Friday, January 9, 2009

Melkein ostoksilla


Siellä se pilkotti, vihannestorin perällä, pieni siisti putiikki.


Houkuttelevia lääkepurkkeja, muhkeita punaisia kankaita, joiden alta pullottivat mustat ruukut. Niin isoja, tietoisia olemassaolostaan ja arvostaan. Tunsin, kuinka minun oli aivan pakko piipahtaa sisälle, veikken edes tiennyt mitä kaupassa myydään! Tuskin sentään huumeita, joten turvallisilla vesillä liikun, ajattelin. Tuo kirjoitusmerkkikin ovessa oli puolitutun näköinen. Ja myyjän suustahan se ratkaisu löytyi: viinaa! Alko on löytynyt.


Täyden varustelutason liikeessä oli myynnissä myös tarvittavat mausteet: kuivatut lepakot, käärmeet, siemenet ja kotilot.


Aivan kaikesta en osannut arvoida oliko kyseessä juuri, kala, käärme vai oksa.


Niin meni pupu pöksyyn, etten mitään ostanut. Ei ehkä tehnyt mieli. Yhden tuollaisen ruukun voisin vaikka huoliakin, tosin tyhjänä, ehkä sateenvarjotelineeksi!

15 comments:

 1. Ihan mahtava juttu sulta taas, kiitos! Olen seuraillut blogiasi aika pitkään jo. Aina täällä on jotain uutta nähtävää, tosi elävästi kuvailet arkeanne siellä vieraassa kulttuurissa:) Kunpa joskus minäkin sinne maailmankolkkaan pääsisin...

  ReplyDelete
 2. Mitä, et edes kuivattua lepakkoa ottanut?! Ajattele, paljon eksoottisempi seinällä kuin joku hirvenpää tai karhuntalja..

  ReplyDelete
 3. Heh, viinakaupasta illan juomat lepakolla :)

  ReplyDelete
 4. Riikka, kiva kun käyt lukemassa, tervetuloa jatkossakin. Hauskaa myös kun jätit kommentin.

  Merja, niin, hannariminä! Valmiin "maustelajitelman", jossa sopivassa suhteessa juurta, toukkia, siemeniä, kuivatut lepakko ja päästäisen sukulainen, olisi maksanut vain 6 euroa! Täytyy vielä hetki kypsytellä asiaa.

  ReplyDelete
 5. Kuollut lepakko katonrajassa voisi olla kova juttu.

  ReplyDelete
 6. Tuo nayttaa juuri silta Kiinalta jonka kuvittelen siella olevan. Ja tuollainen ruukku olisi melkein pakko ostaa. Mutta miksi moisia mausteita viinaan? Vai onko tarkoitus kayttaa 'laakkeina'?

  ReplyDelete
 7. Tosi hienoja kuvia taas!

  Madventureksessa olivat syksyllä Kiinassa ja kävivät lääkärissä.
  Tuomio oli, että viina vie miehen, jos jatkaa samaa rataa. TÄä kaljupäinen kaveri lähti lääkäriltä tuollainen "lepakkotikkari" kourassa ulos! Eli olisko nuo kaikki tuotteet sitten jotain kankkuslääkettä?! Tai muuten vaan viinan aiheuttamien rappoioiden korjaussarjoja...?!
  Ei kiitos. Sanon minä ainakin ;-)

  ReplyDelete
 8. Kiitos mukavista postauksista. Nää kulttuurijutut on ihan parasta. Ihanaa kun olet takaisin linjoilla!

  ReplyDelete
 9. Kääk.
  Viinakset on tietysti tehty lapakoista sun muista. Vähintään käärme sisässä.
  Ei ihme, ettei kauppa kohdallasi käynyt. Mutta mielenkiintoista!

  ReplyDelete
 10. Anioni, sellaiseen illanistujaiseen otan kyllä oman punkkupullon mukaan!

  Pensastasku, tuonko kesällä?

  Paevi ja Nina, mikäli ymmärsin oikein tekevt mausteet hyvää vatsalle tai ollekin sisuskalulle. Eiköhän tuo viina silti viinalle maistu.

  Marita, hauskaa myös olla linjoilla, kuin vanhan kaveripiirin tapaisi! Onneksi oululomala tapasin ihan livenäkin vanhan kaveripiirin, jo lukioajoilta!

  Maurelita, ja aika monta mutakin huita saisi sanoa jos noita nauttisi.

  ReplyDelete
 11. Vau. Ehkä voisit perustaa suomalaisille wiccoille suunnatun nettikaupan ja myydä lepakkoja eteenpäin. Mutta hei hienoa, että kaikkea käytetään. Täällä menee toukat ja käärmeet ihan hukkaan.

  ReplyDelete
 12. Kuivattuja lepakkoja! Tuoksuiko/haisiko kaupassa millekään? heh... Terkkuja!

  ReplyDelete
 13. Melkein pelottavaakin, nuo kuivatut lepakot sun muut. Luulen, että olisin myös lähtenyt kaupasta tyhjin käsin :)

  ReplyDelete