Monday, March 24, 2008

Pääsiäinen saapui sittenkin! / The Easter finally arrived!


Tarkalleen ottaen viime yönä 23.30-01.15 pääsiäistrulli lennähti katonrajaan,


herkulta tuoksuva pupuliini hypähti takanreunukselle


ja namuset täyttivät kulhon.


Puhtaat perintöliinat silisivät pöydille, joille vähäiset koristeemme levittyivät. Kauniille kankaille oli ihanaa kattaa pääsiäisaamiainen muutaman tunnin kuluttua.


Lounasvieraat toivat mukanaan paikallisia käsityönä valmistettuja Mignonien serkkuja. Niin veikeitä, ettei raaskittu vielä edes maistaa.


Saapa nähdä soivatko nahkavekkarit huomennakin kukonlaulunaikaan vai saataisiinko nukkua toisen pääsiäispäivän kunniaksi hieman pidempään. Toivoa sopii.

11 comments:

 1. Mukavaa Pääsiäistä! Pääsin vihdoin tänne kurkkaamaan ja kivalta näyttää!

  Aiotko jatkaa blogspotin käyttöä vielä Kiinassa, sehän ei täällä suoraan toimi, mikä on harmillista, kun niin moni ulkosuomalainen sitä käyttää, minäkin ennen tänne muuttoa.

  Mukavia muuttotohinoita!

  ReplyDelete
 2. MEillä metsästettiin munia eilen sunnuntaina täällä kotona. Ulos piti alunperin mennä mutta oli niin kylmä.

  Meidän vekkarit ovat heränneet joka aamu seitsemältä. Kaikki kolme.
  Nyt maanantaiaamuna karkasin itse koneelle aikaisin kun ihme ja kumma ovat vielä hiljaa ja kuulee oman äänensäkin.

  Yritin eilen valaista pääsiäisnoitaperinnettä vieraillemme mutta eivät oikein tajunneet että miksi noitia....enkä osannut selittää kun en itsekään hyvin tiedä!

  ReplyDelete
 3. Meillä yksi vekkari soinut nyt kolmena aamuna kuuden ja puoli seitsemän välillä. Mikä kumma, kun tiedän että taas huomenna tarha-aamuna ei tätä vekkaria saa ylös sängystä millään..

  Tuo kukkohaitari on ihana. Saako tuollaisia koristeita vielä jostain??

  ReplyDelete
 4. Kotirouvalle kiitos visiitistä! Ja saapa nähdä miten viikon kuluttua jatkan. Suzie beijingnotebook.blogspot.com:sta esitteli kiertotiensä tässä kerran ja bloggaa ihan menestyksekkäästi blogspotissa. Mielenkiinnolla kuitenkin odotan tiedonetsinnä vaikeuksia, aika vaikealta tuntuu osata elää ilman googlea!

  Violet, kuopus aloitti päivänsä 05.50... Ei löytynyt uusia munia tänään. Mutta mitä noitajuttuihin tulee, niin siinä taitaa yhdistyä kristillinen perinne (Kristus kuoli, paha pääsi valloilleen lauantaina, ennen ylösnousemusta) ja pakanauskomukset. Yhtä hoopoa ja hauskaa kuin ranskalaisten munia viskovat Rooman kirkonkellot.

  Aika usein on niin, ettei edes tule ajateltua mistä jokin juttu tulee. Esikoinen on ihmemuistilla siunattu. Mies kysyi lapsilta eilen aamiaispöydässä, miksi pääsiäistä vietetään. Inna lateli Raamatun opit yksityiskohtaisesti - olivat lukeneet oikeaa Raamattua koulussa... Sainpa terveellisen kertauksen, moni pikkuseikka oli päässyt unohtumaan!

  ReplyDelete
 5. Merja, kukkohaitari on jostain varmastikin houkuttelevasta pikkuputiikista noin kymmenen vuoden takaa...

  ReplyDelete
 6. Kukkohaitareita oli Kiseleffin bazaarissa ja melkein sorruin.

  Nuo teidän katot!!! Jos olisi tuollaiset kotona, leijuisin...

  ReplyDelete
 7. Tuota kattoa minäkin jäin tuijottamaan, etten koko trullia huomannutkaan :) Jollain on omassa kodissa tommonen katto! Voi poijjaat sentään.

  ReplyDelete
 8. Liivia ja Papi, noita kattoja varmasti tulee ikävä. Ne todellakin ovat osa Pariisielämämme arjen luksusta, eikä niihin ole vajaassa neljässä vuodessa turtunut!

  ReplyDelete
 9. Hyvää pääsiäistä meidänkin poppoolta!

  ReplyDelete
 10. Oi, kuinka jaksat puuhastella kaikkea kaunista muuttomeininkisi keskellä.

  ReplyDelete
 11. Voimia muuttopuuhiin!! Ja myöhästyneet iloisen pääsiäisen toivotukset!

  ReplyDelete