Tuesday, August 5, 2008

Luonnonilmiö


Minulle on koulussa muinoin päähän taottu vuoroveden olevan ainoastaan suurten merien ilmiö. Eilen illalla meni koulumaantieto vallan uusiksi, sillä Suomenlahti oli laskuvesitunnelmissa. Tai sitten joku oli varastanut veden, aurinkohan on pöllitty jo ajat sitten. Poliisiasia?


Tällaisia vedenkarkaamiskuvia pruukataan näpsiä ranskalaisten pikkukaupunkien rannoilta -nyt myös Suomesta. Maailma kansainvälistyy, jopa Porvoon maaseutu.


Lapsiystävällinen ranta oli muuttunut entistä turvallisemmaksi... En varsinaisesti valita sillä hukkumisvaara oli lähes olematon.


Loppukevennykseksi yksityiskohta vanhasta kaupungista: Galleria 12 Jokikadulla - huussitaidetta hienostuneimmillaan. Taidetta kotiin 12 eurolla! Kannattaisiko tulla kauempaakin?

8 comments:

 1. Ennen tsunamiaaltoa vesi vetäytyy rannoilta merelle. Toivottavasti sinne ei ole tulossa isoa aaltoa. Myrsky taitaa kuitenkin tänään riehua Suomenlahdella, niin ainakin uutisten mukaan.

  ReplyDelete
 2. Olen huomannut saman ilmiön sisävesilläkin - lienen lukenut liikaa Pyrstötähteä? Isohiekan uimarannalla oli monia kerrostumia poisvetäytyneen veden jälkiä, vallan tuoreita. Ulpukoitakin eksynyt metrien päähän vesirajasta!

  ReplyDelete
 3. Hei, kannu, kulho ja kupponen saapuivat perille eilen! Valtaisat kiitokset ystävällisyydestäsi ja anteliaisuudestasi. Olen niiin iloinen uusista astioistani:) Kannu oli valitettavasti postin käsittelyssä mennyt rikki, mutta se on jo liimattu kasaan ja pääsee hyllylle näytille vaikkei siinä varmaankaan voi enää nestettä pitääkään! Siispä kiitos vielä kerran, minä yritän puolestani korvata tätä sinulle jotenkin:)

  ReplyDelete
 4. Toivottavasti ilmiö pysyy, mekin haluamme nähdä!
  En pysty käsittämään, mutta hienolta tuo näyttää.

  ReplyDelete
 5. Minä tiedän missä aurinko on, palauttaisin sen mieluusti sinne Suomeen, mutta että mihin vesi on mennyt, niin sitä en tiedä. Jostain se kyllä löytyy, oottele vaan, luulen, että joku kyllä kohta kertoo, että yllättäen on ranta noussut. ;)

  Meillä Tampereella vesi järvessä oli aina tosi korkealla keväisin, mutta taas vastaavasti meidän Kiteen mökillä vesi oli toi matalalla. Joten tuota arvoitusta ei tarvinnut sen kummemmin pohtia. ;)

  Porvoo on kyllä ihana kaupunki, sillä on onneksi säilynyt kappale kauneita suomalaismiljöötä. :)

  Terveisiä Kaliforniasta.

  ReplyDelete
 6. Pensastasku, ei tullut tsunamia. Välillä vesikin nousi laskeakseen illaksi uudelleen.

  Maahiska, jäljet hiekassa muistutavat veikeästi puiden vuosirenkaita, vai mitä!

  Mai, hyvä kun saapuivat, vaan uskomattoman kauan on kestänyt! Varsinkin jos kaikesta varovaisuudesta huolimatta kannu mennyt rikki. Harmi, tosi harmi. Saattoihan vika toisaalta olla pakkaajassakin! Loput romut vietiin tänään kierrätykeskukseen, en jaksanut sittenkään mitään kirpparirumbaa häärätä.

  Liivia, seurataan tilannetta, se vaihtelee monta kertaa vuorokaudessa.

  Itkupilli, laita pikakirjeenä tulemaan se aurinko tänne. Me jäädytään!

  ReplyDelete
 7. Tuo huussigalleria on tosi mainio!

  Minäkin haluan kesäpaikan Porvoosta, alatko etsimään meille?

  ReplyDelete
 8. hei, lisäsin blogisi seurattavien listalleni omaani. jos olet toista mieltä sen näkymisestä siellä, niin ilmoita toki niin poistan! lukemassa käyn kyllä varmasti silti, mutta kirjanmerkkien kautta ;)

  ReplyDelete