Thursday, February 14, 2008

Terveen paperit / Well enough for Chinese?


Olen saanut kokea sen minkä miljoonat JOUTUVAT läpikäymään ennen hyväksymistään uuteen kotimaahan. Sillä erolla, että tiesin olevani "puhdas". Mutta silti, täytyy myöntää, hieman jännitti papereita noudettaessa. Olimme nimittäin toissapäivänä Kiinan viranomaisien määräämässä terveystarkastuksessa. Nyt voi Mr. Vilijonkka halkea työ- ja perhe oleskelulupaa maahan, pitäkääs peukkuja!


On tarkastettu tarttuvat taudit verikokeella, sydänkäyrä tsekattu ja tietysti röntgennillä huolehdittu, ettemme tuo maahan keuhkotautia. Ja piti lupaamani myös etten harrasta psykoosia. Sanoin lääkärille, etten ainakaan tänään.


Ja nyt paljastus: Rakasta röntgenkuvia! (Rakastaa sanan käyttö on tarttunut Alvalta, joka ainoastaan rakastaa tai vihaa, välimuotoa ei lähes 7-v:n maailmassa ole.) Olen monen monituista kertaa suunnitellut rtg-kuvasermiä. Se olisi aika veikeä jossain oikeassa paikassa. Tai valoverhona. Pienillä hopearenkailla yhdistetty toisiinsa. Tai peräti yhdistetty siimalla ompelemalla. Joka tapauksessa, aika paljon alkaa materiaalia olla koossa. Muutama keuhkokuva, selkärangasta useampikin (on muuten aika hieno), yksi pikkuvarvas ja yksi iiiiso koko ylävartalosta. Muutama lisää ja 1,5 neliötä koossa. Suihkuverho uuteen kotiin?

Ps.
Tällä todistetusti terveellä sydämelläni toivotan kaikille teille lukijaystävilleni iloista ystävänpäivää! Kiitos teille olemassaolostanne.

15 comments:

  1. Mua jännitti kans kun molempien raskauksien aikana tutkittiin hiv sun muuta. Jännitti, vaikka ajattelinkin että eihän mulla voi...mitään..kai..olla...???

    Röntgenkuvaverho on aivan loistava idea! Sisäistä kauneutta seinille!
    Keuhkokuvat on ehkä parhaita, tosin mulla on yksi aika komea lonkkakuvakin. tai näkyy siinä kai koko lantiokin.

    Hyvä että sait terveen paperit.
    Toivotan sullekin ystävänpäivää!

    ReplyDelete
  2. Oletko sattunut näkeen Maraisissa yhdessä kahvilassa röntgenkuva-tauluja? Ne on tosi mageet! Harkitsin silloin ne nähtyäni tekeväni vielä joskus taulun viimeisilläni raskaana ollessani tehdystä lantioröngenistäni, jossa näkyy komeasti esikoiseni myös. Sinänsä "harmi", että toisella kertaa ei tehty röntgeniä; se olisikin ollut jo tosi harvinaista kuvamateriaalia seinälle ;)

    Hyvää ystävänpäivää myös sinulle =)

    ReplyDelete
  3. Hauska idea, rtg-kuvista taulu.

    Jos olisi magneettikuvia omasta päästä, voisi ne laittaa todistamaan että aivot todella on itsellä.

    Hyvää ystävänpäivää sinullekin!

    ReplyDelete
  4. Suhkuverho olisi nasta!Itsestäni ei ole yhtään rtg-kuvaa. Olenkohan koskaan ollut edes koko masiinassa.

    Hyvä hyvä että terveitä olette!

    Ja kiitos myös sinulle.

    ReplyDelete
  5. Onpas se tarkkaa:) Sveitsiin töihin mennessa kyllakin heti lentokentan kupeessa otettiin rötgenkuvaa, ja taalla kansalaisuutta anoessa; hiv, hepatiitti, psykiatrin tsekkaus*hahaha* jne. Vannotin verikokeen ottajia olemaan sekaamatta naytettani jonkun muun kanssa...

    Kivaa Kaveripaivaa:)

    ReplyDelete
  6. Röntgen kuvat ovat metkoja.Vähän pelottavia mutta huisin kiehtovia.
    Minusta on magneettikuvia otettu pariinkin otteeseen, en tosin tiedä onko sama juttu? Luultavasti ei, ehkä ei yhtä tarkka??
    Kiitos sinulle hienosta ja elämän tuntuisesta blogistasi, ja muutenkin! Hyvää ystävänpäivää!

    ReplyDelete
  7. Parhaita on vanhojen tietokirjojen kuvat, joissa on kuvattu käsi lukuisien sormusten kera, jotta kaikki tajuaisivat, mistä on kyse.

    ReplyDelete
  8. Hieno idea tuo suihkuverho! Olis tosi makee :)

    ReplyDelete
  9. Hyvää ystävänpäivää sinulle ja perheellesi!

    Minä ihmettelen tänään omassa blogissani millaisia mahtaisivat olla sinun kurssitoiveesi Kiinassa? Mitä haluaisit siellä oppia? Lue ohjeet blogistani.

    ReplyDelete
  10. Hyvää ystäväniltaa!

    Jännittäviä ja kiehtovia suunnitelmia...


    Miten pieni poikkeama "terveestä" estäisi pääsyn Kiinaan?

    ReplyDelete
  11. Pipuu, en tiedä kuinka sairas saa olla, enkä viitsi kokeilla. Jotain juttua kuulin heidän olevan erityisen tarkkoja hiv:n (virallisesti Kiinassa sellaista mokomaa ei olekaan!) ja mielisairaiden suhteen (siellä ei haluaisikaan joutua hoitoon!).

    ReplyDelete
  12. Hyvä kun kokeet ohi...tekevätkö he samat tarkastukset uudestaan Kiinassa. Siis vielä olette Pariisissa ja tarkastukset olivat siellä? Meille tehtiin tarkastukset vuosi tuhannen vaihteessa sekä Suomessa että Kiinassa. Mutta Kiina muuttuu koko ajan.

    ReplyDelete
  13. Pinja-Gloria, kyllä tämän yhden tarkastuksen pitäisi riittää, mutta originaalipaperit (sydänkäyrät, rtg-kuvat, lebratulokset sekä lääkärinlausunnot) saavat kyytiä. Tänään ne lähtevät kuriirilla Kiinaan, palaavat n. kolmen viikon kuluttua Pariisiin ja matkaavat kanssamme muuttohetkellä takaisin Kiinaan, jossa meidän pitää näyttää niitä heti maahan saavuttuamme. Onneksi turisteilla ei ole näin vaativaa, jäisi olympiaväki vähiin!

    ReplyDelete
  14. Tiuku, magneettikuvat on vielä tarkempia. Niissä näkyy KAIKKI. Verisuonet ja lihakset ja solut ja kaikki. Kun niissähän otetaan "viipaleita" koko kuvattavan osan läpi. Ja niitä kuvia tulee PALJON.

    Ahdistava masiina se magneettikuvauslaite. Hirveä ryske ja pauke ja ahdas putki. Varsinkin jos otetaan aivoista kuvia. Kun pitää olla pää putkessa. Maata hipi hiljaa ja miettiä, että mitähän sieltä löytyy. (Vai löytyykö mitään :D)

    ReplyDelete
  15. Röntgenkuvat on niiiin mahtavia! Mä oon jo vuosia haaveillut siitä, että joku tuttu menisi töihin terveyskeskukseen ja saisin lahjottua sen ottamaan musta pala palalta kokovartaloröntgenkuvan. Mitä enemmän paloja, sitä parempi. :)

    ReplyDelete