Tuesday, November 6, 2007

Hullunhauska huvila

Kun asuu Ranskassa ei kotimaanmatkailukohteet aivan kohta lopu. Koululomien lähestyessä selailemme opasta, tutkimme sääennusteet, arvioimme ajoinnostuksemme ja lopuksi päätämme kohteen. Sitten nettiin "rent a house in ..." Hauskinta on talon valinta, kuin supermarketissa olisi. Vaihtoehtoja on sivustot pullollaan, joten tähän vaiheeseen menee useampi ilta. Lopuksi syntyy päätös, usein aivan viime tipassa, tällä kerralla kaksi päivää ennen lomaa. Tässä tulos.


Huikea huvila merenrantatontilla, tilaa tuplaten kuin kotona. Omistajarouva toivotti meidät tervetulleiksi kattamalla leipomansa kakun odottamaan ruokapöydälle.


Kolmeen kerrokseen vievä portaikko, jämäkkää tammea, 20-luvun oivallista käsityötaitoa. Ihmettelen vain kuinka katto on pystytty tapetoimaan.


Paikoitellen talo oli remontoitu retroaikaan. Kaikki erittäin siistiä, karsean hullua, orgaanisen kiehtovaa, outoa, mutta silti viihdyin. Kauneus on katsojan silmissä, niinhän sitä sanotaan.


Kylppärissä olisi voinut pitää tanssiaiset, väljyyttä ja raikkautta, pissillä kukkakaupassa -tunnelma.


Romantiikannälkäiset tytöt yöpyivät kattokruunun alla, vihreässä kammarissa.


Ja aikuisten avioelämä asettui taloksi suuuureen kukkahuoneeseen, jonka tyylihuonekalut ja samettiverhot saivat minut hetken luulemaan olevani romani. Vaihtelu virkistää, mitään en tuossa talossa muuttaisi, mutta on pariisilaisen kivitalon valkoisuudessakin tietty harmonia.

9 comments:

 1. Näyttääpä ihanalta vessoineen ja portaikkoineen! Minustakin on hauskaa seikkailla toisissa kodeissa. Eihän kaikkia tapetteja ja kalusteita haluaisi omaan kotiinsa siirtää, mutta on jännä kokemus elää hetki ihan kuin jonkun toisen elämää.

  ReplyDelete
 2. Juuri noin että on monia paikkoja joissa kaikki on just eikä melkein paikallaan - mutta itse ei voisi asua samassa ympäristössä ainakaan jatkuvasti. Tämä kuvaamasi talo on aika hillittömän näköinen...tulee oma anoppi mieleen!

  ReplyDelete
 3. Wau, varmaan mahtava kokemus! Talo vaikuttaa todella houkuttelevalta.

  ReplyDelete
 4. Teillä on pakko olla ihanaa siellä:)

  ReplyDelete
 5. Minäkin olisin viihtynyt! Hauska paikka!!! Meillä on sama rent a house-harrastus, parhaillaan menossa seuraavan "talomme" valinta. Hommassa vaikeutta tuottaa se, että ei olla autoilijoita, joten pitäisi löytää julkisten reittien varrelta. Itseasiassa se karsii vaihtoehdot aika minimiin.

  ReplyDelete
 6. Tervetuloa takaisin lomalta! Hienon talon olette löytäneet.

  Me olemme Pariisissa lomaillessa aina vuokranneet asuntoja ja kyllä lyö hotelliasumisen laudalta. Taloja ei vielä kokeiltu... ehkä ensi kesänä?

  ReplyDelete
 7. Voguessa tai jossain oli am. näyttelijän Chloë Sevignyn koti ja vierashuone oli tapetoitu samalla periaatteella, samantapaisin isokukkaisin tapetein. Joten mummeli taisi olla tosi trendikäs. Olen yöpynyt Norjassa samanhenkisessä majapaikassa. Hauskoja kuvia.

  ReplyDelete