Monday, September 28, 2009

Juhlavalmisteluja


Torstaisen suurjuhlan valmistelut käyvät kuumimmillaan. Viimeisiä kukkia asetellaan kadunkulmiin, punaisia lippuja ja keltahapsuisia lyhtyjä viritellään roikkumaan.


Jopa kylien kaduilla päivystävillä vapaaehtoisilla turvallisuushenkilöillä on juhlapaidat. Täti taisi olla otettu halutessani ikuistaa uuden uutukaisen uniformun. Jähmettyi poseeraamaan ja melkein hymyili.


Samanaikaisesti valtion syntymäpäiväjuhla aiheuttaa sulkeutuneisuutta ja epäilevyyttä, minun mielestäni jopa vainoharhaisuutta. Perjantaihin saakka kiellettyä on:
-leijan lennättäminen
-keittiöveitsien ja yli 7 cm pitkien paperiveitsien myynti
-keskustan pääkatujen varsilla olevien kerrostalojen ikkunoista ulos kurkkiminen
-Taivaallisen rauhanakion lähettyvillä liiketoiminnan harjoittaminen ja lähikorttelien asukkaat suljetaan asuntoihinsa vuorokaudeksi paraatin aikoihin, ikkunat pitää olla peitetty.

Perheessämme on herännyt kysymys, että onkohan sitä torstaista paraatia oikeasti ollenkaan, kun kukaan ei mitään saa nähdä! (Paitsi ne oikein erityiset ihmiset.)

5 comments:

 1. Koskevatko nuo saannot vain Pekingia? Juuri nain pihalla leijan lennatysta ja kavin Ikeassa katsomassa miten veitsia oli tarjolla... Eli siis terveiset Shanghaista =)

  ReplyDelete
 2. Tarja, niin varmaan, täällä kun on se päänäyttämö. Tuli kirjoitettua tuo postaus hieman yleistäen! Ja nämähän ovat sääntjä ja säännöt ovat luotu rikottaviksi. Mutta sen verran reilusti poliiseja liikenteessä meidänkin esikaupunkialueella, etten tänään uskaltanut lähteä autolla vihannesmarkkinoille, kun ei ole tuota paikallista ajokorttiakaan tullut hankittua.

  ReplyDelete
 3. No tuota just mietin listaa lukiessa että kenelle ne juhlallisuudet sitten on tarkoitettu>????
  Todella hilpeä lista.

  ReplyDelete
 4. Violet, niille todella korkeille puolueheeboille, kuulemman. Ja televisio kai näyttää meille muille. Ovat sotilaat harjoitelleet lehden mukaan 8 kk 12 h vuorokaudessa, että koipi nousee juuri oikealle korkeudelle.

  ReplyDelete
 5. No jo on säädökset! Saitä minäkin aloin miettimään, että kuka sitä paraatia sitten pääsee katsomaan.
  Mielenkiintoista.

  ReplyDelete