Thursday, March 15, 2012
Olemme ottaneet melkoisen rauhallisesti Kiinan kokemisen. Neljässä vuodessa toki olemme paljon nähneet ja elämyksiä koettu, mutta monia asioita jotka turistimatkalaiset mahduttavat ensimmäiseen viikkoonsa on edelleen "suorittamatta". Käymättä on Kesäpalatsi, katsomatta Pekingin ooppera. Mutta vieraiden avituksella saimme sentään vietyä lapsekin syömään Pekingin ankkaa! Ja kuinka ollakaan, epäilevästä ennakkoasenteesta huolimatta maistui ruoka kaikille ja kuopukselle jäi suoranainen himo: "Tahdon uudestaan ankkaan!".

Itsekin jouduin vastatusten ennakkoluulojeni kanssa. Jälkiruoaksi tarjoiltiin mustaseesamikeittoa. Sysimustaa, lämmintä, paksua... Maistoin, mutta myönnän, litteä maku ja aavistuksen liimainen tuntu eivät sallineet sopan syömistä loppuun.

Nyt tiedän miltä mämmin kohtaaminen ulkomaalaisesta tuntuu!

7 comments:

 1. Hehe, mun (saksalaisen) miehen mielestä mämmi on kamalinta maailmassa, viili ja talkkuna on listalla kakkosena.

  ReplyDelete
 2. Allu, ja vaikka olen suomalainen en minäkään ihan sen talkkunan päälle ymmärrä.

  ReplyDelete
 3. Litteà ja liimainen :D :D sana hallussa :)

  ReplyDelete
 4. Anna, viinisanasto on muuten aika inspiroiva. Siellä on pyöreää ja ties mitä hauskaa.

  Aurinko, onko teilläkin tätä samaa soppaa?

  ReplyDelete
 5. Kesäpalatsin alue on aivan SUPER, sinne heti mars mars, kun aurinko paistaa, mukaan omat eväät, tanssitaito ja ehdottomasti lautalla yli tekojärven.

  ReplyDelete
 6. Ystäväni tarjosi kerran päivällisillä jäistä mämmiä kauniiksi kiehkuroiksi vuoltuina vaniljajäätelön ja limeraasteen kera. Se oli kaunista ja taivaallisen hyvää. Taipuisikohan "kiinalainen mämmi" samalla reseptillä syötäväksi? T2

  ReplyDelete