Thursday, March 29, 2012

Pieni iso maailmaEsikoinen on ystävättärensä kanssa kiihkeästi suunnitellut vierailuja toistensa synnyinmaihin. Tänään oli äitien aika tavata ja pohtia käytännön järjestelyjä. Yllätyksekseni jouduin selvittämään suomalaista mökkielämää sekä tarkentamaan, etteivät ulkohuussit ole sen enempää "suomalainen perinne" kuin minkään muunkaan maalainen. Kuitenkin olin näkevinäni taiwanilaisnaisen silmissä pientä kauhua hänen tarkentaessaan mökin ja huussin välistä matkaa.Ajatteliko hän pientä teiniään yksin pelottavassa metsikössä vai arvailiko meidän köyhyyttä, en tiedä. Mutta onneksi hän voitti epäluulonsa ja jatkoimme yhteistuumin kesälomasuunnitelmien ideointia, sillä tytär on jo suomalaistumisessaan pitkällä: syö viiliä ja saunoo!Maailma on mielenkiintoinen paikka! Täynnä eroavaisuuksia ja toisaalta niin samanlaista.

5 comments:

 1. Niinpä! Pitäisi muistaa keskittyä siihen samankaltaisuuteen, eikä miettiä millä tavalla nuo muut ovat erilaisia kuin me ja pelätä niitä.

  Tulee varmaan hauska mökkikeikka! Toivottavasti uimavedet ovat silloin lämpimät!

  ReplyDelete
 2. Ihana kuvasarja! Ja upeaa, että taiwanilaisäiti voitti ennakkoluulonsa, ja päästää tyttärensä matkaan. Kesälomamatkasta tulee varmasti unohtumaton molemmille tytöille!

  ReplyDelete
 3. Osaisitko vastata miksi nuo kuvassa olevien puiden rungot on "maalattu" valkoisiksi. Sitä aina Kiinassa vierailessamme ihmettelemme.
  Mielenkiinnolla seuraan blogiasi.
  A-M.J

  ReplyDelete
 4. A-M.J, minulle on selitetty (ilmeisesti) jotain kalkkiseosta olevan maalin estävän muurahaisten tai joidenkin muiden hyönteisten hyökkäämistä puihin. Maalauksien lisäksi puissa näkyy ikäänkuin muovilla ja rautalangalla vahvistettuja savivöitä, juuri ennen kalkkimaalauksen yläreunaa. NIiden virittämiseen menee valtavasti aikaa, joten ilmeisesti toimivat ja pusaaminen kannattaa kun niitä kerran on.

  ReplyDelete
 5. En ole viime aikoina oikein ehtinyt blogeihin, ja nyt saan lukea kerralla sun monta riemastuttavaa postausta.
  Tämäkin niin hieno, ihana. Huussit, joo...parempi kuin riuku mettässä:)

  Ja superkiva tanttu tuossa viimeisessä.

  ReplyDelete