Monday, July 6, 2009

Outoja taloja

Uskomattoman monet naapuruston pihat ovat kuin karamelleja, soma ja siisti tunnelma vallitsee omakotitalojen välissä. Mutta yhteen kolahtaneet talonnurkat jaksavat kummastuttaa. Nämä talot ovat ihmetyttäneet minua niin pitkään kun täällä olen säännöllisesti piipahtanut, nelisen vuotta siis, eivätkä silmäni vain niihin totu. Törmäillä nyt tuolla tavoin!

Kokonaisuudessaan moderni ruotsalainen omakotitaloarkkitehtuuri on mielestäni kovin karua, ehkä jopa kömpelöä. Ristiriita pihojen ja talojen välillä on huima.


Vaan mahtuu joukkoon helmiäkin. Tästä jugendhuvilasta en tunnu saavan tarpeekseni, niskat meinaavat mennä nurin aina ohi kulkiessa. Millainen kuiva kangasmetsä- ja merimaisema tornista näkyykään? Todennäköisesti mahtava. Onko talossa sisällä sellainen mukava vanhan talon tuoksu? Maalatut portaat yläkertaan ja helmipontilla paneloitu veranta? Talo kaikilla menneen ajan herkuilla? Niin sen on oltava, varmasti.

7 comments:

 1. Alimmasta talosta ei kukaan voi kai erimieltä olla, sympaattinen ja söpö, mutta täytyy sanoa että minua miellytti se toiseksi viimeinenkin tummatummaruskea, vai lähes musta. Ihmettelen itsekkin miksi sillä talon kattokin loppuu töpösti kesken.

  ReplyDelete
 2. Kiva lukea lomapostauksiasi!
  Noista taloista tuli ekana mieleen, etta on ensin tehty pienempi talo ja jatkettu myohemmin mutta ilmeisesti niin ei ole? vaan on alunperin noin rakennettu.
  Tekisiko kulmat paremman pihasuojan?
  Toisaalta hauskan nakosia normaalin laatikkomalliin verrattuna...
  Mukavaa loman jatkoa!

  ReplyDelete
 3. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 4. Heh, juuri kun luulin sinun nähneen kaiken, tapaan sinut kummastelemassa talojen yhtymäkohtia :-)

  ps. Edellinen poistettu viesti oli minun.

  ReplyDelete
 5. Jugendhuvila on hieno! Kaliforniassakin olen nähnyt muutaman tuon tyylisen ja ne maksavat maltaita..

  ReplyDelete
 6. Upea jugenhuvila! Täällä näkee tollaisia kolmannen kuvan tyyppisiä kattoja just siksi, että taloja on vaan jatkettu ja katto on tehty vähän eri korkeudelle kuin vanha. Mutta että uusissa taloissa ja ihan tarkoituksella?

  ReplyDelete
 7. Alimman kuvan kattoikkunan tapaiset ikkunat ovat mahtavia, kuin katosta auenneita silmiä. Torni on sitten piste i:n päälle.

  ReplyDelete