Saturday, November 24, 2007

Koneiden mahti

Koneet ne osaavat laittaa meidät ihmiset järjestyksen, opettavat nöyryyttä mokomat. Toimivat loistavasti muutaman vuoden, sitten rupeavat temppuilemaan juuri kun on tottunut koneen tarjoamaan arjen helpotukseen.

Hiljan päätti Leivänpaahdin antaa meille opetuksen: "Nyt saa loppua ikuiset nurinat liian vähästä tai turhan paljosta paahtamisesta, määrätkää itse paahtopituutenne!" Nöyrästi seisomme jonossa aamuisin leipiämme paahtamassa, kukin vuorollaan pitää painiketta alhaalla sopivaksi luulemansa ajan. Eikä auta kiirehtiä.Juuri kun haluasin pestä kaikki mahdolliset kodintekstiilit syyhyvieraiden jäljiltä, päätti Kuivausrumpu ryhtyä lomailemaan. Pyykkivuoren täyttäessä suihkukaapin jo puolilleen investoin kuivaustelineeseen ja ryhdyin pesuruljanssiin. Ja muistin pyykkipoikien olemassaolon. Nepä vasta veitikoita! Niistä tulee väkisinkin hyvälle mielelle, ihan noista tavallisista, puisista pyykkipojista. Kiitän Hra Kuivausrumpua, että minua muistutettiin rikkaudestani; minulla on aviomies, kolme tytärtä sekä 28 pyykkipoikaa.

4 comments:

 1. Hih, minulla onkin Ranskasta, Antibesistä, ostettuja pyykkipoikia. Mutta ne eivät ole noita jousellisia vaan pallopäisiä yhdestä puusta veistettyjä, joita olen ihaillut vanhoissa elokuvissa. Taisivat maksaakin maltaita, mutta ne oli niitä pakko saada juttuja, joita ei joskus voi ylittää eikä alittaa eikä pääse edes ohi:)

  ReplyDelete
 2. Kuivuria ilman on vaikea tulla toimeen. Tykkaisin kylla jos olisi sellainen kuivaushuone johon ripustaa vaatteet. Pois silmista, ei veisi tilaa muualta... Hei, nyt mustat vaatteesi eivat valjahdu. :)

  ReplyDelete
 3. Ai taallakin reistailevat koneet arjessa... Ehka se onkin ihan hyva, etta reistailevat -muistaa taas miten ihanaa on olla kodinkoneita. ;o) Meilla ei ole kuivausrumpua, mutta monta metria pyykkia aina kuivumassa - siita leviaa ihana tuoksu kamppaan...

  Huoh, jos minulla olisi vain 28 pyykkipoikaa repisin varmaan pelihousuni! Minulla taitaa olla maara enemmankin 82 - vaikka lapsia ei olekaan yhta monta kuin teilla, joten pyykkiakaan ei yhta paljon varmaankaan. ;o)

  Meilla talla viikolla on tiskikone lakkoillut - ja kynnet mulla ihan kamalassa kunnossa ;o) Hiiteen manikyyrit talla viikolla... ;o)

  ReplyDelete
 4. Meillä on ollut sama italialainen pesukone nyt 11 vuotta. Sillä on usein pesty parikin koneellista päivässä, välillä toki vähemmän. Ihmettelen silti päivittäin miten se jaksaa enää. Hyvä että jaksaa!

  Pyykkipoikia meillä taitaa olla liki sata, kun ostan aina lisää kun luulen että vanhat ovat lopullisesti kadoksissa - sitten niitä löytyykin esim. parvekkeelta puulattian väleihin pudonneena..aj poikien huoneesta ja, ja...

  Kuivuria meillä ei koskaan ole ollut enkä raaskisi sitä käyttää...energiaa kuluu, vaatteetkin kuluu (?)...olen kyllä kuullut että hyvä on;-)

  ReplyDelete