Friday, March 14, 2008

Se on kauppa kun kannattaa / Ikea-style garagesale

Jalat ovat turvonneet, sormet osuvat vaivalloisesti näppäimille, vuosi sitten murtuneet nikamat vihoittelevat, takana liian monta raadantapäivää ja -yötä. Väsyttää, haluaisin päästä nukkumaan, mutta tiedän etten kuitenkaan nukahda sillä niin monet asiat pyörivät päässäni. Kuitenkin mieli on hyvä, olen erittäin tyytyväinen itseeni ja tunnen olevani kekseliäs esillepanija sekä taitava kauppanainen.


Eilen aukesi Vilijonkan sisustus- ja huonekaluliike, Ikeaa parempi, sillä huonekalut ovat valmiiksi kootuja! Ja asiakkaat pääsevät halvalla, hinnat kolmasosan alkuperäisestä. Keittiökoneet puoleen hintaan. Hamstereita piisasi eilen aamusta myöhäiseen iltaan, mutta vielä on tavaraa jäljellä.


Uutta kotia kaipaavat edelleen asianpeukone, hella, jääkaappipakastin, liesituuletin, tv & dvd, taulutv, dvd-hylly, iso lasiovinen vaatekaappi, 6kk vanha parisänky, lasioviset tv-taso ja dvd-hylly, pari spottilamppua...


Mutta kylläpä oli eilinen hauska päivä. Lähes kaikki koulun opettajat piipahtivat ja saivat nähdä lapset omassa kodissaan, suurin osa lähistön mammoista tuli kahvittelemaan ja ostoksille.


Hauskanpitoa voisi jatkaa pidempäänkin, että jos jotakuta vielä kiinnostaa? Tervetuloa!!! Lisäbonuksena pääsee tutustumaan taidenäyttelyyni "Kullatut kultakalat" ja nauttimaan lasillisen kuohuvaa.

13 comments:

 1. Halvalla menee, halvalla menee..

  Mulle kelpais lasillinen, ehkä toinenkin!

  ReplyDelete
 2. Kyllä nyt ottaa päähän kun en pääse ostoksille sinne!

  Ja sille lasillisellekin mieluusti!

  Toivottavasti kaikki kuitenkin menee hyviin koteihin, ettei mitään tarvitse heittää sinne kadun laitaan:)

  ReplyDelete
 3. Hatun nosto sinulle/teille että osaatte luopua tavaroistanne ennen muuttoa :-) Meillä kaikki kipot ja kupit kulkee mukana jo toista maata, jopa vessapaperirullan hylsytkin, niitähän voi vaikka tarvita!

  Vilijonkka, tajusin muuten äsken jostain kumman asiasta, että mehän tunnemme lapsuudesta, sieltä Lukkarintieltä :-) Olen sen vaaleampi niistä kahdesta samanikäisestä naapurintytöistä. Olemmehan toki tavanneet sen jälkeenkin viimeksi N&A:n häissä Lohjalla joskus 1999 kun vanhin tyttärenne oli taapero.

  Omaa blogia ulkomaanelostamme en ole saanut aikaiseksi, vaikka aina kateudella ja innolla luen toisten expattien matkakertomuksia.

  t."naapurin" mari kera kolmen pojan Kanaalin toiselta puolen

  ReplyDelete
 4. Vilijonkka, me etsimme hellaa uuteen kotiin! Onko teilla sita viela ? Minkalainen? Jos sellaisia loytyy viela netista ja se olisi helpompaa, laita samanlaiseen linkki mulle meilitse, niin ei tarvitse sinun turhia lahtea minulle siita selittelemaan -muuton alla joka minuutti on kullan kallista! ;) Arvelenpa niin.

  Olisin siis ehka kiinnostunut hellastanne ja voi olla, etta seuraavassa kodissamme ei ole ranskalaiseen tapaan kuuluen siis minkaanlaista keittio masiinaa.
  En takaa mitaan, mutta mielenkiintoa loytyy !
  Kuulumisiin!

  ReplyDelete
 5. Tämä on niin tätä..kaikkea kivaa jossain muualla kuin täällä ;).

  Toivottavasti pääset eroon siitä mistä haluatkin.Mukavaa myynnin jatkoa!

  ReplyDelete
 6. Moikka!

  Hurjan tutulta kuulostaa, touhusin samaa viime kesä-elokuun. Tyhjensin tavaramme. Joitain on jäljellä Suomessa, mutta ei hurjasti. 9 matkalaukullista tavaraa tuli mukaan tänne. Se siinä. Nyt täällä eletty Ikea-kalusteilla, jotka eivät lähde takaisin Suomeen :-) Ja Suomessa menen Ikeaan vasta pahimmassa hädässä, hihi.

  Tsemppiä muuttoon! Kovasti noi talot tosiaan näyttivät samalta, mitä täällä. Meillä kaikki mikä näyttää puulle on vinyylipintaa. EN diggaa.

  ReplyDelete
 7. Oi, voisimpa tulla ostoksille!

  Totuushan on se että sama on täällä meillä edessä ja melkein käynnissä...
  Melkein kaikissa tavaroissa alkaa olla hintalappu, tänään lähti jo yksi jakkara vieraan mukaan :)

  ReplyDelete
 8. Höh. Miksen asu lähempänä. Olisin vienyt sulta ne katukalusteet. Paitsi ettei tänne mahdu. Kiinalaiset lamput olivat mielestäni eri hienoja. Samanlainen krumeluurityyli kuin venäläisillä, eikö vaan?

  ReplyDelete
 9. Merja, halvalla menee kun pääasiana on saada tavara ulos kämpästä itse sen kummemmin mitään tekemättä. Törkeästi en ole tarjonnut kellekkään kantoapua.

  Liivia, en ole niin vakuuttunut sinun löytävän meiltä mitään kiinnostavaa, siis myytävienIkea-rojujen seasta. Ja lasillisen voimme nauttia yhdessä kesällä Suomassakin.

  Anonyymi naapurin Mari, olipa hauskaa taas tavata! Vai että kolme poikaa. Lontoossako olette? Miten keksit minut, mikä oli se ratkaiseva tieto? Vai onko N kertonut?

  Pikkujutut, paljon jo tosiaan olen saanut kaupaksi, se kannustaa jatkamaan.

  Hannis, "puinen" vinyyli kuulostaa kieltämättä hieman kalsealta. Ikea on sellainen kätevä ja turvallinen vaihtoehto, mutta tavattoman tylsä. Ja noissa uusissa huonekaluissa pienetkin naarmut näyttävät ihan karseilta, ja niitähän lapsiperheessä tulee. Jos olisi luottoantiikkikauppias lähistöllä voisi aina tarpeen tullessa antaa toimeksiannon etsiä sellainen ja tällainen valmiiksi kolhiintunut huonekalu. Sellaisessa kun ei meidän uudet kolhut näkyisi. Jännää päästä tutustumaan Kiinan kirppareihin!

  Papupata, iloisia muutopuuhia teillekin!

  Matroskin, ehei, niitä aareita en myykään! Ne saavat uuden kodin kesämökiltä. Siellä sitten voin suomalaisessa mäntykangasmetsässä muistella Pariisin katuvilinää.

  ReplyDelete
 10. Ihanat hintalaput! Voisinpa tulla ostoksille.

  ReplyDelete
 11. Jos lähempänä lähtöä on vielä jotakin, mistä et ole päässyt eroon, laita meiliä - esim. spottilamppuja kyllä tarvittaisiin.
  Voisin jonain aamuna käväistä.

  ReplyDelete
 12. Voih, ja minä kun olen niin haaveillut pariisin keväästä. Mainio idea pitää putiikkia. Piipahtaisin niin mielelläni, mutta kun...

  ReplyDelete
 13. Täällä on jo kaktukset kotiutuneina ruukkuihin, taulut seinillä, pelit pelattuina ja hyllyt odotelevat sijoituspaikkaansa. Ne ovat oikeasti aivan liian pitkät minne hyvänsä, mutta aika tavaran kaupitsee ;)

  ReplyDelete