Tuesday, March 25, 2008

Yllätyksiä / Surprises, not always so neat


Kuin yllätykseksi itsellekin sain värkättyä tämän kaaoksen keskellä jonkinmoisen pashan. Limen kuorta raastoin mukaan ja sepäs loi suussasulavaa raikkautta. Hyvä aloitus toiselle pääsiäispäivälle. Pullan sentään haimme valmiina leipomosta.


Niillä eväillä jaksoimmekin lajitella kirjastomme kahteen erilliseen läjään: Kiinaan, Suomeen..Hmmm... Suomeen, eikun Kiinaan... Tätä jatkui monta tuntia. Saimme karsittua kirjaston 250 kirjaksi, toki päälle tulevat mukaan lupaamamme koko lasten kirjasto eli ainakin 200 kirjaa. Vaikea tehtävä tuollainen kirjojen arvottaminen, mutta myönnettäköön sen olevan ihan terveellistä. Ja nythän se on tehty.


Tai ainakin niin LUULIMME. Luulo ei ole tiedon väärti! Asiat kääntyivät päälaelleen, ainakin vaativat hieman sulattelua.

Ovesta poistui juuri muuttofirman arvioija, joka pläjäytti pöydälle faktaa muutosta Kiinan. Hah hah, maahan saa viedä mukanaan vain 50 kirjaa ja 20 cd:tä!!!! Siis kymmenen kirjaa per immeinen meidän poppoolla. Nyt tarviaan hyviä vinkkeä kuinka kerromme totuuden lapsille, positiivisessa hengessä, että kiinalaiset tullimiehet eivät ennätä tarkistaa enempää kirjoja, jottei maahan livahda kiellettyjä ajatuksia.

Vaan nyt jatkamme nöyrästi eteenpäin, edessä viimeinen viikko Pariisissa. "Nöyryyttä ja rauhallisuutta" olkoon uusi mantrani, vapaaehtoisestihan tässä liikenteessä ollaan.

11 comments:

 1. Herran tähen sentään, isoveli valvoo! Miten ihminen kymmenellä kirjalla voi toimeen tulla!

  Minä en muuta hyvää vinkkiä keksi kuin sanoa lapsille että painorajoitusten vuoksi pitää karsia kirjat minimiin. Miten tuota muuten voisi selitellä.... Vakuutelkaa että kirjat on hyvässä hoivassa Suomessa - ja tietysti voi aina luvata että uusia kirjoja hankitaan tottakai sitten Kiinan päässä ;-)

  Nöyryyttä totta tosiaan tuutte tarviimaan.

  Ja nuo kuvat oli ihan huiput!

  ReplyDelete
 2. Minä taas arvelen että lapsenne eivät painorajajuttua usko.
  Mutta minkä selityksen ikinä annattekin...on siinä perkule karsimista.
  Kuviin olet saanut hyvin mietintäilmeet vangittua!

  ReplyDelete
 3. Voi ei, tuo on kyllä kamalinta! Hirmuinen karsiminen kirjoista, ei onnistuisi meikäläiseltä! Otan osaa!

  ReplyDelete
 4. Auts! Nyt ei auta kuin arvonta - jokainen saa tehdä itselleen kasan välttämättömistä ja sitten sokkona arpoo sieltä ne kymmenen?!? Tai kuinkas usein niitä saa tuoda sen määrän? Jos vaikka jälkilähetyksen laitatte itsellenne tai kaksi tai kolme8]

  ReplyDelete
 5. Johan on tarkkaa!

  Ehkäpä lapset kestäisivät kuulla "totuuden" kirjarajoituksesta. Vai saavatko siitä liian tylyn kuvan uudesta maasta? Eipä kai tuossa kovin fiksuja selityksiä keksi edes aikuiset itselleen.

  Tosiaan: jos kirjoja saa tuoda joka kerta maahan tullessaan, ei muuta kuin kaikille vierailijoillekin tilauslista matkaan... Ei kai muuten poispäin muuttaessa rajoiteta kirjojen maastavientiä?

  ReplyDelete
 6. Jokos tiedätte, mihin taloon kirjanne ynnä muut valikoidut aarteenne Kiinassa kuskaatte? Vai menettekö paikan päälle katsomaan, minkä saatte?

  ReplyDelete
 7. Täällä kirjahullu perhe raahasi Kanadaan pääasiallisina muuttovarusteinaan kirjoja. Ja niitä on ostettu lisää. Ja tullut Suomesta. Kuulostaa julmalta tuo kirjankarsiminen. Tsemppiä!

  Saako Kiinasta muuten miten hyvin "normaalitekstisiä" kirjoja, tiedätkö? Mulla ei ole mitään havaintoa..

  Muuten aivan loistavan pääsiäishenkinen kuva sulla, tuo oranssi unikko kuin tehty taustalle :-)

  ReplyDelete
 8. Täällä kirjahullu perhe raahasi Kanadaan pääasiallisina muuttovarusteinaan kirjoja. Ja niitä on ostettu lisää. Ja tullut Suomesta. Kuulostaa julmalta tuo kirjankarsiminen. Tsemppiä!

  Saako Kiinasta muuten miten hyvin "normaalitekstisiä" kirjoja, tiedätkö? Mulla ei ole mitään havaintoa..

  Muuten aivan loistavan pääsiäishenkinen kuva sulla, tuo oranssi unikko kuin tehty taustalle :-)

  ReplyDelete
 9. Mielenkiintoista... Itse kaksi kertaa Kiinaan muuttaneena en koskaan ole tuollaiseen törmännyt. Meillä on tullut muuttokonteissa PALJON kirjoja. Suomen lomilta palanneenakin minulla on saattanut olla matkalaukuissa parikymmentä kirjaa.
  Mutta Kiina on KIINA ja uusia säädöksiä ja niiden tulkintoja putkahtelee kuin sieniä sateella.
  Mutta ainahan niitä kirjoja saattaa eksyä muihinkin kuin kirjalaatikohin...
  Tämän päivän Kiinassa alkaa olla jo englanninkielisiä kirjakauppoja ja hyvät valikoimat kirjallisuutta.

  Tervetuloa Kiinaan!

  ReplyDelete
 10. Apua, vain kymmenen kirjaa!
  Mutta tehän voitte tehdä siellä kirjat itse! Joo joo hyvä ajatus...

  Ja meillä on tismalleen samanlainen ruskea paitis, ostin alesta Pariisista. (pisti heti silmään)

  ReplyDelete
 11. En tajua kiinalaisten logiikkaa. Jos veisi sinne suomenkielisen kirjan, jossa arvostellaan Kiinaa, niin eihän kiinalaiset sitä osaisi lukea! No säälin kumminkin teitä. Asuin Englannissa pikkukaupungissa, jossa kirjastosta sai lainata kerralla vain 5 kirjaa. Se oli tuskaa.

  ReplyDelete