Monday, February 11, 2008

"Elämiä!" / Theme of the weekend

Kaunis sää hyväili pariisilaisia koko viikonlopun. Aurinko piristi kirkkaalla kevättaivaalla, olisi ollut suoranainen synti jäädä sisälle järjestelemään ja potemaan flunssaa. Maanalaisen sijasta hyppäsimme autoon, jottemme menettäisi hetkeäkään valosta. Emmepä olleet ainoat liikenteessä ja pääsimme osallistumaan kunnon sunnuntairuuhkaan, joka aina vain hämmästyttää pikkukaupunkityttöä.


On lupauksien lunastamisen aika. Olemme neljä vuotta onnistuneet välttämään Disneylandin, suuren eläintarhan, talvisirkuksen ja katagombit sekä monet muut. Eilen kuitenkin ulkoilun lomassa lähdimme nauttimaan luonnon ihmeellisyyksistä eläintarhaan. Kuopukselle oli tärkeätä mennä katsomaan hiirivauvoja...


Ei näkynyt hiiriä, mutta onneksi sentään apinavauvat olivat kotosalla, sekä monet muut riemastuttavat olennot.


Ystävättäreni hiljattain tiedusteli onko meillä näkynyt hiiriä. Yleisen kaupunkitieämyksen mukaan leipomotaloissa on aina hiiriä! Kielsin tiukasti nähneeni moisia. Hiiret eivät minua omakotitaloissa harmita, mutta ajatuskin urbaaneista kerrostalohiiristä kavahduttaa. Tänä aamuna kuitenkin tajusin valehdelleeni, onhan meillä ollut hiiri jääkaapissa jo useamman päivän! Sinne se syntyi keskimmäisen kätösistä ja siellä tuo vartioi juustojamme. Hyvin on kasvatettu, mitään ei ole nakertanut!

6 comments:

  1. Hiiriä minäkin olen "odotellut", mutta vielä ei ole vilahdellut. Mutta kerrostaloon, ei kiitos. Omakotitalossa jotenkin tuntuu että hiiri on vain satunnaisesti erehtynyt käymään, ja vain matkalla ulos. Kerrostalossa niillä täytyy olla pesä!

    Aina käydessämme Pariisissa kierrämme kaukaa nuo mainitsemasi paikat, myös eiffelin. Disneylandista muut tolkottivat tytölle niin paljon viime kesän reissua ennen, että meidän oli pakko narrata että se on tosi kaukana Pariisista. Kaikki ilman muuta olettavat, että jos menee lapsen kanssa Pariisiin, niin Disneylandiin mennään ensimmäisenä ja ilman muuta.
    Eläintarha olisi voinut kyllä olla kiva.

    ReplyDelete
  2. Oliko se Vincennesin elainpuisto? Itse piti kaupungista muuttaa pois, etta kavisin paikan elainpuiston ja linnankin visiteeraamassa turistin lailla. Monta vuotta asuin siella ja aina vain lupailin, etta joku kaunis paiva... Piti muuttaa tanne "itaan" Pariisia, etta lahtisin sinne niita katselemaan.
    Kiva reissu oli meillakin taas samaisella ulkoilualueella, josta tuli puhetta.
    Suosittelen muuten kevaalla Parc Floral de Paris. Se onsiina Vincennesin ja Pariisin rajalla. Ihana paikka kukkineen paivineen nain "kevaalla". Tai siis kun sipuli kukkaset itavat ja huojuu kevaisessa auringossa sitten kauniita varimeria... ;o)
    Mukavaa viikkoa. Tallaisista viikonlopuista saa mukavasti puhtia ;o)

    ReplyDelete
  3. Liivia, samoin meillekin pauhattiin muuttaessamme tänne, että D:n vaan! Hyssykät sentään. No, Eiffelissä käytiin sentään vuoden kuluttua muutosta, Riemukaaren huipulla kahden vuoden kuluttua (asumme 800m siitä) ja kuvismaikkana häpeäkseni tunnustan, että olemme käyneet Louvressa vain kahdesti tai kolmesti...Mutta mehän elämme arkea,sitä kakkavaipparumbaa ensimmäiset 2 vuotta toiset kaksi asettuessa!

    Mutta meidän lempi eläintarhassamme olemme käyneet kolmesti. Se sijaitsee viidennessä, Seinen rannalla, aivan mahtava pieni ja vanhat, oikeasti kauniit paviljongit erilaisille eläinlajeille. sieltä löytyvät orangit vauvoineen, jättiläiskilpparit jne. Tarhan nimi, öööö?

    M'man, vincennesissä oltiin, juu. Aika säälittävä oli tarhan kunto. Onneksi menee remppaan! Vähintään joka toinen häkki oli tyhjä huonon kunnon vuoksi. Mutta sää oli niin kaunis....Olimme ajatelleet jatkavamme sinne Parc Floraliin, mutta kolme tuntia eläinpuistoa sai meidät ajattelemaan jo kotia ja lepoa (flunssaiset lapset ja mies).

    ReplyDelete
  4. Öh, siis voiko Riemukaaren päällekin mennä??

    Minä olen käynyt Eiffelin (kauhea tungos, ei sen väärti) ja D:land myös esikoisen kanssa (ei käynyt välttäminen). Nyt tulevalla aikuisten reissulla mietin pitäisikö vihdoinkin mennä Louvreen..

    Hiiriä - niitä rapisee meidän välikatossa aina kun alkaa pakastaa. Myrkkyä jouduttiin laittamaan jo kun mekastivat liikaa yöllä. Nyt ovat taas onneksi häipyneet. Minä en tykkää, en täällä maalla enkä kaupungissa. Pois pois. Teidän hiiri on kyllä söpö.

    ReplyDelete
  5. Ai niin, piti kysymäni oletko Vilijonkka vielä Pariisissa 22-24.2 viikonloppuna?

    ReplyDelete
  6. Hahaa, tervetuloa Aasiaan, jos hiiria pelkaat. Nehan ovat melkein kuin kotielaimia taalla, niita loytaa toimistosta, kadulta, ravintoloista, milloin mistakin. Ja tiedatko mita: SUURIMMAT ovat MAJAVAN kokoisia. Usko tai ala, mutta totta on!!

    ReplyDelete