Friday, November 23, 2007

Lunta Pariisissa? Snow in Paris?

Olin aamulla ranskalaisten huvitukseksi sauvakävelyllä Parc Monceaussa. Viisi varvia ympäri, seuranani palomiehet jotka ehdivät hölkätä ohitseni useasti, höh, ja monella tyylillä viilettäviä lenkkeilijöitä. Jotkin t-paidoissa ja shortseissa, toisilla kunnon tuulipuvut. Säätä tulkitaa niin vaihtelevasti.


Nautin pulssin kohotessa puiston syksyisestä tuoksusta, varisevista lehdistä, kellertävän ruskeasta värimaailmasta. Mutta siinä lammen jälkeen, vasemmalla värimaailma muuttui. Tarkensin katsettani, että luntako, mihin katosivat värit, värisokeuskohtausko? Tumman harmaita lehtiä... vaalean harmaita lehtiä...ja valkoisia lehtiä. Samettisia, tyylikkäitä designvaahteran tiputtamia lehtiä. Kokonaan nurmikon peittävänä mattona. Ensilumea muistuttava elämys, pakko kerätä muistoksi muutama lehtihiutale, samoin kun on välttämätöntä tehdä syksyn ensimmäinen lumipallo.

Kumma juttu.

(ps. Kuvan värejä ei ole säädetty.)

7 comments:

 1. En oikein tiedä onko nuo lehdet ihan tosi tosi hienoja vaiko todella pelottavia:)

  ReplyDelete
 2. Heeei, olen nähnyt tuollaisia täälläkin!
  Mitä tulee lumeen niin olen aivan lirissä kun pojat painostavat koko ajan että miksei tule lunta ja miksen jo laita joululamppuja ja koska ostetaan kuusi....

  Tuli mieleen että kirjoitin kerran lyhyen jutun Aamulehteen sauvakävelystä Pariisissa. Vuosi taisi olla -98. Seurasin yhtä suomalaisten sauvojien ryhmää Eiffeltornin liepeillä. Ranskalaisia oli pari mukana, muuten katselivat ihmeissään menoa.
  En ole tähän päivään mennessä itse lajia kokeillut mutta Hollannissa sitä näin paljon harrastettavan.

  ReplyDelete
 3. Ooh, nuo on hienoja! Noista saisi upeita kuvia... ja sinunkin kuvasi on hieno, kauniilla taustalla.

  ReplyDelete
 4. Kummituslehtiä! Aiemmassa postauksessa olleet lapsen kysymykset olivat mahtavia. Esikoinen kysyi minulta yksi päivä: "Äiti, käyvätkö merirosvot kakalla?" Siis miten hän voi kuvitella, että ne eivät kävisi...

  ReplyDelete
 5. Hauskoja, epätodellisia lehtiä!

  Olimme tänään tyttäreni luokkakaverin synttäreillä ja siellä minut esittelyssä tunnistettiin sauvakävelijäksi ( se yksi ja ainoa koko kaupungissa).Se siitä anonyymisyydestä,taidan olla nyt viralisesti kylähullu kun vielä näin talvellakin kävelen.

  ReplyDelete
 6. Niin ovat kuin kankaasta tehty!! Ihminen ei kyllä tuollaiseen pystyis :)

  ReplyDelete
 7. Aina ei ole puuta lehtiin katsominen, eli uskoisin kuvassa olevan plataanipuun lehtiä eikä vaahteran.

  En nyt viitsisi syödä ainoata hattuani, mutta käyppäs katsomassa onko puun runko laikukas. Se varmistaa asian.

  P.S. Vaahteran tieteellinen nimi on Acer platanoides eli se muistuttaa plataanipuuta.

  ReplyDelete