Tuesday, April 7, 2009

Terveiset Shanghaista!Ihmeellisen raikas ilma toivotti meidät tervetulleeksi maan suurimpaan kaupunkiin. Kuinka kosteaa olikaan, ja ihan oikeaa sadetta! Vesielämyksen huumaamana jumiuduin heti ensimmäiselle kävelykadulle tuijottamaan ohivilistäviä sateenvarjomassoja. Eihän tällaista tungosta näe arkisin Pekingissä milloinkaan!Ja kaikista ennakkovaroituksista huolimatta kaupungin kansainvälisyys sekä urbanius yllätti, jopa häkellytti siinä määrin, että välillä unohdin olevani Kiinassa. Kunnes kuulin puhetta...

Kuopus sai myönteisiä vastauksia etukäteen kalvanneisiin kysymyksiinsä. "Onko Shanghaissa ruokkaa? Juomaa? Onko omenamehua? Onko siellä koulua? Kiinalainenko?"

Keskimmäinen, tapojensa mukaisesti, välittömästi asettui taloksi "hienoimpaan ja kauneimpaan" hotelliin mitä on "eläissään nähnyt". Ja haluaisi muuttaa "ihanaan" Shanghaihin asumaan. Kuten aina kaikkialle, missä vietämme yli kaksi yötä.

Esikoinen yhtyi äitinsä mielipiteeseen New Yorkin ja Shanghain tunnelmien samankaltaisuudesta. Ja tähän raatiin voi luottaa; minun New Yorkin käynnistä on kulunut ainoastaan 20 vuotta ja esikoinen on nähnyt monta valokuvaa!

Mutta oma koti kullan kallis, tänne oli kiva palata. Myös täällä meitä odotti yllätys: kadunvarret ovat täynnä keltaisina, pinkkeinä ja valkoisina kukkivia puita! Voiko ihanampaa olla?

7 comments:

 1. Eka kerran kun olin Shanghaissa, tuli mieleeni myos New York! Omasta visiitistani Nykiin on "vaan" kolme vuotta... Toivottavasti teilla oli hauska reissu, lisaa kuvia ja kertomuksia odotellaan =)

  ReplyDelete
 2. Heti kuvia niistä puista, minäkin tahdon nähdä!

  Shanghaissa on ollut aina kiehtova kaiku, romanttinen ja melankolinen. Voisin haluta kanssa.

  ReplyDelete
 3. Shanghai on meille "maalla" asuville ollut sellainen hengähdyspaikka. Länsimaalaisuutta, ruokaa, glamouria...
  Joka käynti on tuntunut aina aivan yhtä ihanalle ja pois lähtö hieman haikealle :-(
  Mutta kotiin (Hangzhouhun) on aina ollut kiva palata :-)

  ReplyDelete
 4. Shanghain metropolimaisuudesta ja lansimaisesta ilmeesta ja tunnelmasta on kirjoitettu paljon ympariinsa. Hyva kun kavit tarkastamassa vaittamat todeksi!

  ReplyDelete
 5. Hei ystävä!
  Kiva, että matkanne onnistui hyvin! Aivan suloisia nuo teidän tyttärienne kommentit (Onko siellä koulua? Kiinalainenko? --> nauratti!). Ja keskimmäisen ihastelu; jälleen samaistin meidän pikkumieheemme, joka olisi ollut muuttamassa myös jokaiseen käymäämme paikkaan, viimeksi Alpeille kahden kilometrin korkeuteen. Menemme pääsiäiseksi Lontooseen, joten sinne "muutto" on sitten varmasti seuraava etappi perheen pienimmän mielestä.
  Bisous!

  ReplyDelete
 6. Shanghai on tarpeeksi kaukana Pekingista joten silla on ollut oma vapaus kehittya maailmanluokan metropoliksi ;).
  Mina tunnen Shanghain paremmin kuin Helsingin, Hki tuntuu minulle suurelta ja pelottavalta kaupugilta kun taas Shanghai on kotoinen ja tuttu paikka.

  ReplyDelete
 7. Tulipas ikävä Shanghaihin! Ja tofunnälkä... Viimeksi Bundilla meidän poika vielä potki mahassa ja nyt tuo baobei täyttää huomenna jo vuoden! :´)

  ReplyDelete