Wednesday, April 8, 2009

Vihreä kaupunki


Mikähän siinä on, että toisinaan näkee vain tiettyjä asioita kaikkialla. Vähän samoin kun oppii pienen uuden asian, niin sitten siihen törmää viikon ajan aivan solkenaan eri yhteyksissä.


Shanghaihin saavuttaessa sain päähäni kaupungin olevan vihreä. Toki se olikin hieman Pekingiä vihreämpi kevään ollessa kuukauden edellä, mutta luulen mielikuvitukseni tehneen tepposet.

Vaikka eipä käy kieltäminen vihreän ihanuudesta. Kahvi pilvenpiirtäjähotellin lobbyssä maistui vallan herkulliselta tästä kauniista vihreästä setistä juotuna.


Ja mikäli joskus perustan vaateputiikin, toivon muistavani ottaa tämän kuvan esille sisustusinspiraatiota etsiessäni.


Kultakalaruukun veden vihreys ei sen sijaan ollut mielikuvitukseni tuotetta, vaan totista totta. Kaikella on toki puolensa, sillä levävesi tarjosi säikyille kaloille oivallisen piilon isonenien rymistellessä paikalle.


Saimme siis ladattua vihreää energiaa sisimpäämme suurkaupungin sydämessä. Kaikki on Kiinassa mahdollista! Sitä me vierailevat asukkaat jaksamme jauhaa.

8 comments:

 1. Vihreä on kaunis väri. Sitä kaipailen jo itsekin isompi annoksia täällä harmauden keskellä.

  ReplyDelete
 2. Upeita vihreita! Tuollaisen kuppiparin voisin ottaa ihan itsellenikin

  ReplyDelete
 3. Jos multa olisi kysytty mututuntumaa Shanghain väristä, olisin sanonut jotain kellertävää, sellaista ruosteenkellertävää...

  Miellän hyvin usein kaupungit väreiksi, joten tämä oli jotenkin lohduttava postaus. Että meitä on muitakin:)

  Tampere on muuten tylsänsininen miellepaletillani. Turku taas hienostuneen ruskea. Pitäisiköhän tehdä näistä ihan oma postaus...

  ReplyDelete
 4. Tirlitta, vihreä on minustakin paitsi kaunis niin välttämätön sielulle. Olisi vaikeaa tottua asumaan Saharassa.

  Paevi, kurkkasinpa sinne kupin alle, josko olisi ollut jokin tunnistettava valmistaja, mutta olikin ihan paikallista tuotantoa.

  Liivia, väri on mulle muotoa tärkeämpi. Ja kaupunkien ajattelu väreinä onnistuu helposti. Pariisi oli ehdottomasti beessi. Peking on puhtaan harmaa, Porvoo taas vaalean keltainen. Ilman muuta oma postaus aiheesta kehiin!

  ReplyDelete
 5. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 6. singapore ON vihrea. aivan selvasti. kaikki vieraat sanovat sita ja ovat yllattyneita. luulevat varmaan etta singapore on harmaa. taalla on vihreata kaikkialla ja tastakin ikkunasta nakyy vain vihreaa. se vihrea taalla on sellainen keskikesan rikas vihrea.:-)kommentoin muuten pari paivaa vanhaa postausta ja siina kauhistelin kiinalaisten kaytosta. jotenkin sain pienen kurkisuksen siihen millaista teilla on joka paiva.
  niin ja amsterdam on oranssi ja tummanpunainen, sydney on sininen muita ei tule heti mieleen.
  yritin miettia mika olisi helsinki.
  ei tule mieleen muuta kuin harmaa mutta se tuntuu tuhmalta.

  ReplyDelete
 7. Aurinko, näin kyllä sen edellisen kommentin, mutten sitten "ehtinyt" vastata... Kiinalaisilla on hyvin eri käsitys äänen kovuudesta. Musiikki on aina niin kovalla, että särkyy. Ja muutaman oluen jälkeen puhevolyymi on taatusti samalla tasolla suomalaisten kanssa. Kännyköihin huudetaan kaduilla hurjan kovaa, mutta ei kait se muuten kuuluisikaan liikenteen melun keskellä. Ja sylkemisen ja limanirrottamisen taito on omaa luokkaansa. Sitä kuulee kaduilla jatkuvasti, yök. Mutten kyllä ole vielä koskaan nähnyt kenenkään sylkevän sisätiloissa. Taisit osua tosi maalaisten kohdalle.

  ReplyDelete
 8. Hienot vaateripustimet. Ja tama postauksen vihreat nayttavat kauniilta varilta.

  En ole ennen kaupunkeja vareina ajatellut, itse lahinna tunnelmaa kuvaavilla adjekteilla olen niita luokitellut. mutta hhmmm...mielenkiintoista. Peking olisi minusta kylla tumman harmaa.Itseasiassa tata taytyykin alkaa miettia.

  ReplyDelete