Wednesday, September 23, 2009

Unelma-ammatti?Temppelialueilla on rauhallista ja vihreää. Puutarhat ovat kauniisti hoidettuja, vanhuksia istuu nautiskelemassa maisemasta siellä täällä kaupungin hälinän ollessa kymmenien kilometrien päässä.Tulin eilisen temppelivierailun aikana siihen tulokseen, etten kestäisi päivääkään olla vartijana moisessa paikassa. Istua punaisella pallilla, yrittää pysyä hereillä. Tehdä pieni kävelykierros ja sitten taas vain istua ja katsella kumartelevia ihmisiä. Että jännittävin hetki päivässä olisi kohdata lannistetun vihreän pirun(?) katse. Ja kerran vuodessa jokin vierailija saisi sairaskohtauksen ja kollegani saisi soittaa ambulanssin. Ehkä olen ennakkoluuloinen? Kenties vartijana temppelissä olisikin todella hauskaa?

4 comments:

 1. Hurjan hankala olisi minulle ainakin pysyä tosiaan hereillä, jos ei saisi tehdä käsillään mitään, ja ei kai sitä vartija saisi, kun pitää olla tarkkana ja valppaana ;) kunpa tuollaisia temppelialueita olisi tässäkin maassa. Kävisin ihailemassa.

  ReplyDelete
 2. Heh eh, niin justiin, takuulla se olisi nimenomaan kollega joka saisi kunnian soittaa pilliauton.

  Joskus olen miettinyt samoja vaikkapa taidenäyttelyiden vartijoiden kohdalla.

  ReplyDelete
 3. Parolan asema, Suomesta tosiaan puuttuvat temppeli ja puistoalueet sellaisessa muodossa kun Pekingissä ja Pariisissa on (muista paikoista en niin paljoa tiedäkään). Ehkä suomalaiset viihtyvät niin hyvin metsikössä etsimässä sieniä. Mutta minä nautin suunnattomasti näistä suunnitelluista, "hallituista" maisemista. Toki pidän suomalaisesta sekametsästäkin.

  Violet, niin, minä en ainakaan osaisi käyttää kyynärpäitäni sen ainokaisen tilaisuuden tullen. Toisaalta olen tarvittaessa rivakka, että eihän tuota tosi paikan tullen tiedä. Muistelen tässä vuodentakaista syntympäiväkahviani, jonka kuopus sai päälleen. Kohtuu nopeasti oltiin rannassa lappamassa kylmää vettä päälle ja soittamassa sairaalaan. Loppu hyvin, kaikki hyvin, mitään palovammoja ei syntynyt, kahvi oli ehtinyt sen verran jäähtyä.

  ReplyDelete
 4. mina tass olen haaveillut juuri taidenayttelyn vartijan tyosta. ihan oikeasti. ja aina mulle tulee kirjastonhoitaja kaikissa ammatinvalinta testeissa.
  miksi olen sitten valinnut ekstrovertti ammatin?

  ReplyDelete