Friday, December 23, 2011

Perhe muuttaaViiden makuuhuoneen yhteisö muutti "lähistölle". Viimeisenä ulos tulleella pariskunnalla oli käsissään kaksi aarretta: vauva ja ruorikello. Tunnelma oli helpottunut, lähes hilpeä. Kurkistin ennen talon lukitsemista millaisen kodin he taakseen jättivät.
Talo oli uudehko, eikä mikään kaunokainen, mutta arkkitehtuuriltaan hyvin tyypillinen. Kadulta astuttiin lämmittämättömälle katetulle sisäpihalle. Saniteettitila heti ulko-oven vieressä oikealla (reikä lattiassa, ei pesumahdollisuutta). Yhteiskeittiö ja vesipiste löytyivät pihan perältä.Pariskuntien makuunuoneiden ainoat ikkunat avautuivat pihalle. Osa heistä oli ottanut mukaansa kaiken, toiset jättäneet jälkeensä kokonaisen kaluston.


Kyläelämälle tyypillisiä sähkövirityksiä näkyi useampia. Kuten ovenpäällispeilejä. Ostetaankohan uuteen kotiin aina uusi peili suojaamaan pahalta?

Elettinkö tässä kommuunielämää parhaimmillaan vai pahimmillaan? Yksinäistä ei ainakaan ole ollut.

5 comments:

 1. Minä näin 10v sitten Jangtsella kaupunkeja, joita ei sen padon takia ole enää olemassa enkä voi ikinä unohtaa sitä "kuvaa".
  Hyvää joulua, kaikesta huolimatta.

  ReplyDelete
 2. Sulla on kyllä niin hyvät kuvat ja runsaasti dokumenttia Kiinan maalta, että onkohan missään parempaa varastoa. Nämäkin oli taas niin hienoja. Tuo huone parisänkyineen jäi erityisesti verkkokalvolle.

  Hyvän joulun toivotus koko teidän porukalle!

  ReplyDelete
 3. Miten mielenkiintoista...hienot kuvat. Hyvä, kun usklasit sisään ja vielä sekin, että ehdit dokumentoida siinä asuneen perheenkin.. Hyvää joulua teille sinne!

  ReplyDelete
 4. Ihailen sinua kun olet nämäkin kuvat ottanut.
  Hyvää joulua teille!

  ReplyDelete
 5. Allu, Kiina 10 vuotta sitten on ollut varmasti hyvin erilainen mutenkin kuin nyt. Se olisi ollut mielenkiintoista nähdä. Polkupyöräruuhkat yms.

  Liivia, kuvia ikkunoista ja ovista tosiaan pursuaa ikkunoista ja ovista. Enkä edes tiedä mitä niillä tehdä. Taidot ja toimeliaisuus tuntuvat loppuvan kuvanottohetkeen. Harmi. Ehkä mä niistä joskus jotain saan aikaiseksi. Hyvää joulun jatkjoa teillekin!

  Aurinko ja kuu, kuten aiemminkin olen todennut, on Kiinassa todella helppoa kuvata. Näillekin ihmisile tuntui olevan yksi ja sama kuvaanko heidän vanhaa kotiaan vai en. Enintään ihmettelivät, että miksi kummassa, mutteivät sitäkään kysyneet. Hyvää joulun jatkoa sinullekin!

  Piilomaja, sähän olet tehnyt vastaavia iskuja alakerran huoneistoon! Nekin olivat hienoja. Hyvää jatkoa Paraisille!

  ReplyDelete