Monday, July 13, 2009

Kuvaamisen vaikeudesta


Kovasti siellä matkalla tuttavat kyselivät Kiinasta, kiinalaisista, asumisesta ja töistä, turvallisuudesta ja viihtyisyydestä. Ja kuviakin halusivat nähdä. Niinpä läväytin läppärini auki, kyllähän minulla kuvia piisaa, yli 14 000 karsittua otosta.


Vaan mitäpä ne kellekään mitään kertoivat. Pelkkiä yksityiskohtia kaikki, hakusanatkin aivan kummallisia: vastavalo, keltainen, lika, kaivonkansi, satula, kuljetus, vauhti, korjattu, harmaa. Löytyi sentään kotikin.


Vaan ei ainoatakaan kokonaista kuvaa talostamme, vain pieniä vilahduksia vasemmasta tai oikeasta nurkasta, tiukka rajaus leikkivästä kuopuksesta pihakujalta, kukkaruukku rappusilla... Olisivat yhtä hyvin voineet olla kuvia vaikka Perhe Virtasen kodista Chilestä!


Päätin oitis parantaa tapani ja valokuvata loppun loman vain ja ainoastaan suuria ja laajoja kohteita, yleiskuvia ja maisemia.


Vaan mitkä hakusanat saivatkaan lisää kuvia kansioonsa? Punainen, kaivonkansi, valkoinen, kattaus, merkki...


Että tässä teille nyt Kööpenhaminaa, kauniiden kaivonkansien kaupunkia. Maisemakuvina à la Vilijonkka.

11 comments:

 1. Yksityiskohtien bongaaminen on lahja!

  ReplyDelete
 2. Ihania kaivonkansia! Paljon mielenkiintoisempia kuin suuret kokonaisuudet. Monesti kokonaisuus tiivistyy pienissä yksityiskohdissa, se täytyy vain oivaltaa ja kaikille ei ole suotu oivaltamisen lahjaa.

  ReplyDelete
 3. Hih.Sama ongelma.
  Mutta muistan kyllä sllointällöin ottaa laajoja tilannekuvia.Ihan muistoiksi -lapsillekin.Vaan nepä eivät tyydytä visuaalisesti ne laajat kuvat.Katsoessani kuvia sitten koneelta ohitan ne nopeasti ja annan olla.Muistoina.

  ReplyDelete
 4. No hitsi, olet taidekuvaaja jos kuka! Ja enpä olisi tätä Köpiksestä tiennyt, enkä välttämättä ikinä itse huomannut. Kiitos!

  ReplyDelete
 5. Ootsää kyllä mainio tapaus Vilijonkka! Skål 24-vuotisen ystävyytemme kunniaksi! Se oli vuosi -85 ja Miilu-leiri se.

  ReplyDelete
 6. Onpa kauniita! Upea Köpis!

  Yksityiskohdat kunniaan!

  ReplyDelete
 7. mina olen asunut kopiksessa, amagerissa enka koskaan ole huomannut...
  ei ole sita silmaa katsos.

  ReplyDelete
 8. Minusta on mielenkiintoista miten sinä saat kaivonkannetkin näyttämään taiteelta! Yleensähän nämä jäävät jalkoihin eikä niihin kiinnitä mitään huomiota. Kiitos tästä avartavasta kuvasarjasta.

  ReplyDelete
 9. Lämmin kiitos kaikille tämän ja edellisten postauksien kommenteista. Kumma kiire lomalaisella, ei muka ehdi edes vastata, vaikka te ehditte minua kommenteillanne ilahduttaa. Ja on tässä hieman näitä maaseudun nettiongelmiakin, yhteydet katkeilevat ja kaikki etenee etanavauhdilla. Ehkä huomenna taas paremmin...

  ReplyDelete
 10. On niihin kansiin joku muukin kiinnittänyt huomiota :)
  PAG-putiikista saa T-paitoja joissa
  on kaivonkansien kuvia.
  http://koti.welho.com/sgaram/page31.html

  t. Maija

  ReplyDelete