Friday, April 13, 2012

Elämä hymyilee. Päivisin työaikaan tunnen olevani odotettu, tarvittu ja arvostettu. Tarpeellinen ja hyödyllinen. Kolmas viikko kuvataideopettajana yläasteella on alkamaisillaan. Oppilaat haluaisivat kovasti kuulla suomalaista rokkia ja räppiä. Tunnen itseni kalkkikseksi, sillä oikeastaan mieluummin soittaisin heille ultrabraata, annapuuta tai muuta mukavaa melodista, ihan rehellisesti sanottuna vain sibbeä ja kovaa. Jotain täytyy kuitenkin soittaa, ettei pisteet laske! Ehkä sen nuoren pojan rullalautailulaulun?

8 comments:

 1. Meinaatko levittää sitä korvamatoa sinnekin? Julmaa! (Tilasin omalle pojalleni kyseisen levyn pari päivää sitten...)

  ReplyDelete
 2. Miolann, se on tosiaan aika päähän soimaan jäävää sorttia se renkutus! Mutta ajattelin artistin olevan sikäli kiinnostava, että on samaa ikäluokkaa oppilaiden kanssa. Mainio sana tuo korvamato!

  ReplyDelete
 3. Joku oli muuten tehnyt siitä japaninkielisen version, mutta kiinankielinen on vielä tekemättä!

  ReplyDelete
 4. Hei, Miten olisi Jukka poika (tai jotain sinnepäin). Meillä teini kuuntelee sitä - ja kertoi minulle Bob Marleyn pojankin diggaavan kyseistä suomalaista muusikkoa ;) Niin ja sittenhän on tuo Nightwishin uusin ja olisko Rasmus tehnyt jo uutta levyä ?
  Middle Schoolilaiset taitaa olla jo vähän liian vanhoja Frontside Ollien kuunteluun, epäilen. Voin olla väärässäkin. Meillä kohta 10 v pitää kyseistä 'lapsellisena' - ei kelpaa lapselle enää lapsellinen ;) terkuin, Maarit

  ReplyDelete
 5. Maarit, oi oi, Nightwish on MULLE aivan liian rajua. Pyörtyisin heti kuvistunnin aluksi! Mutta Jukka poikaan en olekaan tutustunut. Ei kun juutuubiin ihmettelemään. Olen kyllä niin pihalla (emn kuitenkaan trampoliinilla ;) näistä kun täti vain voi olla. Kiitos naapuri!

  ReplyDelete
 6. Heippa! Haluaisin kysellä miten hyvin olet onnistunut lähettämään bloggerin kautta postauksia ja kuvia? Olisin hyvin kiitollinen, jos pystyisit kertomaan vähän infoa miten blogger toimii Kiinassa, sillä olen itse lähdössä sinne muutaman kuukauden kuluttua, ja toivoisin voivani jatkaa bloggailua sieltä käsin.

  Kiitos jo etukäteen! :)

  ReplyDelete
 7. Friday Lily, ei täällä mikään (sosiaalinen media) toimi, paitsi jos hankkii vpn-tunnelin ;) Maksaa viitisen euroa kuussa ja niitä on tarjolla monen maalaisia. Mulla on vpn-tunnel.se ja se on toistaiseksi toiminut hyvin.

  ReplyDelete
 8. Ihana kuvasarja. Tykkään itse kamalasti kuvata käsiä, kun oivallinen kuvaustilanne/kohde sattuu kohdalle. MJukavaa että töissä menee hyvin, se on ihana tunne kun tuntee olevansa hyödyllinen ja arvostettu, teki sitten mitä tahansa. Toivon että itsekin tuevaisuudessa pääsen sellaiseen ammattiin jonka tunnen omakseni ja josta voin nauttia. Kuin ei tekisi töitä ollenkaan.

  Minäkin tykkään Anna Puusta ja monista muista suomalaisista naisartisteista, mutta näistä maailmalla kuuluisista suomalaisista bändeistä tulee ensimmäisinä mieleeni Nightwish, Apocalyptica ja HIM ja nuoremmista bändeistä Sturm und Drang (en tiedä ovatko enää kasassa) ja Haloo Helsinki (eivät taida tosin ulkomailla olla tunnettuja). Räpistä nostaisin esille ehdottomasti Palefacen <3 (sekä suomeksi että englanniksi), Jukka Pojan, Asan ja Cheekin (josta en itse kuitenkaan kovin välitä). Mutta noista saa melko laajan kuvan suomiräpistä.
  Suomalaisesta metallista esittelisin esimerkiksi Amorphisin, Stam1nan ja Mokoman.

  ReplyDelete