Tuesday, January 27, 2009

Poks, pam ja räiskis


Viikon ovat ilotulitemyyjät ahkeroineet. Myyneet banaanilaatikonkokoisia settejä, tinkineet ja tuotteitaan kehuneet. Aamusta yömyöhään.


Pitkin viikkoa on luonnollisesti kuulunut räjähtelyä ja tahti kiihtyi aattoiltana pimeä tultua. Seitsemältä taivas muistutti porvoolaista vuodenvaihdetta kiihkeimmillään. Puoliltaöin oli ajatus ulosmenosta mahdottomuus, sillä raketteja lenteli kaikkialta joka suuntaan ja äänimaisema muistutti sotaelokuvaa potenssiin kymmenen. Me pysyttelimme turvallisesti ystävien kerrostaloasunnossa ja ihastelimme ikkunasta räiskyvää kaupunkinäkymää.


Härän vuoden ensimmäinen aamu sarasti kirkkaana ja kummallisen keväisenä. Aamupäivällä kaduilla näkyi joitain jäänteitä edellisillan huumasta. Mutta koska järjestelmän maassa ollaan oli kadut jo lakaistu ja suurin osa laatikoista haalittu kierrätykseen.


Siellä täällä näkyi pientä punaista silppua, jota tuuli kuljettanee kaduilla koko tulevan viikon, sillä illalla taas pamahtelee! Kaksi viikkoa kuulemman jatkuu... Tällainen pitkäkestoinen siedätys on tehnyt jo tehtävänsä meidänkin perheessä, sillä kuopus ei enää pelkää ilotulitteita ja Monsieur ilmoittautui ilotulituskurssille! Itse pyrin pysyttelemään tyynenä vain.

5 comments:

 1. olen kuullut huhuja kiinan expateista, jotka lahtevat karkuun uutta vuotta. meilla ei paukutella, paukuttelu on laitonta. yllatys, yllatys.

  ReplyDelete
 2. Ajattelin jo etta onpa uskomatonta etta lahes kaikki ilotulitusroskat on aamuun mennessa jo siivottu, mutta sitten luin etta paukutusta kestaa viela kaksi viikko... ymmarran etta siella ei kaduilla edes voisi kulkea muutaman paivan paasta
  Taalla nakyy edelleen uudenvuodenaaton jatoksia kaduilla vaikka siita on jo melkein kuukausi!

  ReplyDelete
 3. Aurinko, ei se mikään huhu ole, "kaikki" täältä lähtevät, mieluiten jollekin ihanalle hiekkarannalle lämmittelemään, pois Pekingin hyytävästä viimasta ja hurjasta paukkeesta (nytkin ulkoa kuuluu tasainen jyske, klo 20.24 paikallista aikaa).

  Paevi, ei voisi kulkea ilman välisiivoilua, oikein tulkittu. Nyt puhun tietenkin tällaisista isoista kaduista ja "paremmista" alueista. Tuossa viereisessä kylässä en esimerkiksi ole nyt käynyt, siellä saattaa kadut olla huomattavasti roskasta punaisemmat, kun on normaalistikin melko kirjavat kadut.

  ReplyDelete
 4. Pysy tyynenä vaan, se on parasta!

  Tuli mieleen että olisin taas Hollannissa. Ne tuppaavat sekoamaan uutena vuotena rakettiensa takia.
  Se ei kyllä kestä edes vuorokautta, eikä kurssejakaan tietääkseni järjestetä.

  ReplyDelete
 5. Kaks viikkoa paukkuja! Minä hyppisin jo seinille, kun mulle uudenvuoden yökin on jo tuskallinen. Kuulun "paukuttelu kiellettävä"-lahkoon.

  Mutta hyvää härän vuotta vaan! Onko sikäläisten mielestä hyvä vai huono vuosi tulossa?

  ReplyDelete