Wednesday, March 26, 2008

Vaihtelevia tunnelmia / Various feelings

Kiitos kaikille "osallistumisesta" muuttoprosessiimme. Tänään selvisi kirjarajoituksen todellakin liityvän tulliin, sillä ensimmäiset kymmenen kirjaa saa tuoda Kiinaan ilmaiseksi, lopuista menee todella korkea tulli, jolla kustannetaan virkailijoiden kirjasyynäys. Lapsille sanoimme vain ettei saa ja se siitä. Nieleskelivät, mutta nyt on jo 48 lastenkirjaa ja pari kiinalaista keittokirjaa valittu Aasian kasaan. Eikä edes sattunut! Ja sitten jokainen ottanee "matkalukemisensa", onhan lento tooooosi pitkä, joten kirjoja on oltava monta repussa, vai mitä? Ja tulevaisuuden vieraat tuovat loput tärkeät teokset mukanaan. Ilmoittautumisia?


Tänään onkin jo uudet murheet tällä työkaluhullulla materialistilla. Muuttokonsulttimme ennätti tiputta uuden pommin. Vaikka olisin valmis maksamaan sähkölaitteista sattumanvaraisesti määrätyn tullin, niin mitään kunnon laitetta ei Kiinaan kannata viedä, sillä varsin epätasainen sähkövirta tappaa moottoreita kohtuullisella menestyksellä. Hän suorastaan kielsi riskeeraamasta hyvän ompelukoneen hyvinvointia! Nytpä tässä kaiholla muistelen poljettavaa Singeriä, jonka muinoin dyykkasin lauttasaarelaisesta roskiksesta...minneköhän sen lahjoitin Ranskaan muuttaessamme?


Kuin kostoksi säännöille ja tulevan kotimaan tarjonalle ostin äsken kahdet kevätkengät. Niiden tuontia ei ainakaan toistaiseksi ole kielletty, vaikka ranskalaisia ovatkin. Kyllä tämä tästä taas, olkkarissa Maija Poppanen on hoitamassa lapsiani ja luottavainen mieli alkaa palata. Aika pieniä ovat meikäläisen ongelmat verrattuna monen muun tilanteeseen.


Tämä kukkaposti on tulevalle kälylle sairaalaan!!! Haleja.

10 comments:

 1. Hei sanos heti kauppa missä noita kenkiä oli! Tuollaisia haluan vaikkei vielä tarvitakaan oikeesti!

  ReplyDelete
 2. Violet, ne on niitä Kickerssejä! Sun vinkistähän mä koko merkin löysin. Niin mukavia että! Esikoinen muuten luuli mun ottassa tuota kuva, että noi oli pari oikeasti. Piti mua vähän kahjona.

  ReplyDelete
 3. No kummää näin Kickersin sivuilla noi oikeanpuoleiset ja innoissani katsoin täällä niitten kaupasta - eikä ollut, ainakaan vielä..puijausta, huijausta...Pitää mennä sinne patistaan niitä.

  ReplyDelete
 4. Heipä hei! Vastavierailulla. Ja ooh mitkä kengat! Taas yksi hyvä syy hinkua Ranskan-matkalle. Kickersejä en ole Suomessa nähnyt. Tykkäsin myös, Violet, sun Kickers-saappaista.

  ReplyDelete
 5. Anteeksi, mutta mistähän teidän muuttokonsulttinne on tietonsa kerännyt? Olisiko sinulla mahdollisuus ottaa yhteyttä johonkin Pekingissä jo asuvaan niin saisit luotettavaa tietoa?

  Minulla on täällä saumuri ja ompelukone ja tiedän monta muutakin joilla on ja ovat kovalla käytöllä. Ja mitään sähkövirran ongelmia ei ole ollut. Ainoa ongelma on ollut se, että neuloja ei löydy kaupoista.
  Meidän taloudessa ainoa 7 vuoden aikana rikki mennyt sähkölaite on ollut PS2 ja sekin siksi kun sitä modattiin täällä Kiinassa.

  Mutta mukavaa ja mielenkiintoista muuttoa Kiinaan!

  ReplyDelete
 6. Tanja, kiva kun poikkesit!

  Suzhouren, älä sinä anteeksi pyytele! Kaikki tieto on arvokasta. Samaa minä ihmettelen itsekin ja onhan kaikilla tietokoneetkin! Olen vähän ymmälläni, sillä mies uskoo firman palkkaamaa konsulttifirmaa ja minusta tuo sähköjuttu kuulostaa kovin hassulta. On meillä muutamia tuttuja siellä jo valmiina, täytyy yrittää soittaa ja kyselä lisää tänään. Huomenna saapuvat jo muuttomiehet.

  ReplyDelete
 7. Pitkän ajan(viikon) aikana tapahtuu täällä paljon..Tsemppiä muuttoon! Hengessä mukana.

  ReplyDelete
 8. Se poljettava Singeri on meillä Sannaisissa! Ihan hyvässä kunnossa "Ystävä" vielä on, ei huolta!

  ReplyDelete
 9. No, ei aivan hyvässä kunnossa. Hihna on hieman löysä, joten vauhtipyörä sutii tyhjää.

  ReplyDelete
 10. Hej Kata!

  Jag gissar att detta betyder att kommentera bloggen..?

  Vilket fint hus ni har fâtt där borta! Det är sâ trevligt att gâ in pâ din blogg och fâ se delar av ert nya liv!

  Kramar frân Sandmarks!

  ReplyDelete