Tuesday, March 11, 2008

Lamppukatsaus / Lamps in Beijing

Niin siinä sitten kävikin, että muutamme Kiinaan ainoastaan seitsemän kuution henkilökohtaisen omaisuuden keralla. Mikä itse asiassa tuntuu varsin vapauttavalta ja tervehdyttävältä. Olen nauttinut suunnattomasti siivoamisesta, roinan lajittelusta kasoihin: lahjoitettavat, kirppari, Suomeen ja Kiinaan. Ja eihän meidän kolhiintuneet sekalaisen tyyliset puuhuonekalut ehkä näihin interiööreihin sopisikaan!


Talot vuokrataan Kiinassa yleensä juuri maalattuina ja kalustettuina. Lamppuvalinnat toiminevat suuntaa antavina tulevasta sisustuksesta.


Tämä olisi tytöjen mieleen, valmis diskohuone. Carola soimaan ja marmorille keikkumaan.


Tilaa ja korkeutta riitti useissa taloissa. Ilmavuus on aika huumaava, siihen varmaan tulee riippuvaiseksi. Jo nyt mietin miltä tuntuu sitten joskus muuttaa Porvoon hirsitaloomme, kodikkaalta vai ahtaalta. Ainakin vaihtelua piisaa kesälomilla, sillä Hellu-kesämökin huonekorkeus taitaa olla 2 m.


Tämä lamppurivistö löytyy lempitalostamme. Miksi yhdessä tilassa pitäisikään tyytyä vain yhteen tyyliin? Oppimista riittänee...mutta eiköhän kaikkeen totu!


Tämä oli kyllä kaikkien 22:n kohteen ylivoimainen voittaja pröystäilevässä tyylissä. Huomatkaa kynttilässä tönöttävä hiuslenksu. Kuinkakohan monta sinne meidän tytöt saisivatkaan osumaan? Suuren punaisen seinän ja kruunun nähdessään Innakin hieman säikähti, että tälläiseenkö?!


Kaiken kaikkiaan lapsukaiset jaksoivat kohtuullisesti, ainakin ensimmäisenä päivänä. Toinen kierros oli jo liikaa, keskittyivät lähinnä lattiatilojen tastaamiseen ja kattorakenteiden katseluun. Alva totesi jokaisen talon jälkeen sen olleen paras, taisi ressukka toivoa siten kiertelyn loppuvan nopeammin.

Nyt vain odottelemme agentin raporttia, millaisten lamppujen alle muutamme.

6 comments:

 1. No jopa siellä lampuissa piisaa!

  Korkeisiin huoneisiin ikävä kyllä tottuu. Siitä on jo 1,5 vuotta kun siirryimme kolme ja puoli metriä korkeasta tilasta tänne, jossa päät osuu lamppuihin. Eikä vaan totu.

  Jännittää mitkä lamput noista saatte katseltaviksenne.

  ReplyDelete
 2. Herra varjele miten monta asuntoa kävitte katsomassa!
  Me käytiin viime kesänä katsomassa tasan 4. Ajattelimme että parempia löytyy aina loputtomiin, emme jaksa hakea ja katsella ja päätimme katsoa vain muutaman ja valita niistä mieluisamman.

  Melkoisia lamppuja nuo!
  Ja uusi kokemus tulossa kun lähdette pienellä varustuksella vain.

  ReplyDelete
 3. Äkkiseltään näyttää ihan siltä että olisitte muuttamassa tänne Lähi-Itään.Lamput ovat juuri tuota tyyliä.Toivottavasti kalusteet kuitenkin jotain muuta kuin krumeluuria.

  Pakko myöntää, kaikkeen ei totu mutta niitä ei vain enää näe, ainakaan joka viikko.

  Mekin muutimme aikoinaan pienillä kuutioilla ja se oli todella vapauttavaa. Erittäin vähällä näyttää tulevan toimeen kun peruskamat ovat matkassa.

  ReplyDelete
 4. Tuo punainen seinä näyttää aivan samalta sävyltä kuin oli ostamassamme Dallasin talossa. Siellä oli ruokailuhuoneen seinät tuota punaista, ja mulla kesti pitkään tottua siihen. Ja muuten kristallikruunu roikkui siinäkin huoneessa, jenkeissä kun tulee kattolamput yleensä talon mukana.

  Mitä mööpeleitä joudutte jättämään taakse? Kiinnostuin heti, huomaatko ;-) Teillä oli niiin viehättävää siellä Pariisissa..

  ReplyDelete
 5. Mä olen oppinut tykkäämään kaikesta krumeluurista ja isoista kattokruunuista! Ihania kuvia ja erityisesti tuo alin kuva, niin hauska. Voi lapsiparat :D

  ReplyDelete
 6. Liivia, juuri tuota en oikeastaan halunnut kuulla, mutta mitäpä sitä murehtimaan etukäteen. Ja voihan hirsitaloja aina korottaa, tunkee pari uutta hirsikertaa ja korkea sali on siinä!

  Violet, muutama vähemmän olisi kenties riittänyt mullekin, mutta kiitollisina otimme vastaan kaiken mitä relocation-firma halusi tarjota. Kirjo kuitenkin oli varsin laaja eikä todellisuuteen perustuvia mielikuvia ollut ollenkaan. Ja hengissä selvisimme kierroksesta.

  Pikkujutut, juuri tuosta vapautumisesta nautin. Jo edellinen muutto puhdistava, tästä tulee vielä tehokkaampi uudistuminen.

  Merja, emme oikeastaan "joudu" jättämään mitään jälkeemme ns. pakon edessä. Kaikki rakkaat "antiikki" huonekalumme lähetämme mökille (tosin omalla kustannuksella), sillä siellä toisesta talosta uupuu lähes kaikki. Nyt olen pitänyt kotikirpparia pari päivää ja roju tuntuu karkaavan käsistä. Ihmiset ihan hurahtaa kun sanoo myyvänsä Ikea-kamaa kolmasosahintaan. Olen vain iloinen kun tavara pääsee kiertoon hyviin koteihin.

  ReplyDelete