Friday, July 24, 2009

Kesäyössä


Meidän ystävät asuvat saaressa. Sinne mennään lautalla ja meille mannerasukkaille se on joka kerta hieman eksoottista. (Kuopus aamutohinoiden keskellä kyseli myös, että lennetäänkö sinne. Ei sentään.)


Vaikka kuinka ajoissa päivällä menisimme tapaamaan ystäviämme ajoittuu kotiinpaluuu aina alkuyöhön.


Mutta myöhäisessä lähdössä on puolensa! Mikä ihanuus onkaan suomalainen raikas meriyö, niin kesällä kuin talvellakin. Mitkä värit ja tunnelmat, ne nytkäyttävät sydäntä joka kerta.


Muistakaa käydä tervehtimässä kaukaisia ystäviänne, saatte kokea myös kesäyön ihmeen!

10 comments:

 1. Meidänkin rakkaat ystävät asuvat tuolla!!!Ja samoin käy meillekin,
  Muttei ehkä ihan noin myöhään olla lähdetty...vielä...

  ReplyDelete
 2. Nämä tunnelmat tarttuivat, tekivät kaihoisiksi.
  Lautalla menin viimeksi Suomessa isäni kanssa teininä, kun olin hänen punttityttönään. Kaikki Vaasan saariston saaret kierrettiin kaukaisinta myöten. Usein palattiin yötä myöten. Noista reissuista ei ole yhtään kuvaa, mutta ne on ikuisesti päässäni.

  ReplyDelete
 3. Öinen merimatka kuulostaa romanttiselta ja tunteelliselta. Tykkäisin.

  ReplyDelete
 4. Kaunista reittiä, on se kyllä ainutlaatuista matkustella laivalla kotiin. Kesäyöt ovat kyllä muistelun arvoisia talvella, pitää ihan tallettaa mieleen loppuvuotta varten.

  ReplyDelete
 5. Suomen kesäyössä on jotain taianomaista. Kävelin eilisiltana myöhään Lauttasaaren sillan yli ja ihailin pimenevää merimaisemaa. Samoin kahtena yönä tällä viikolla saaressa venesatamavartiossa. Soitan sinulle tässä joku päivä!
  Halaus!
  p.s. meidän haaveemme oli aikoinaan päästä asumaan tuolle saarelle, mutta metropoliasuminen on tehnyt tehtävänsä ja nyt ajatus tuntuu liian hurjalta - voi meitä!

  ReplyDelete
 6. Hannele, niin minustakin, kesäyö on kaunis!

  Aurinko ja Kuu, se on kiva saarirykelmä. Myöhäisen kotiintulon haittapuoli on ehdottomasti juopuneet kanssamatkustajat. Siksipä matkustimme kannella kun meno molemmissa hyteissä oli turhan huojuvaa. Onneksi oli hurjan kaunista.

  Liivia, kaikkea olt sinäkin elämässäsi ehtinyt kokea! Seuraavalla kerralla Helsingissä käydessäsi varaa ihmeessä puoli päivää Suomenlinnalle!

  Katilei, eikun toteuttamaan! Vielä on kesää jäljellä.

  Parolan asema, niitäpä täsä taas keräillään, muistoja talvi-iltoja varten.

  Kaisa, ette liene ainoat haaveinenne. Odottelen soittoasi!

  ReplyDelete
 7. Olen ollut töissä Suomenlinnassa joskus...unohdin aivan!

  ReplyDelete
 8. mullakin asuu ystavia samassa paikassa ihanassa puutalossa josta olen vain nahnyt kuvia. luulen, etta he ovat kuitenkin koko kesan merella:-)
  en ole muuten koskaan kaynyt suokissa talvella, millaista mahtaa olla? siella on muuten tosi kiva retkeilymaja. jaakaa yoksi seuraavan kerran!

  ReplyDelete
 9. Suomen kesäyöt! Luonnon antama aarre Pohjolan ihmisille. Jaksaa taas talven pimeyden. Tai muiden kulttuurien pimeat illat/yöt.

  ReplyDelete