReplyDelete
 9. Hyvää lentomatkaa ja tunnelmallista joulua!

  Olin jo raapustanut joulukorttikuoreen jostain löytämäni Kiinan osoitteenne miettien, mahtaako se edes ehtiä perille näin viimetinkaan lähetettynä. Sitten tajusin, että tehän olette tulossa Suomeen! Kortti lähti nyt sitten Porvooseen, toivottavasti löytää perille, vaikka osoitteenne viralliset asujat ovatkin muita!

  ReplyDelete
 10. Hyvää matkaa ja hyvää joulunaikaa teille!

  ReplyDelete
 11. Tervetuloa tänne!Viettämään kotimaista Joulua.
  Nyt on niin kaunistakin...

  ReplyDelete
 12. Turvallista matkaa tänne lumimaahan!
  Ja oikein nautinnollista lomaa ja joulua :-)

  ReplyDelete
 13. Sanon tämän nyt aivan suoraan. Minulta jäi melkein koko kirjoituksesi lukematta, kun esteetikkona järkytyin noista "jouluisista" kuvista.

  Mutta olitkin siis tosissasi, lensitte tämän päiväisesti kirjoituksesta päätellen suomeen.

  ReplyDelete
 14. eilen tänään huomenna, eikö olekin veikeä näkemys jouluisesta ja kauniista? Toki minäkin haluaisin blogini olevan sellainen kaunis, mutta nyt tuntui tärkeältä laittaa muistiin tämä tunnelma, yleensä kun ihminen unohtaa niin nopeasti kaiken kamalan ja muistaa vain ne kivat jutut.

  ReplyDelete