Tuesday, April 24, 2012

Muutama vuosi sitten vietin rentouttavan viikonlopun japanilaisen arkkitehdin suunnittelemassa bambutalossa. Tämän lähemmäksi en Japania ole vielä päässyt. Matkalla toki olen ollut jo kauan, vuodesta 1982... Tuolloin kesäleirillä japanilaislasten puhe oli niin jännää, tavarat tuoksuivat, vaatteet olivat kauniita, tuliaiset ihastuttavia. Hirokon kanssa jatkoimme kirjeen vaihtoa muutaman vuoden, mutta se päättyi hänen vähäisen kielitaidon vuoksi. Mutta minä ruinasin suurlähetystöstä esitteitä, tiesin lentolippujen kulloisenkin hinnan, liityin Japanilaisen kulttuurin ystävät ry:n, haalin japanilaisia pieniä aarteita, mitä nyt Suomesta 80-luvulla löytyikään, piirtelin japanilaisia kasvoja. Muiden kuunnellessa Duran Durania ja Dingoa minulla soi huoneessani japanilainen kansanmusiikki. Pitkä odotukseni on päättymässä, sillä lentoliput koko perheelle hihkuvat sähköpostissa. Perjantaina lennämme pienelle lomalle Tokioon! Silmäni taisivat juuri kostua. Vinkkejä vastaanotetaan!

9 comments:

 1. JEE! Odotan kuulumisia myös Japanin reissusta. Kuulostaa hienolta! Pitkä odotus siis palkitaan :) Minä puolestani lähden toukokuun lopussa viikoksi Pariisiin ystäväni kanssa.

  ReplyDelete
 2. Oooh, onneksi olkoon! Varmasti upea ja unohtumaton reissu tulossa! Itselläkin Japani on vain haaveissa. Ystäväpariskunta kävi siellä kiertomatkalla pari kevättä sitten, omatoimimatkaillen varasivat lento- ja junalippuja ja tykkäsivät tietenkin valtavasti. He kävivät myös Tokiossa, voin kysyä heiltä vinkkejä jos haluat. :)

  ReplyDelete
 3. Oi, upeaa matkaa teille! Olen ollut nettipimennossa, kun vietämme päivät venehommissa; tänne on ilmestynyt sillä aikaa tosi kiinnostavan oloisia kirjoituksia. Täytyy lukea ne oikein ajalla ensi viikolla kotona.
  Halaus!

  ReplyDelete
 4. Äh, en osaa vastata itse itselleni, joten laitan uuden kommentin. Ystäväni vastasi kyselyyni näin:

  "Siellä on paljon upeaa. Kannattaa pysähtyä vähän jokaisella ympyräreitin metroasemalla, kaupunginosat ovat keskenään hyvin erilaisia. Maailman suurin risteys, olikohan se Shibua. Anime/cosplay streetin nimeä en muista, mutta sellainenkin siis löytyy. Ja tietenkin ruoka, kokeilla kaikkea, muutakin, kuin tuttuja sushia ja tempuraa, esim hyvä kaalilätty tai fondue-tyylinen lihapata."

  Toivottavasti näistä on teille jotain apua! :) Antoisaa matkaa!

  ReplyDelete
 5. Ihanaa! Olethan odototellut tuota matkaa tarpeeksi kauan. Nauttikaa
  kaikin voimin. Iloitsen puolestanna!

  ReplyDelete
 6. Hietzu, lupaan että kuulumisia ja näkemisiä tulee! Ja ihanaa matkaa sinullekin, kauniiseen Pariisiin! Minusta Pariisissa parasta ovat kahvilatuolit kaduillla ja kaikki museot. Ranskalaiset ovat museopedakogiikan mestareita, Tosin, kaiken laittavat vain ja ainoastaan ranskaksi...

  Jenni H, kiitos vinkeistä! Näemmän joskus unelmatkin toteutuvat. Tällä viikolla minulle useampi, joten hymy on herkässä.

  Kaisa, aaa, vai venettä rapsuttamassa. Upeaa. Toivottavasti säät suosivat!

  pensastasku, odottanut olen, mutta onneksi kuume on vuosiensaatossa laskenut. Tosin sellainen jännittää, että kuinkahan ruusunsävytteiset mielikuvat minulla paikasta mahtaakaan olla?! Että petynkö. Toisaalta, luulisin Kiinan vuosien jo totuttanut yhteen ja toiseen, että luulisi Japanin olevan positiivinen lomakokemus. Temppelivierailujen ja herkuttelun lisäksi sellaisen puuvillakimonon ajattelin ostaa, jossa sitten kesällä voin mökillä viilettää!

  ReplyDelete
 7. Ihanaa, kun odotus toteutuu. Japani, lähinnä Tokio, on minullakin haaveissa, sillä kaikki japanilaisuuteen liittyvä on kiinnostanut kouluajoista asti.

  Antoisaa matkaa ja paljon uusia kokemuksia!

  ReplyDelete
 8. Oikein hyvää matkaa teille kaikille! Minusta tuli Japani fani hitaasti mutta varmasti. Kokemukset sulattivat minut täysin. Uenon puistossa olen muuten nähnyt uskomattomimmat katuteatterisetit ikinä! T2

  ReplyDelete
 9. heippa:) ei liity nyt postaukseen, mutta osaatko yhtään sanoa onko missäänpäin pekingiä jotain askarteluliikettä, ym? josta voisi saada kyniä, kirjepapereita, ym askartelujuttuja. kiitos etukäteen:)

  ReplyDelete