Monday, September 27, 2010

Ilmaisia terveysvinkkejä

Syksy on alkanut osaltani harmittavan tahmeasti. Syytin siitä elokuussa täytettyjen vuosien määrää, 4-kymppisillähän ne krempat alkavat. Mutta tänään valaistuin luettuani miehen työnantajan huolehtivan ja valistavan kirjeen syysterveyden edistämiseksi. Syy viimeisen kuukauden aikana sairastamiini kahteen vatsatautiin, flunssaan sekä edelleen piinaavan jännetupintulehdukseen löytyykin väärästä ravinnosta!Tänään se sitten alkaa, uusi terveellisempi elämä. Syysillalliseksi pitäisi valmistaa liljan sipuleita, jamssia, lootuksenjuurta kera valkoisen retikan. Ja päivän proteiinit saamme pehmeäselkäisestä kilpikonnasta - helppo nakki, niitä myydään elävinä eli tuoreina kalaosaston vesialtaissa. Lahtaustapa ja reseptit ovat vain vielä hukassa. Seuraavaan virkistysosaston kirjeeseen toivoisinkin myös niitä. Onneksi sentään muistivat kehottaa meitä kaikkia pukeutumaan sporttisesti tai edes rentoon takkiin! Saattaa olla tarpeen tuolla marketin ruokaosastolla karanneen konnan perässä juostessani.

13 comments:

 1. Kuulostaa todella vähintäänkin eksoottiselta tuo uusi terveellinen ruokavalionne... :)

  Jännetuppitulehdukseen muuten vinkkinä -- ehkä olet saanutkin sen jo -- että villan kietominen ranteen ympärille vähintään öiksi kuulemma auttaa. Ei muuta kun ranteenlämmittimet ympärivuorokautiseen käyttöön!

  ReplyDelete
 2. Nyt selvisi miksi Suomessa kaikilla on jotain räkätautia tai vastaavaa liikkeellä aina syksyisin: ei kilpikonnia!

  Mua naurattaa ("helppo nakki...") ja värisyttää samaan aikaan.

  ReplyDelete
 3. Minä en kilpikonnia söisi. Enkä pääskysen pesiäkään. Taidan olla rajoittunut tuon ruokavalion suhteen. Siinäpä teillä on opettelemista kun noudatatte noita ohjeita.

  ReplyDelete
 4. Ohjeessa on myös, että stressiä pitäisi välttää. Luulen, että stressiä tulisi ja paljon, jos pitäisi kilpikonnasta ruokaa loihtia ja syödä.

  Jännetuppitulehdusta helpottaa, jos pystyt panemaan mahdollisimman lepoon kipeän paika. Kannattaa ainakin kokeilla.

  Terveempiä aikoja!

  ReplyDelete
 5. Mimmi, olen jännetupintulehduksien ammattilainen! Aloitin urani jo 16-vuotiaana ja se ei näemmän lopu lopettamallakaan. Angoraranteenlämmittimiä on varastossa useita, mutta ne hieman huonommin auttavat olkapäässä vaivaavaan tulehdukseen! Mua rupesi oikein ääneen täällä naurattamaan, mutta kiitos kuitenkin vinkistäsi! Olen yrittänyt kulkea "tyylikkäästi" shaali olalla, mutta näissä hellelukemissa on se hieman tukalaa. Nyt on vain kiltisti käytävä fysioterapiassa.

  Isoinpapu, olin rynnätä ulos ruokakaupasta ensimmäisen kerran nähdessäni ne konnat siellä laarissa. Nyt tiedän jo väistää. Mua todella öllöttää konnien syönti, sillä viimeisin lemmikkikonnistani, 20-vuotias Fanny kuoli vasta hiljattain.

  Pensastasku, myönnettäkööt, että keitin tuossa juuri tomaattikeiton, syödään se tänään vaikka Fannyn muistoksi. Uusi dieetti saanee odottaa vielä hetken alkamistaan.

  ReplyDelete
 6. Marjatta, stressin välttäminen lienee ihmisen hyvinvoinnille ympäri vuoden hyvä asia. Taidan siis hyljätä tuon konnasopan... Hyi minua ennakkoluuloista isonenää. Mainiota näissä kirjeissä on aina kehotus viettää yhteistä aikaa perheen ja ystävien kanssa. Hyvä muistutus kaikille!

  ReplyDelete
 7. Oletko varma, ettet ole kävellyt kotona ilman tossuja? Meillä kaikki krempat johtuvat viileistä lattioista (vaikka ne ei sitä olisikaan). :D

  "Rentoon takkiin.." LOL :D

  ReplyDelete
 8. nama ovat ihan uskomattomia nama firman kirjeet. aina naurattavat:-)

  ReplyDelete
 9. Mizyéna, Ai kauheaa, totta kai olen ilman tossuja. Täytyy heti korjata se(kin) epäkohta! Ei ihme että koko ajan sairastelen.

  Aurinko, niitä tulee onneksi harvakseltaan. Ajattele jos niitä kilahtaisi postilaatikkoon vaikka viikottain, silloin ei kyllä enää naurattaisi, vaan itkettäisi pikemminkin. Sitä ollaan siis palattu maailmalta?! Tulenpa pistäytymään blogissasi.

  ReplyDelete
 10. Kuinka eksoottista! Meidän paikalliset syysherkut, eli kastanjat, pähkinät sekä reine claude-luumut vaikuttavat aika pliisuilta teidän kilpikonnien ja jamssin rinnalla.

  Voi hyvin ystäväni & pikaista paranemista!
  Niin, ja viesteilen tosiaan siitä kaapista.
  Bisous, Kaisa

  ReplyDelete
 11. Täytin nelkyt kesällä ja mulle sanottiin että takuuaika menee sit umpeen...niin no kaikkee kremppaa alkaa ilmestyyn.
  Saisikos suomeenkin suositusohjeet työnantajalta stressin välttämisestä ja kilpikonnien lahtaamiseen terveelliseksi lounaaksi:)

  ReplyDelete
 12. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 13. Sokeri on hidasta myrkkyä. joten jätin sokerin sijaan olen käyttäen hunajaa. sinun on hyvä blogi. käy blogissani ja lähettää joitakin kommentteja kiitos

  ReplyDelete