Thursday, April 9, 2009

Viikon paraati


Meitä ympäröi hilpeä väriparaati, josta tulee nauttia silloin kun se on komeimmillaan eli juuri nyt. Näillä lämpötiloilla (varjossa +24C) kukat ovat pääsiäisenä kaunis muisto vain.


Asuinaluettamme halkoo keltaisena kukkiva polku sekä puro, joka toimii magneetin tavoin tyttärien kohdalla. Se tarkoittaa vähintään yksiä märkiä jalkineita päivässä. Kukkien lakastuttua ja kevään edistyttyä kotimme asukkaiden pääluku lisääntynee muutamalla sadalla nuijapäällä...

Ihmettelen kuinka jopa nämä koristepensaat voivat olla niin kiinalaisen värisiä. Häpeäkseni joudun myös tunnustamaan, etten tunnista näistä kuin magnolian! Kuitenkin niin kaunista, pääsiäistunnelma virittyy kuin itsestään.


Niin ne ympäröivät värit vaikuttavat myös lapsiin. Koulussa tehtiin Pekingin pisimmän kääretortun ennätys, ehkä, ja kuinkas ollakaan torttu oli sävysävyyn pihapuiden kanssa.

Hyvää kiirastorstain jatkoa kaikille!

12 comments:

 1. Oi miten kaunista teillä on. Keltainen pensas puron rannalla lienee Onnenpensas.
  Me saamme vielä odotella tovin kukkia pihapuihin ja pensaisiin.

  ReplyDelete
 2. Mitenkäs nyt vallan tyhjeni pää... Ihastelen täällä vain ja kääretorttuakin tekisi nyt mieli, keltaisella kuorrutteella :)

  ReplyDelete
 3. Pensastasku, vai onnenpensas. Jos se levittää onnea, niin meidän alueella on tosi onnellista väkeä!

  Hanneen pääsiäisparatiisi, niin meistäkin.

  Pilvitarha, ihastele rauhassa vain, kiva kun pistäydyit! (Kerron sulle salaisuuden, oikeastaan se kääretorttu oli vähän mautonta.)

  ReplyDelete
 4. Ruotsin liput? Miksi? Olisikohan kakku ollut makoisampi sinivalkoisin lipuin? Hyvää pääsiäistä. Lissu

  ReplyDelete
 5. Lissu, koska koulu on Svenska Skolan i Beijing! Noudattaa Ruotsin opetusohjelmaa, oppilaista 95% (mun oma arvio) on Ruotsin kansalaisia ja juuri noita lippuja sattui kaapissa olemaan. Kyllä se maku oli suoraan verrannollinen reseptiin ja täytteen laittajan piheyteen. Puoli metriä myöhemmin kakku saattoi maistua huomattavasti enemmän! Jännästi viisi vuotta lapsiani ruotsalaisessa koulussa pitäneenä ei lipun värit pistä enää ollenkaan silmään, kaikkeen tottuu!

  ReplyDelete
 6. Ihan samoja minäkin tänään kuvailin, mutten ehtinyt vielä blogiini asti. Aivan ihana tämä kevätaika, kun kukat puhkeaa. Täällä on melkoiset kastelutalkoot, nurmikot laitetaan viheriöimään ja suihkulähteitä viritellään.

  ReplyDelete
 7. Noita kaikkia kun saisi yhteen kimppuun ja maljakkoon!
  Kaunista. Huh.

  Minä en tunnista edes mangoliaa...

  ReplyDelete
 8. Aivan ihanan herkullisia värejä. Saisinpa kävellä oikeiden puiden alla, mutta tämäkin näky sykähdyttää kyllä!

  ReplyDelete
 9. Miao, hyvin sanottu "laitetaan nurmikot viheriöimään". Kauhea homma näyttää siinä olevan, ilman kastelua olisi edelleen ruskeaa vain!

  Liivia, Magnolia on tuo isokukkaisin. Ei noita oikein uskalla mennä katkomaan, täällä kun ollaan aika tarkkana noista kasbeista. Joka ikinen puu on puutarhuri oksasaksilla muotoilema. Tosin kuopus ja keskimmäinen tulivat kukkien kanssa kotiin toissapäivänä ja olin varma meidän perheen saaneen jo kun tosi ison miinuksen vartioiden vihkoon.

  Marguetta, malta vielä hetki vain, pian syreenit kukkivat sielläkin!

  ReplyDelete
 10. Musta on aivan käsittämätöntä että täällä meillä on nyt juuri näitä aivan samoja kasveja kukassa - ja ollaan niin eri paikoissa ja kaukana. Yleismaallinen juttu tämä, selvästi!

  ReplyDelete
 11. ah mikä kukkameri! kiitos näistä:) mukava nähdä edes kuvina, meillä täällä kun on vielä maa niin harmaa..

  ReplyDelete